GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriDiyanet tanıtımlara 4 milyon lira harcadı
Diyanet tanıtımlara 4 milyon lira harcadı
- A-
- A
- A+
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamalarıyla gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığının şimdide harcamalarıyla gündem de. Mustafa M. Bildircin’in haberine göre, Dev bütçesi ile aralarında yatırımcı bakanlıkların da bulunduğu 29 kurumu geride bırakan Diyanet’in 2018 yılının tamamı ve 2019 yılının ilk yarısındaki toplam personel gideri 10 milyar TL’yi aştı. Ayrıca kurum, “temsil ve tanıtım” harcamaları için 4 milyon TL harcadı.
SERMAYESİ 4 KATINA ÇIKARILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işletme sermayesini dört kat artırdığı Diyanet İşleri Başkanlığı, para harcamaya doyamadı. Personel sayısı son 11 yılda 47 bin artan ve 107 bin 206 çalışan ile dev bir ordu halini alan kurumun harcamaları dudak uçuklattı.
10 MİLYAR TL PERSONEL GİDERİ
2018’de 6 milyar 673 milyon TL’lik personel giderleri ile bu kalem için kendisine ayrılan ödeneği 3 milyar TL aşan kurumun, 2019 yılının ilk altı ayındaki personel giderlerinin de 4 milyar 149 milyon TL olduğu öğrenildi. 2019’un ilk yarısında 2018 yılının aynı dönemine oranla yüzde 27 daha fazla harcama yapan Diyanet, artışın memur maaşlarına gelen zamdan kaynaklandığını bildirdi. Diyanet’in, ‘Mali Durum ve Beklentiler’ raporunda, 2019 yılındaki toplam personel gideri öngörüsü de 10 milyar 500 milyon TL olarak paylaşıldı.
TEMSİL VE TANITIMA 4 MİLYON TL
En büyük harcama kalemlerinden birisini de ‘Mal ve hizmet alım giderleri’ oluşturdu. 2019 Ocak-Haziran döneminde mal ve hizmet alım giderleri için 107 milyon 878 bin TL harcayan kurumun bir buçuk yıllık ‘temsil ve tanıtım’ gideri ise 4 milyon TL’ye yaklaştı. ‘Temsil ve tanıtım’ için 2018 yılında 3 milyon 339 bin TL harcayan Diyanet, bu kalem için 2019 yılı bütçesinden de 2 milyon TL ayırdı.
100 MİLYON TL YOLLUK ÖDEMESİ
Diyanet’in verilerine göre 2018’in tamamı ve 2019’un ilk yarısında personele 100 milyon TL de yolluk ödemesi yapıldı. 2018’de “Yolluk” adı altında personele 74 milyon TL ödeyen kurum, ‘tasarruf’ gerekçesiyle kesinti yaptığı bu kalemden 2019 Ocak-Haziran döneminde 25 milyon TL harcadı. Bir yıllık basım masrafının 5 milyon 82 bin TL olduğu belirlenen Diyanet Çocuk Dergisi, Diyanet Aylık Dergi ve Diyanet Aile Dergisi’nin grafik tasarımlarına ise toplam 212 bin 400 TL ödendi.
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Yükleniyor






