GÜNCEL

GÜNCEL Haberleri

EDS cezalar anında E-devlet’te

EDS cezalar anında E-devlet’te

EDS cezalar anında E-devlet’te
  • A-
  • A
  • A+

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce (İBB) kurulan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünce kullanılan EDS Kontrol Merkezi megakentin birçok noktasında kural ihlallerinin azalması için çalışıyor. Bu kapsamda EDS ile tespit edilen ihlaller, 136 personelle 24 saat esasına göre çalışan Küçükçekmece’deki EDS Kontrol Merkezi’ne iletiliyor. Merkezde kurallara uymadığı belgelenen araçların sahiplerine gerekli cezai işlemler emniyet personeli tarafından uygulanıyor. Sürücülerin trafik polislerinin olmadığı noktalarda kural ihlalleri yapmamaları, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamaları noktasında önemli kazanımlar sağlayan EDS, sürücüler için de caydırıcı oluyor. İstanbul'da, 159'u kırmızı ışık, 97'si emniyet şeridi, 41'i ortalama hız, 21'i ters yön, 92'si park, 16'sı tramvay yolu, 9'u ofset tarama, 3'ü yaya geçidi, 6'sı dönüş yasağı ihlal tespiti yapan ve 11'i de mobil olmak üzere 455 kamera aracılığıyla trafikteki kural ihlalleri tespit ediliyor.

EDS cezaları anında E-devlette

EDS kameralarıyla tespit edilen cezaların merkezde belgelenmesiyle kesilen cezalar sürücüler tarafından anında E-devlet’ten görülebiliyor. EDS ile kural ihlali yaptığı belirlenen sürücülere çeşitli para cezaları veriliyor. Ortalama hızı aşan sürücülere 235’ten başlayan cezalar verilirken tramvay yoluna girene 108, dönüş yasağına uymayana 108, emniyet şeridini ihlal edenlere 235 lira ceza kesiliyor. Aynı anda birden fazla kuralı ihlal eden sürücülere ise birden çok ceza yazılıyor.

2018 şubattan 2019’a kadar 761 bin 476 hız ihlal cezası

2018 yılı şubat ayından 2019’a kadar en çok yapılana ihlallerde ise 761 bin 476 ile hız ihlalleri birinci sırayı aldı. Hız ihlallerini 224 bin 130 ile kırmızı ışık ihlali, 217 bin 803 ile trafik levhaları, cihazları ve yer işaretlerine uymamak, 129 bin 157 ile emniyet şeridi ihlali, 64 bin 615 ile yasak park takip etti. 46 bin 751 duraklama ihlali ve 2 bin 623 ters yön ihlali de geçtiğimiz yıl kayıtlara geçti. 2019 yılı 1 Ocak’tan 6 Mayıs’a kadar olan süreçte 482 bin 710 hız ihlali, 53 bin 849 trafik levhaları, cihazları ve yer işaretlerine uymamak, 45 bin 448 kırmızı ışık ihlali, 30 bin 423 yasak park, 14 bin 424 duraklama ihlali, 12 bin 884 emniyet şeridi ihlali kayıtlara geçti.

“136 personelle 24 saat esasına göre görev yapıyoruz”

Sürücülerin trafik kurallarına her daim uymalarının kendi yararlarına olduğuna olduğunu ifade eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Emre Şen, “136 personelle 24 saat esasına göre görev yapıyoruz. Sürekli personelimiz burada sahadan gelen kural ihlali görüntülerini kontrol ediyorlar, bunların birer kural ihlali olduğu kanısına varırlarsa da cezai işlem uyguluyorlar. Burada uyguladığımız cezalar anlık olarak E-Devlet sistemi üzerinden gözükebiliyor. İstanbul’da 455 EDS’miz var. Bu sistemler, kırmızı ışık, emniyet şeridi ihlal, hatalı park ihlal tespit, hız kontrol, tramvay yollarındaki ihlal tespit sistemleri ve taralı alan ile dönüş yasağı ihlal tespit sistemleri olarak farklı kategoriler de değerlendiriyoruz. Genellikle ya trafik kazalarının ya da kural ihlallerinin çok yoğun olduğu yerlerde daha önce planlayarak yerleştirilmiş durumdalar. 159 tane kırmızı ışık EDS’si, bunları 97 adet emniyet şeritlerinde bulunan EDS kameraları, 92 tane park ihlal tespit kamerası, 41 tane hız koridoru, 21 tane ters yön ve 16 tane tramvay yolu ihlal tespit kamerası takip ediyor. Bunların dışında da 11 tane mobil EDS dediğimiz kameralar var. Bunları gerek trafik kazalarının yoğun olduğu gerek ihlalin olduğu yerlere biz sevk ediyoruz” diye konuştu.

“En fazla karşımıza çıkan hız kurallarını ihlal etmek, geçen sene 761 bin ihlal olmuş”

En fazla yapılan kural ihlallerine ilişkin bilgi veren Şen, “2018 Şubat’tan beri aktif olarak 455 EDS kamerası da kullanılmakta, en fazla karşımıza çıkan ihlal tipi; hız kurallarını ihlal etmek olarak karşımıza çıkıyor. Geçen sene yıl boyunca 761 bin ihlal olmuş. Bu senede mayısa kadar olan dönemde yapılan ihlal sayısı 482 bin. Bazı kural ihlallerinde ciddi manada düşüş var. Kanuni bazı düzenlemeler yapıldı, emniyet şeridi denetimleri arttı, cezaları arttı. Polis olmayan yerlerde sürücüler biraz daha kuralları önemsemeyebiliyor. Ancak kamera olması demek bir yerde orada 24 saat etkin bir denetim yapılması demek. Araç sürücülerine şunu söylemek istiyorum. Bizim varlığımızın sebebi, onların güvenliği trafikte bir noktadan bir noktaya geçerken daha dikkatli araç kullansınlar” dedi.

 

Yorum Yazın

'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'

Vatandaş ekonomiden umutsuz

'İddianame ortadayken başkanlarımız hala neden tutuklu?'

Motorine 5.70 TL zam geliyor

Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz

İhracat miktarında düşüş

'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'

Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi

'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'

'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'

'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'

'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'

Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın

'7 ay yattım 7 yıl daha yatarım kimseye iftira atmam'

'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'

'Bu iftiralar karşısında yasal süreçleri derhal başlatıyorum'

Akın Gürlek'in mal varlığının toplam değeri 452 milyon lira

İran’da savaş gölgesinde asgari ücrete yüzde 60 zam

AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal

Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı

'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'

Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı

Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu

Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak

Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması

Avrupa'dan Trump'a soğuk duş

Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı

Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!

Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi

'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'

Yükleniyor

loading

'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'

'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'

'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'

Avrupa'dan Trump'a soğuk duş

'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'

Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı

İran'dan ateşkes için 3 şart

'Bu savaşın tek kazananı Rusya'

'Amacımız, İran halkının boyunduruğu kırması'

'Bence savaş büyük ölçüde bitti'

Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı

Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı

Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu

Yasmin Erbil'den Gülseren Ceylan kararı!

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı

Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Dacia Sandero tahtından indi

'Uzun ömürlü bir kullanım sunuyoruz'

TOGG'un 2025 yılı zararı belli oldu

Fiat Egea'nın üretim ise sona erecek

BYD Türkiye’de 4 modeli birden kaldırdı

İkinci elde yeni dolandırıcılık tuzağı

Çin malı otomobillere talep azaldı

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine takipsizlik kararı

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
16.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17