GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriDenizcilikte kadın istihdamı artırılacak
Denizcilikte kadın istihdamı artırılacak
- A-
- A
- A+
DFDS Akdeniz İş Birimi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile denizcilik firmaları arasında imzalanması planlanan ve “sektörde her yıl stajyer olarak işe alınan toplam öğrenci sayısının minimum %10 oranında kız öğrenci olmasını” garanti altına alacak iş birliği protokolünü, Dünya Kadınlar Günü’nün kutlandığı 8 Mart 2021 tarihinde imzaladı. İmza töreni Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait çok amaçlı kurtarma gemisi olan Nene Hatun Gemisi’nde gerçekleşti.
Protokol denizcilik sektöründe kadın istihdamının artırılmasını hedefliyor. Kız öğrencilere yönelik fırsat eşitliği sağlayacak iş birliği protokolüne, imza atan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann böylelikle kız öğrencilere fırsat eşitliği sağlayacak bir dönemi de başlatmış oldular. DFDS Akdeniz İş Birimi bu yıl gemilerinde stajyer olarak işe aldığı kız öğrenci sayısında %17’lik bir orana ulaşarak protokolün beklentilerini karşılıyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu protokolün kadınların konumunun iş ve toplum yaşamında güçlendirilmesine katkı verdiklerini belirterek şöyle konuştu: “İmzaladığımız protokolümüzle kadınların konumunun iş ve toplum yaşamında güçlendirilmesine katkı verirken, denizcilik sektöründe kadınlarımızın daha fazla yer almasına imkan sağlamış olacağız.'
Karaismailoğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Denizcilik Bölümü Kız Öğrencilerine Yönelik Fırsat Eşitliği İş Birliği Protokolü törenine eşi Nilüfer Karaismailoğlu ile birlikte katıldı.

Protokol kapsamında 12 denizcilik şirketimizdeki stajyer kontenjan sayısı 306 olarak belirlenmişti.
DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, kadın çalışan sayısını artırmaya destek olacak iyi niyet protokolü ile ilgili şu bilgileri verdi: “DFDS Akdeniz İş Birimi olarak denizcilik firmaları ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan iyi niyet protokolünün bir parçası olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Öte yandan globalde de çeşitlilik ve kapsayıcılık değerlerimiz doğrultusunda halihazırda %23 olan kadın çalışan oranını 2023 yılına kadar %30 düzeyine çıkarmayı hedefliyoruz. DFDS Akdeniz İş Birimi olarak biz de global plan doğrultusunda hareket ediyoruz.”
Maliye'den lüks harcama denetimi
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
'İmamoğlu'nun hapiste olması kabul edilemez!'
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Bayramda yola çıkmak lüks oldu
Hürmüz Boğazı kapandı, Trump faturayı NATO’ya kesti!
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Ayva artık lüks oldu, fiyatlar rekor kırdı
Diyarbakır'da tarım arazilerini su bastı
KudoKudo, Yoluna KUKiDU Olarak Devam Ediyor
Umreciler Havalimanında birbirine girdi!
Motorin 80 liraya dayanacak
İran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
Yükleniyor






