EĞİTİM
EĞİTİM HaberleriDekan eşine özel ilan mı açtı?
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanında yer alan bir şart "kişiye özel ilan" tartışmaları beraberinde getirdi.
- A-
- A
- A+
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi alım ilanında yer alan bir detay dikkat çekti. Dekan Cüneyt Akı'nın eşinin yazdığı tezin başlığına kadar aynı olan ilan, "Kişiye özel kadro mu açılıyor?" iddialarını yeniden başlattı.
İlanda altı ay önce Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne dekan olan Cüneyt Akı'nın eşi Özlem Akı'nın tarif edildiği öne sürüldü. Sözcü'nün haberine göre, dekanın eşi "Dijitalleşme süreci açısından Türkiye'de üst kademe kamu yöneticilerini yetiştirme politikaları" adlı tez hazırlamıştı. Resmi ilanda da üniversiteye alınacak öğretim üyesinde "Dijitalleşme Sürecinde Türkiye'de Üst Kademe Kamu Yöneticilerini Yetiştirme Politikaları Alanında Çalışmalar Yapmış Olma" şartı aranacağı belirtildi.

İLANDAKİ ŞARTLA DEKAN EŞİNİN TEZ BAŞLIĞI AYNI
İlandaki şart ile dekanın eşinin tez başlığının birebir aynı olduğu görüldü. Özlem Akı'nın eşi Cüneyt Akı, 26 Temmuz 2024 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne dekan olarak atanmıştı. Dekan Cüneyt Akı'nın eşi "Dijitalleşme süreci açısından Türkiye'de üst kademe kamu yöneticilerini yetiştirme politikaları" üzerine 2023 yılında tez hazırlamıştı.
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'ne 30 Kasım'da Resmi Gazete'de yayınlanan ilan ile 2 öğretim elemanı ve 17 öğretim üyesi alınacağı duyuruldu. İlandaki şartlar ise 'kişiye özel' tartışması yarattı.
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı 4,7 puan geriledi
Yükleniyor






