Tarih: 02.05.2025 00:18

Deprem Bölgesindeki İşletmeleri Desteklemek Zorundasınız

Facebook Twitter Linked-in

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’e selendi ve deprem bölgesindeki işletmeleri desteklemek, pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi.

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü (BAAE) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, yaptığı açıklamada Kahramanmaraş’ta tekstil üretiminin duraklama alarmı erdiğini ve kapasitelerin yüzde 40’lara gerilediğini vurguladı. Üretim anlamında somut hamlelerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, “Anadolu’da özellikle deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta işletmeleri desteklemek zorundasınız, pozitif ayrımcılık yapmak zorundasınız. Bunları neden görmezden geliyorsunuz? Neden anlamamak için direniyorsunuz?” dedi.

“Kahramanmaraş’ta İşletmeleri Desteklemek Zorundasınız”

Üretim gücünün her geçen gün eridiğini söyleyen Yardımcıoğlu, “Sayın Bakan Mehmet Şimşek, biliyorum size Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sözü geçmiyor, biliyorum politik kavgalar ekonomiye zarar veriyor, biliyorum enflasyonu düşürebilmek için ülkenin nefes borularını sıkmak durumunda kalıyorsunuz. Ama siz şunu bilmiyorsunuz, ülke ekonomik anlamında, üretim gücü anlamında elden gidiyor. Yarınlarda çok büyük sosyoekonomik sıkıntılara sebep olacaksınız ve bunları tedavi edebilmek için, bu hastalıkları bu haksızlıkları yarınlarda ortaya çıkacak bu sosyoekonomik resesyon politik sıkıntıları ortadan kaldırabilmek için çok daha büyük maliyetlere katlanmak durumunda kalacaksınız. Anadolu’da özellikle deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta işletmeleri desteklemek zorundasınız, pozitif ayrımcılık yapmak zorundasınız. Bunları neden görmezden geliyorsunuz? Neden anlamamak için direniyorsunuz?” diye konuştu.

“Reel Sektör ve Millet Umursanmamaktadır”

Somut hamlelerin atılması gerektiğini ifade eden Yardımcıoğlu, “Türkiye’nin tekstil üretim merkezlerinden Kahramanmaraş, üretimde duraklama alarmı vermektedir. Kapasiteler yüzde 40’a gerilemiş durumda, vadeler 170 güne çıkmış durumdadır. 5 Şubat 2023 gibi muamele ediliyor olması hiç sağlıklı bir yaklaşım değildir. Küçülen sanayinin çok vahim ekonomi politik neticeleri olacaktır. Girilen bu duraklama dönemine ekonomik ve finansal temelli çözümler üretilmelidir. Kayıkçı kavgası yapılırken reel sektör ve millet umursanmamaktadır ve bu felakete davetiye çıkarmaktır. Kimin ne söylediği değil somut hamlelerin ortaya konması ve uygulanması esastır” şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3