'Deprem hayatımızın en önemli bir gerçeği'

'Deprem hayatımızın en önemli bir gerçeği'

  • A-
  • A
  • A+

Törende konuşan İmamoğlu, projeye İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “40 bine yakın katılımcı arasından noter huzurunda çekilişini yapacağız. Tümüyle süreç başından bu yana hep şeffaf yönetildi. Bu şeffaf yönetilmesi ve kıymetli bir şey. Kuruma olan güveni arttıracak ve bundan sonraki süreçlerde de inşaat süresince devir vesaire gibi unsurlarda da bu şeffaflık devam edecek” dedi.

-İSTANBUL'DA TEDBİRLİ OLMAK KIYMETİN DE ÖTESİNDE-
Amaçlarının dar gelirli vatandaşları yüksek standartlarla ev sahibi yapmak olduğunu belirten İmamoğlu, dün Van’da meydana gelen depremi de hatırlatarak şöyle konuştu:
“Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum Van'daki vatandaşlarımıza. Dolayısıyla bizim hayatımızın bir gerçeği de deprem, önemli bir gerçeği. Sosyal konut üretirken aslında depremle ilgili de tedbirli şehirler olmayı hedefliyoruz. Tedbirli şehirler olmak kıymetli, hele hele İstanbul'da tedbirli olmak kıymetin de ötesinde. Bu ülkenin ve şehrimizin, geleceğini en çok tehdit eden bu unsurdan korumak anlamına geliyor depremde mücadele. Her anımızda gündemimizde olmak zorunda.”

Deprem gerçeğinin çözümünün bir kuruma ya da bir belediyeye ait olmadığını defalarca dile getirdiğini hatırlatan İmamoğlu,“Yine dile getireyim ki, bu iş bütünlükçü bir çözüme muhtaçtır. Yani hükümetimizden belediyemize, sivil toplum kuruluşlarından özel sektör temsilcilerine kadar büyük bir seferberlikle depremde mücadeleyi öncelemek zorundayız” ifadelerini kullandı.



-TAKİPÇİSİ OLACAĞIM-
KİPTAŞ projelerinde kesinlikle kaliteden taviz verilmediğini anlatan İmamoğlu, “Ben de bunun takipçisi olacağım. Yani dediğim gibi hiçbir iyilikten taviz vermeden, sadece taksitlerini en düşük maliyetlere, en iyi ve uygun taksit imkanlarına dönük kullanan bir anlayışla süreci yönettik” dedi.

İmamoğlu, sağlık çalışanlarının KİPTAŞ konutlarına büyük ilgi gösterdiğini belirterek, kura çekilişinde öncelikli gruplar arasında olduklarını söyledi.

-KİPTAŞ’TAN YENİ PROJELER BEKLİYORUM-
Kiptaş'ın hızlıca yeni sosyal konutlar üretmesin şart olduğunun altını çizen İmamoğlu, konuşmasını şöyle bitirdi:

“Kentin estetiğine, kentin güzelliğine güzellik katacak ve çevre duyarlılığı en üst seviyede olacak ve de aynı zamanda kaliteli yapılarla en uygun koşullarda dar gelirli insanlarımıza konut imkanı sağlayacak şekilde yolla devam etmelidir. Ben heyecanla ikincisini üçüncüsünü, Kiptaş'ın bu yeni döneminde hızlıca bekliyorum.”

ALİ KURT: “SİLİVRİ’DE BUGÜNE KADAR BİR KONUT PROJESİNDEKİ EN YÜKSEK BAŞVURU”
KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da İmamoğlu’ndan önce yaptığı konuşmada, “3 haftalık ön başvuru süresi sonunda, başvuru sayımız 40 bin 392 oldu. Kuraya girecek olan ve noter tarafından onaylanan başvuru sayımız 38 bin 144. Silivri’de bugüne kadar bir konut projesindeki en yüksek başvuru sayısına ulaştık” bilgisini paylaştı.

Dar gelirli aileleri ödenebilir koşullarda nitelikli konutlarla buluşturmak hedefiyle yola çıktıklarını belirten Kurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Silivri ilçesi özelinde aldığımız bu başvuru sayısı İstanbullda; dar gelirlilerin ve özellikle ayrıcalıklı grup kategorisine aldığımız sağlık çalışanlarının taleplerine kulak verilmesi gerektiğini ortaya koydu. Sosyal konut istanbul’da hala önemli bir ihtiyaç. İstanbul büyükşehir belediyesi iştiraki kiptaş olarak bu talep bize bir misyon yüklüyor. Farkındayız ve bu yolda örnek projelere imza atmaya devam edeceğiz.”



