Tarih: 26.01.2024 23:54

‘Doğum evi’ kültürünü oluşturmak istiyorum

Facebook Twitter Linked-in

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) yönetimi, Zeynep Kamil ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Resul Karakuş’u ziyaret etti.

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yılmaz ve başkan yardımcıları, Erdal Yavuz, Nimet Kartal, Hatice Alkış ve Özner Berber'den oluşan heyeti makamında kabul eden Doç.Dr. Resul Karakuş , yaptıkları çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

BU HASTANEYİ ÇOK SEVİYORUM

Doç. Dr. Resul Karakuş; “Burası çok güzel bir hastane. Bu hastaneyi çok seviyorum. Hele benim duygusal bağım çok güçlü. Evimden çok buraya vakit geçirmiş, bu mesleğe ve kuruma kendimi adamış bir insanım. 15 yılldır bu hastanedeyim. Asistan olarak başladım, başhekim oldum. Eşim de bu hastanede doktor olarak görev yapıyor” dedi.

“LOHUSA SERVİSİ AÇMAYI PLANLIYORUZ”

Annelerin tek odada kalacak şekilde dönüştürmek gibi hedefinin olduğunu belirten Doç. Dr. Resul Karakuş hedeflerini ise şu şekilde açıkladı; “Özellikle lohusa bölümüne sıkıntılar yaşıyoruz. Fiziken zorlanıyoruz. Lohusa servisi açmayı planlıyoruz.

Zeynep Kamil aslında çok büyük bir hastane. Ancak güçlendirme yapılırken hastane çok daraldı, perde betonlar nedeniyle kolonlar daha da genişledi.

DOĞUM EVİ KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN OLUŞTURMAMIZ LAZIM

Zeynep Kamil’de doğum evi kültürünü yeniden oluşturmak istiyorum. Doğumlar özel hastanelere gitti. Farklı doğum teknikleri gelişti. Bize daha çok riskli hastalar veya maddi imkanları olmayanlar geliyor. Veya ısrarla normal doğum yapmak isteyenler var. 
Gebelerin talebi; “Hocam doğuma siz mi gireceksiniz?” diye soruyor. Özel bir durum olduğu için kendi doğum öncesi doktorunu tercih ediyor. Ancak bizim işimiz bir ekip işidir. O gün hangi hekim görevliyse operasyonu o gerçekleştiriyor.

Hastanemizde cerrahi bölümleri daha çok ön plana çıktı. Ancak özellikle doktor yetiştirmek istiyoruz.

Mesela ben burada yetişmiş bir doktorum. Burada tecrübe edindim, hoca oldum, başhekim oldum. Ben de hoca yetiştirmeye başladım. Bu yetiştirdiğimiz doktorlar Anadolu’ya gidiyor çeşitli hastanelerde hizmet veriyor. Burda da doğum azalınca hekimlerimizin pratik yapma imkanı kısıtlanıyor.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3