BELEDİYE
BELEDİYE Haberleri'Deprem düşündüğümüzün üzerinde olabilir'
'Deprem düşündüğümüzün üzerinde olabilir'
- A-
- A
- A+
Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul’da beklenen depremin düşünülenin üzerinde olabileceğinin uyarısını yaparak, “İstanbul, Kocaeli, Adapazarı, Tekirdağ ve Yalova’yı derinden etkileyecek olan bu depremin gerekliliklerini herkes el ele yerine getirmediği sürece hiç kimsenin söyleyecek lafı olmaz” diye konuştu.
Büyükçekmece Belediye Meclisi Şubat ayı birinci oturumunda konuşan Başkan Akgün, Elazığ deprem bölgesindeki incelemeleri hakkında meclisi bilgilendirdi. Türkiye’nin öncelikli meselesinin deprem olması gerektiğine dikkat çeken Akgün, Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini de söyledi.
'VATANDAŞLARIMIZDAN DA BU TALEBİ BEKLİYORUZ'
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “İstanbul’da depreme en hazır ilçeyiz. Yıkılması gereken 16 bin konut yıkılmıştır ve yenileri yapılmaya devam ediyor. Öncelikle hangi binalar çok eski ve sıkıntılı? Bu anlamda meclisimize de görev düşüyor. Meclis üyelerimiz eski ve sıkıntılı yapıları en kısa zamanda çıkartıp bize teslim etsin. Depremin etkisinin yüksek olacağı yapıları biz biliyoruz ama vatandaşlarımızdan da bu talebi bekliyoruz” dedi.
'HİÇBİR SİYASET BUNU KALDIRAMAZ'
Deprem konusunda herkesin ciddi anlamda tedbir alması gerektiğini kaydeden Başkan Akgün sözlerine şu şekilde devam etti:
“Mart meclisinden önce kendi bölgemizdeki çalışmamızı bitirirsek Büyükşehir’e diyeceğiz ki; bu sitelerde büyük hayati tehlike var. Olağanüstü kararımızı aldık ve gereğini yapın yerinde uygulayacağız diyeceğiz. Yarın büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kalırsak sorumluluğumuzu yerine getirirsek vicdanen de olsa biraz rahatlarız. Los Angeles’tan Sidney’e kadar 1999 yılından beri bütün deprem toplantılarına katıldım. İstanbul’u vuracak olan deprem düşündüğümüzün üzerinde olabilir. Bu depremin korkunçluğunu olduktan sonra anlayacağız. İstanbul, Kocaeli, Adapazarı, Tekirdağ ve Yalova’yı derinden etkileyecek olan bu depremin gerekliliklerini herkes el ele yerine getirmediği zaman hiç kimsenin söyleyecek lafı olmaz. Hiçbir siyaset bunu kaldıramaz. Buna kim siyasi açıdan yaklaşırsa bu mecliste yerini bulamaz. Bizim işimiz yol, çukur, asfalt değil şu an budur. Top bizim ayağımızdan çıksın üst makamlara gitsin kararlarını versinler. Bu deprem 30 sene sonra olacak diyenlere itibar etmeyin. Depremin yeri ve büyüklüğü belli ama şiddeti belli değil. Depremin şiddeti depremin oluş şekline bağlı. Deprem yeryüzüne ne kadar yakınsa şiddeti o kadar fazla olur. Örneği 1 hafta önce Elazığ’da yaşadık.”
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
'7 ay yattım 7 yıl daha yatarım kimseye iftira atmam'
'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'
'Bu iftiralar karşısında yasal süreçleri derhal başlatıyorum'
Akın Gürlek'in mal varlığının toplam değeri 452 milyon lira
İran’da savaş gölgesinde asgari ücrete yüzde 60 zam
AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal
Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı
'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Yükleniyor






