SİYASET
SİYASET HaberleriDEM Parti sizden daha fazla Türkiyelidir
"Farklılıklarımıza rağmen Kürtlüğümüzle, Türklüğümüzle bütün farklı halkların ve inançların bir arada yaşayabildiği bir Türkiyelilik kimliğini savunmaktayız. DEM Parti sizden daha Türkiyelidir, bunu hepiniz bilesiniz"
- A-
- A
- A+
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "DEM ya Türkiye partisi olacak ya da derdest edilecek" sözlerine ilişkin “Bizleri tehdit edip durmayın. Tehdit edilerek diyalog kurulamaz, öncelikle bunu bilin. DEM Parti, demokrasidir, çözümdür. Farklılıklarımıza rağmen Kürtlüğümüzle, Türklüğümüzle bütün farklı halkların ve inançların bir arada yaşayabildiği bir Türkiyelilik kimliğini savunmaktayız. DEM Parti sizden daha Türkiyelidir, bunu hepiniz bilesiniz” dedi. Hatimoğulları, Suriye'de yaşanan duruma ilişkin iktidara "Neo-Osmanlıcı hayallerinizden vazgeçin" diye seslendi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunan siyasetçi, gazeteci ve yazarlar da katıldı.
Hatimoğulları, 3 Aralık’ın Engelliler Günü olduğunu hatırlatarak, engelliler gününü hatırlatarak, engelliler için parti olarak manifesto hazırladıklarını söyledi. Hatimoğulları, “Bizler engelliler için yeni bir yaşamın mümkün olduğuna canı gönülden inanan bunu da programına alan ve çalışma yürüten bir partiyiz. Yıllardır kangrene dönüşmüş, ihmal edilmiş 10 milyonu aşkın engelli nüfusu yok sayılmaktadır. Engellerin olmadığı yeni bir yaşamı engellilerle birlikte inşa edeceğiz” dedi.
"BAŞVURUYA YANIT ALABİLMİŞ DEĞİLİZ"
Hatimoğulları, geçen hafta terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek amacıyla Adalet Bakanlığı'na yaptıkları başvuruya ilişkin de "Henüz bu başvuruya yanıt alabilmiş değiliz, bu sürecin takipçisiyiz. Erdoğan geçtiğimiz gün, 'Cesur olacağız, yeni adımlar atacağız' dedi. Bizler de bir cesaret örneği olarak 'İmralı kapılarını açın' diyoruz. Sayın Öcalan ile görüşmeler sağlansın, Türkiye'nin ve Orta Doğu'nun barışına hep beraber çalışalım diyoruz" diye konuştu.
"BİZLERİ TEHDİT EDİP DURMAYIN"
Hatimoğulları, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, "DEM ya Türkiye partisi olacak ya da derdest edilecek" sözlerine yönelik şunları söyledi:
"Öncelikle şunu söylüyoruz, tehdit dilinden vazgeçin. Bizleri tehdit edip durmayın, Tehdit edilerek diyalog kurulamaz, öncelikle bunu bilin. DEM Parti, demokrasidir, çözümdür. Ortak vatandaşlıkta inkarın karşısındadır, DEM Parti farklılıklarımıza rağmen Kürtlüğümüzle Türklüğümüzle, bütün farklı halkların ve inançların bir arada yaşayabildiği bir Türkiyelilik kimliğini savunmaktayız. DEM Parti sizden daha Türkiyelidir, bunu hepiniz bilesiniz."
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Ayva artık lüks oldu, fiyatlar rekor kırdı
Diyarbakır'da tarım arazilerini su bastı
KudoKudo, Yoluna KUKiDU Olarak Devam Ediyor
Umreciler Havalimanında birbirine girdi!
Motorin 80 liraya dayanacak
İran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
Yükleniyor





