GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriDoğu Karadeniz yine sele teslim
Doğu Karadeniz yine sele teslim
- A-
- A
- A+
Şiddetli yağıştan Rize ve Artvin etkilendi. Rize'nin Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde yağış dolayısıyla bazı dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu.

Ardeşen'e bağlı Tunca beldesindeki derelerin su seviyesi yağış nedeniyle yükseldi, Fındıklı'dan geçen Arılı Deresi taştı. Bu nedenle tarım arazileri ve yollarda hasar oluştu.

İlçelerde ulaşımı sağlayan bazı yollar da derelerin taşması sonucu trafiğe kapandı.

Rize Valisi Kemal Çeber, NTV canlı yayınına telefonla bağlandı. Sel bölgelerindeki son durumla ilgili bilgi veren Çeber, Fındıklı ve Ardeşen bölgelerinin şiddetli yağıştan yoğun etkilendiğini söyledi.
Çeber, 'Sabah saat 06.00 sularında başladı yağışlar. Saat 09.00 civarında çok şiddetlendi. 5 köyümüzün yolunu heyelan ve sel riskine karşı kendimiz kapattık. Durum normale dönünce açacağız. Mahsur kalan iki kişi kurtarıldı. Şu anda bize ulaşan bir kayıp bilgisi yok' dedi.

ARTVİN'DE BİR KİŞİ KAYIP
Artvin'in Arhav ilçesinde de sağanak yağış nedeniyle gündelik hayat durma noktasına geldi.
Sel sularına bir kişinin kapılarak kaybolduğu belirtilirken, ilçede valilik tarafından kriz merkezi oluşturuldu.

İlçe merkezinin büyük bölümünde yollar sular altında kalırken, Arhavi deresi taştı, çok sayıda köye ise heyelanlar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

NTV Meteoroloji Yüksek Mühendisi Gökhan Abur şiddetli yağış geçişlerinin bu gece ve yarın devam edebileceğini belirterek Rize ve Artvin için uyarıda bulundu.

Şiddetli yağışlara deniz suyundaki aşırı ısınmanın neden olduğunu belirten Abur, 'Hopa'da deniz suyu sıcaklığı 29 dereye ulaşmış durumda. Bu mevsim için çok yüksek bir sıcaklıkç. Deniz üzerindeki sıcakha serin hava ile karşılaşınca şiddetli yağışa neden oluyor' diye konuştu.

İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Döşemealtı Belediyesi'ne operasyon
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon
Parti numarası olmayan gıda ürünü satılamayacak
Bir meslek grubuna daha yeşil pasaport talebi
Mustafa Berat Kasımoğlu görevden uzaklaştırıldı
Hazine iki ihaleyle 45,6 milyar lira borçlandı
'Türk sermayesiyle üretilen bombalar İsrail'e gidiyor'
Petrol fiyatı 119 dolardan 84 dolara çakıldı
'Israrla Kürtlere akıl vermeye çalışanlar var'
Kuyumcukent'te 20 milyon liralık soygun!
'Hakimler, savcılar, polis aynı anda koordine ediliyor'
İBB davasında çekilen görüntülere soruşturma
'Bu savaşın tek kazananı Rusya'
'Gecikme faizi ticareti durma noktasına getirdi'
Ara tatil kaldırılsın tartışmalarına son nokta
'Amacımız, İran halkının boyunduruğu kırması'
Bireysel borç stoku 6 trilyon lira eşiğinde
Bilirkişi raporlarında süre kısalacak
'Donald Trump savaşı kaybediyor'
Yükleniyor







