SİYASET
SİYASET HaberleriDaha ne olması gerekiyor?
Daha ne olması gerekiyor?
- A-
- A
- A+
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in birkaç haftadır YouTube kanalı üzerinden yayınladığı videolarda ortaya attığı iddialar, siyasette tartışmalara neden oluyor. Sedat Peker, bugün yeni bir video daha yayınladı. Yayınlanan 7. videoda Sedat Peker tarafından dile getirilen iddialar ise gündem oldu.
Bununla birlikte bir süredir ileri sürülen iddialarla ilgili yargının harekete geçmemesi ve AK Parti tarafından konuya ilişkin açıklama gelmemesi ise siyasetçiler tarafından eleştiriliyor. Bugün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da bu duruma tepki göstererek sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında 'Orada kimse var mı?' diye soran Babacan, 'Yetkililerin harekete geçmesi için daha ne olması gerekiyor?' dedi.
Babacan'ın paylaşımında yer verdiği ifadeler şu şekilde:
'Orada kimse var mı? Dizinin 7. bölümü çıktı. Yeni itham ve iddialar var ve yine ilgililer sessiz. Yetkililerin harekete geçmesi için daha ne olması gerekiyor?'
NE OLMUŞTU?
Suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda dile getirdiği iddialar siyasette tartışmalara neden olmuştu. İddialar sonrası siyasetçiler, savcıların soruşturma başlatması için suç duyurusunda bulunmalarına gerek olmadığını belirtmişti. Ayrıca hükümetten de konuya ilişkin bir açıklama gelmemesi de eleştirilerin odağında yer aldı.
'CUMHURİYET SAVCILARI'NIN RESEN HAREKET ETME YETKİLERİ VAR'
CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamada Cumhuriyet savcılarının ciddi iddialar karşısında soruşturma açması için bir suç duyurusuna, başvuruya ihtiyacı olmadığını dile getirerek 'Resen, kendiliğinden hareket etme yetkileri var. Son derece vahim iddialarla karşı karşıyayız. Uluslararası uyuşturucu ticareti, cinayet iddiaları, mafya-iktidar-ticaret ilişkileri… Bunların mutlaka araştırılması, soruşturulması lazım. Millet adına… Millet adına bu yetkilerin kullanılması gerekir' demişti.
'BU İDDİALARI YARGININ DEĞERLENDİRMESİ GEREKİR'
Eski AK Parti Milletvekili Bülent Arınç da yaptığı açıklamada 'Meclis Başkanı arzu ederse, TBMM'de bir araştırma komisyonu da kurulabilir. Ama önemli olan şey, şimdi bu iddiaların değerlendirilmesini bizim yargımızın yapmasıdır. Yargı eskiden bağımsızdı. 2010'dan bu yana ona bir de tarafsız kelimesini ekledik. Şimdi bizim şanlı yargımızın ne kadar bağımsız ne kadar tarafsız olduğunu göstermesi lazım. Göstermelidir' ifadelerini kullanmıştı.
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Döşemealtı Belediyesi'ne operasyon
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon
Parti numarası olmayan gıda ürünü satılamayacak
Bir meslek grubuna daha yeşil pasaport talebi
Mustafa Berat Kasımoğlu görevden uzaklaştırıldı
Hazine iki ihaleyle 45,6 milyar lira borçlandı
'Türk sermayesiyle üretilen bombalar İsrail'e gidiyor'
Petrol fiyatı 119 dolardan 84 dolara çakıldı
'Israrla Kürtlere akıl vermeye çalışanlar var'
Kuyumcukent'te 20 milyon liralık soygun!
'Hakimler, savcılar, polis aynı anda koordine ediliyor'
İBB davasında çekilen görüntülere soruşturma
'Bu savaşın tek kazananı Rusya'
'Gecikme faizi ticareti durma noktasına getirdi'
Ara tatil kaldırılsın tartışmalarına son nokta
'Amacımız, İran halkının boyunduruğu kırması'
Bireysel borç stoku 6 trilyon lira eşiğinde
Bilirkişi raporlarında süre kısalacak
'Donald Trump savaşı kaybediyor'
'Kürt kardeşim satılık değildir, kiralık değildir, tetikçi değildir!'
İrfan Fidan AYM'nin yeni başkanvekili oldu
'Vize serbestisi Türk yetkililerin elinde'
'Bence savaş büyük ölçüde bitti'
Yükleniyor







