SİYASET
SİYASET HaberleriDemokrat Parti'den Gelecek Partisi'ne ziyaret
Demokrat Parti'den Gelecek Partisi'ne ziyaret
- A-
- A
- A+
Gültekin Uysal ve Ahmet Davutoğlu, yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.
Davutoğlu, Demokrat Partinin çizgisi ve ismiyle marka oluşturduğunu belirterek, bu çizgide siyaset yapan birçok partinin hayata geçtiğini ve partisinin de 1946'daki demokrat ruhun bütün temel ilkelerini benimsediğini söyledi.
Siyaset, ekonomi ve dış politikada iktidarı eleştiren, yasakların, yolsuzluğun ve yoksulluğun arttığını savunan Davutoğlu, bu dönemde yeni seslere ihtiyaç olduğunu, partisinin benzer ilkeleri benimseyen partilerle yakın temas kurduğunu dile getirdi.
Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, partisinin genel merkezinde kendisini ziyaret ettiğini hatırlatarak, Uysal ile görüşmesinde de iç ve dış siyasetteki gelişmeleri değerlendirdiklerini, bundan sonraki süreçlerde her konuda fikir alışverişinde bulunma noktasında çok açık yürekli ve samimi bir sohbet yaptıklarını aktardı.
'GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİK'
Gültekin Uysal da Türkiye'nin önünde kritik bir seçim sürecinin olduğunu ifade etti.
'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundukları Davutoğlu ile yaşanan gelişmeleri istişare ettiklerini bildiren Uysal, 'Demokrat Parti olarak, Türkiye'nin verilen emekler, ödenen bedeller, şehitler ve bugün geldiği noktayı ülkemizin hak etmediğini düşünüyoruz. Demokrasiyi ve adaleti bu ülkenin milli güvenlik şemsiyesi haline getirecek, herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye'yi inşa edebilmek hepimizin elinde' diye konuştu.
Davutoğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Kobani eylemleriyle ilgili soruşturmaya ilişkin soru üzerine Davutoğlu, 'Tek çözüm, kamu düzenini tesis eden demokratik hukuk devleti çözümüdür. Kimse bunu istismar etmesin.' ifadesini kullandı.
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti
Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi
İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi
'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'
Vatandaş ekonomiden umutsuz
'İddianame ortadayken başkanlarımız hala neden tutuklu?'
Motorine 5.70 TL zam geliyor
Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz
İhracat miktarında düşüş
'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'
Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
Yükleniyor






