GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriDomatese yüzde 50 zam
Domatese yüzde 50 zam
- A-
- A
- A+
Ramazan öncesinde semt pazarlarında ürünlerin fiyatları şu şekilde oluştu: 'Domates 7.5 TL, Çağla 10 TL, Yeşillik 2 TL, Patates,1.25 TL, Biber 8 TL, Muz 10TL, Patlıcan 4 TL, Soğan 1.5 TL, Çilek 10, Portakal 5 TL, Kabak 4 TL Salatalık 3.5 TL.'
Pazar ürünlerinde sadece domateste yükselme olduğunu söyleyen Pazarcı Olcay Yıldırım, “Ramazan yaklaştı ancak fiyatlarda Ramazana bağlı olarak herhangi bir oynama yok. Ürünler içerisinde sadece domateste biraz yükselme var. Domatesin yükselmesi ihracattan dolayı, çünkü domatese aşırı bir ihracat girdi. Onun için domateste biraz yükselme var. 5 TL’ye sattığımız domatesin fiyatı 6 buçuk, 7 buçuk civarında seyrediyor. Meyve ise şu anda düşüşte diyebiliriz. Elma, 2-3 TL arasında bedava diyeceğimiz rakamlara satılıyor. Portakalın zaten mevsimi geçti. 'Olsa da olur, olmasa da olur' diye düşünüyoruz. Onun fiyatı da 4-5 TL gibi seyrediyor. Şu anda yeni başlayan ürünler içerisinde çilek var. Çilekte biraz hızlılık var. Muz ise birazcık yükseliş potasına girdi. Onun sebebi ise seraların artık bitmesi. Muz azalıyor. Azaldığı için talep doğrultusunda birazcık yükselme var” ifadelerini kullandı.
Ramazanın etkisini görmediklerini vurgulayan Olcay Yıldırım, 'Ramazan öncesi günler sönük geçiyor. Bunun neden ise tamamen pandemidir. Şu anda ne kadar da biz rahatız, iyiyiz dersek diyelim. Ortada bir ekonomik sıkıntı var. Bu ekonomik sıkıntıda toplumun her katmanında etkisini gösteriyor. Ramazanda olmazsa olamaz diyeceğimiz ürün yeşilliktir. Yani sofralarda salata ve yeşillik ürünleri sofranın bereketidir. Bunu Peygamber Efendimizde tavsiye etmiştir. Ayrıca sebze yemekleri, sebzenin sezonu yeni başlıyor. Patlıcan, kabak ve fasulye olursa çok iyi olur. Bu sene Ramazanda teravih namazları yok. İnsanlar evlerinde, kahve olayı yok. Gezme olayı yok. Misafirlik yok. Sahura kadar uzun bir süreç var. Mutlaka meyvede yenecek. Çünkü sürekli çay içilmez. Portakalda yenecek, çilekte yenecek, kivide yenecek. Sonuçta bunlarda C vitamini. Bu C vitaminini insanların alması gerekiyor. Sonuç olarak ortada bir pandemi var. Virüse karşı etkisini göstermesi için bunlar gerekli. Akşama kadar insanların boğazı kuru kalacak. Bunu geceden takviyeli bir şekilde giderirse hem orucunu rahat tutar, hem de sağlığını korumuş olur” diye konuştu.
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Yükleniyor