-ÇOK DOĞRU SIRALAMA-
Kura töreni öncelikle, şehit aileleri, harp, vazife malulleri, dul, yetim, en az yüzde 40 oranında engelliler ile sağlık personelleri için gerçekleştirildi. Ayrıcalıklı grupların kura çekiliş sırası, kura ile belirlendi. Her ayrıcalıklı grup için 2+1 kapalı mutfaktan oluşan 50 konut ayrıldı. Kura çekilişi ile her ayrıcalık grup için 50’şer asil hak sahibi ile 150’şer yedek üye belirlendi. Çekilişte ilk sırayı şehit aileleri, harp ve vazife malulleri aldı. İmamoğlu bu durumu, “Çok doğru bir sıralama başlangıcı oldu” diyerek takdir etti.

İlk sırayı alan şehit aileleri, harp ve vazife malulleri için kura çekilişi yapıldı. İmamoğlu yaptığı çekilişle, Şebnem Marova ve Zeliha Korkmaz isimli şehit yakını vatandaşların isimlerini belirledi.

-CUMARTESİ VE PAZAR DA KURA ÇEKİLECEK-
27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak olan kura çekilişi; 552 adet 2+1 kapalı mutfaktan oluşan daireler için yapılacak. Toplam 552 asil hak sahibi ile bin 656 yedek üye belirlenecek.
28 Haziran 2020 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak olan kura çekilişi ise, 474 adet 2+1 açık mutfaktan oluşan daireler ile 220 adet 3+1 kapalı mutfaktan oluşan daireler için yapılacak. 2+1 açık mutfaktan oluşan daire tipleri için 474 asil hak sahibi ile 1.422 yedek üye belirlenecek. 3+1 kapalı mutfaktan oluşan daireler içinse 220 asil hak sahibi ile 660 yedek üye belirlenecek. Kura çekilişleri sonunda asil hak sahipleri ve yedek üyeler ile iletişime geçilerek sözleşme süreci başlatılacak. Pazar günü yapılacak kura çekilişleri de KİPTAŞ’ın sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak.

 

Yorum Yazın

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

'Diğer ülkelerde askeri hastaneler neden korunmaktadır?'

Rekabet Kurulu, Google hakkında soruşturma başlattı

'Bir an önce erken seçim kararı alın'

'Bu yaştan sonra doğruları söylemeyip de ne yapacağız?'

Ekmek ve simit tarifelerinde son söz bakanlığın

'Erdoğan'a kıyasla Bahçeli daha açık sözlü oldu'

'İmralı canisi mezara kavuşuncaya kadar buradayız'

Türkiye avukat sayısında Avrupa'ya fark attı

Vatandaş erken seçim istiyor

Türkiye'den giden ürünler Almanya'da neden daha ucuz?

'Devleti övmedik diye çocuklarımızla tehdit ettiler'

Asgari ücretli yılın ilk ayında bin 359 TL kaybetti

Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfulislam öldürüldü

Gölbaşı Belediyesi'nde ‘özel kalem’ tartışması

'DEM’e de İmralı’ya da ihtiyaç kalmadı'

Montes by Missoni İlk Kez Türkiye’de

Melih Gökçek'e 'soruşturma izni verilmesi' kararı

Uçak bileti fiyat artşı yüzde 57’yi aştı

Ramazan pidesine de zam geldi

'Bahçeli’nin muhatabı iktidardır'

'Cumhurbaşkanımız, Bahçeli'den daha az adil değildir'

Emeklinin feryadı: Ne et ne süt alabiliyorum

Atatürk ile Öcalan arasında tercih zamanı

Türk petrol devi Diva, iflas tasfiye sürecinde

'Gözaltılar siyasi baskının devamı'

'Enflasyonu hava durumu vurdu'

Oval Ofis'te Epstein sorusu gerilimi

'PKK'nın kurucu önderine saygı duyun'

Özgür Özel ve Murat Emir, Akın Gürlek'e tazminat ödeyecekler

Yükleniyor

Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfulislam öldürüldü

Oval Ofis'te Epstein sorusu gerilimi

Venezuela'dan ABD'ye ilk LPG sevkiyatı yolda

'Türkiye F-35 alamayacak'

3 milyon sayfa Epstein arşivi erişime açıldı

SDG orduya katılıyor, petrol sahaları Şam'a devrediliyor

'İran saldırırsa vururuz'

ABD'de tüketici güveni 2014'ten bu yana en düşük seviyede

'Şara, çok saygın Cumhurbaşkanı'

Düpedüz saygısızlık ve yakışıksız!

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9