Tarih: 24.03.2024 22:12

Doların durumu seçimden sonra karanlık

Facebook Twitter Linked-in

Türk lirası hızla değer kaybederken yatırım yapmak isteyenlerin dolara yöneldiği bu günlerde ortaya çıkan bazı haberlerde doların seçimden sonra düşeceği iddia ediliyordu.

Ünlü ekonomistler tam bir hafta kalan yerel seçimlerin ardından piyasalarda düşüş değil, aksine yükseliş beklendiğini ifade etti. Ekonomist Selçuk Geçer, döviz ve altına yatırım yapmaya devam eden insanların bunu kendi kararlarıyla yaptığını belirtti.

Dövizin ve altının yükseliş eğiliminde olduğunu, bu eğilimin Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimleri gibi küresel gelişmelerle desteklendiğini aktardı. Doların düşmesini beklemeyen Geçer, doların 31,90'a kadar düştüğü ancak tekrar 32'nin üzerine çıktığına dikkat çekti.

Geçer'e göre, doların düşmesi Türkiye'nin lehine değil. Aksine doların yükselmesi bekleniyor. Bunun nedeni ise kümülatif enflasyonun doların gerçek değerini artırması olarak tanımlanıyor.

Ekonomist Geçer, stagflasyonun Türkiye'yi ciddi bir krize sürüklediğini ifade etmektedir. İnşaat sektörünün daraldığını, para girişinin azaldığını ve yüksek işsizlikle karşı karşıya kalındığını belirtti.

Ekonomist ve yazar Dr. Şeref Oğuz ise, son dönemde dövize olan talebin arttığını ve insanların döviz almak için kuyruklar oluşturduğunu ifade etti. Oğuz'a göre, bu durum Türk toplumunun kur üzerinden algı oluşturduğu ve seçim sonrasında kurun artacağı beklentisinin piyasalarda oluştuğunu göstermekte.

Ekonomistler Türk Lirası'nın değer kaybının devam edeceğini ve piyasalarda doların yükseliş eğiliminde olduğunu söyledi.. .

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3