SİYASET
SİYASET Haberleri'Disiplin meselesi karar verenlerin takdiri'
TBMM Başkanı Kurtulmuş, gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltı toplantısında, erken seçim çağrılarına yanıt vererek "Erken seçimin şartları yok" dedi. Kurtulmuş, sokak çağrılarını eleştirerek çözümün yargıdan geçtiğini söyledi.
- A-
- A
- A+
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda, Türkiye'nin iç gündemindeki çeşitli konuları ve dünya politikasını değerlendirdi. Kurtulmuş, Kara Kuvvetleri Komutanlığı mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin törenine dair başlatılan soruşturma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen 5 teğmen hakkında da açıklama yaptı. Bu olayın bir disiplin meselesi olduğunu belirten Kurtulmuş, "Verenlerin takdiridir" diyerek, söz konusu cezanın yetkili mercilerin değerlendirmesine bırakılması gerektiğini ifade etti.
'ERKEN SEÇİMİN ŞARTLARI YOK'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrısına da yanıt veren Kurtulmuş, erken seçimin şu an için "şartlarının olmadığını" belirterek, bu tür tartışmaların gündemin dışında olduğunu vurguladı. Seçim konusunun kamuoyunda çokça gündem edilmesine rağmen, Kurtulmuş, mevcut durumda erken seçim için bir gerekçe bulunmadığını ve hükümetin çalışmalarına devam edeceğini söyledi.
Kurtulmuş, yeni anayasa taleplerine de değinerek, bu yöndeki tartışmaların genel bir beklenti olduğunu belirtti. Ancak, özellikle anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili tartışmaların zaman kaybı olduğunu belirterek, bu konuda gereksiz polemiklerden kaçınılması gerektiğini söyledi. Anayasada yapılması gereken değişiklikleri dört başlık altında sıralayan Kurtulmuş, "Sistemle ilgili yetki ve denetim mekanizmaları, yargı bağımsızlığı, yargı güvencesi, Meclis’in görev ve yetkileri ile hak ve özgürlükler" gibi konulara odaklanılması gerektiğini ifade etti.
'CEZASIZLIK ALGISI ORTADAN KALKMALI'
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangında 78 kişinin hayatını kaybetmesi ve 51 kişinin de yaralanmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Bolu yangını konusunda cezasızlık algısının ortadan kaldırılması gerektiği"ni belirtti. Yangın faciası sonrasında sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, bu tür olaylarda cezasızlık ortamının oluşmasının toplumda ciddi güven bunalımına yol açacağını ifade etti.
'DEMOKRASİDE ÇÖZÜM YOLU SOKAK DEĞİLDİR'
Kurtulmuş ayrıca, toplumsal olaylar sırasında sokak çağrılarını yanlış bulduğunu belirterek, "Yargı kararlarının düzeltileceği yer, yine yargı kararlarıdır. Demokraside çözümün yolu sokak değildir" diyerek, hukuk ve yargı süreçlerine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin zedelenmemesi gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, toplumsal olaylara çözüm ararken, yargının ve hukukun yol gösterici olmasının önemli olduğunu belirtti.
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı 4,7 puan geriledi
Natasa Theodoridou Harbiye Açıkhava Sahnesinde
Motorin 80 lira sınırını aştı
'Çamaşır Sepeti' filmi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor
'İran'ı doğrudan vurmaya hazırız'
'Andımız'ın okunmasını isteyen veliye 'terör propagandası' suçlaması
Benzin ve motorine yine dev zam
'Tanıklar duruşmada dinlensin'
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Kapalıçarşı'da altın satışları durdu
ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı
Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi
Türkiye gıda enflasyonunda dünya 3'üncüsü
Bedelli askerlik ücreti ve ÖTV oranları yükseliyor
Haribo, Rekabet Kurumu’nun radarına girdi
'Keyfi kısıtlamalar yargılamaya duyulan güveni sarsıyor'
Yükleniyor






