Eğer ortaklığınız yoksa sanal kumarın fişini çekin!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yasadışı sanal kumarın sona erdirilmesi çağrısında bulundu. Devletin sosyal medya hesaplarını kapatabildiğini, sanal kumarı da durdurabileceğini belirtti.

Eğer ortaklığınız yoksa sanal kumarın fişini çekin!
  • A-
  • A
  • A+

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son dönemde ülke genelinde yaygınlaşan yasa dışı sanal kumarın bitirilmesi gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Babacan, “Ben buradan Sayın Erdoğan’a ve ülkeyi yönetenlere sesleniyorum. Eğer ortaklığınız, bu işlerden menfaatiniz yoksa bu gece 00:00’da bunların fişini çekin. Yasadışı kumar bahsini gece yarısı bitirin. Eğer bitirmiyorsanız menfaatiniz vardır. Teknoloji falan hiç anlatmayın; külahıma anlatın onu…” dedi.

Flash Haber TV’de Fatih Ertürk ile “Türkiye Nereye” programında değerlendirmelerde bulunan Babacan, sanal kumarhanelere ilişkin “Instagram, Twitter, Facebook’un fişini çeken devlet bunun da fişini çeker. Yapılabilir bu ve derhal yapsınlar… Yapmıyorlarsa demek ki ortaksınız diyorum ben de… Ortak değilseniz çekin fişini” ifadesini kullandı.

“Bugün bırakın 18 milyon takipçili hesabı sadece 500 kişinin takip ettiği bir hesaptan, Sayın Erdoğan’a bir hakaret tweeti atılsa, polis sabah 5’te kapısında belirmiyor mu? Sabah kapısını kırıp açmazlar mı? Alıp götürmezler mi? 18 milyon takipçili hesap böyle yasadışı işlerin içinde de neden kimse bir şey yapmıyor? Benim haberim yoktu bilmiyorum, külahamıza anlatsınlar. Eğer menfaatiniz yoksa, bunlarla ortak değilseniz derhal son verin, bitirin. Devlet istediği zaman yapar. İşine geldiğinde haberdar, işine gelmediğinde kulağının üzerine yatıyor… Böyle bir şey kabul edilemez…”

'ÜLKEYİ YÖNETENLER ŞAHSİ MENFAAT PEŞİNDE'

“İş bilenin kılıç kuşananın. Şu anda ülkeyi yönetenlerin kahir ekseriyeti, ‘ülke yönetiyorum ama bundan benim şahsi menfaatim ne olacak’ diye bakıyor meseleye… Devlet bir yerde para mı harcıyor? Bu paradan benim payım ne olacak diye bakıyorlar… Depremde bile… Ben depremin üçüncü ayında Adıyaman’a gittiğimde bu gerçekle karşı karşıya kaldım ve üzüldüm. Mühendisler ve Mimarlar Odası… Genç genç çocuklar bana geldiler, rakamları ortaya koydular, hayret ettim. Depremden daha üç ay sonra hemen aceleyle birilerine verilmiş ihalaler değil, ‘Sen yap’ diye birilerine veriliyor. 2022’nin 6 Şubat’ında deprem oldu, o tarihlerde ilgili Bakanlık bir inşaat maliyet raporu çıkarıyor. O tabloda bir dairenin maliyeti 600-700 bin TL. Verilen rakam ne kadar? 1 buçuk milyon, 1 milyon 800 bin lira… Daha depremin üçüncü ayı genç genç mimar ve mühendisler bu gerçeği bana anlattı… Sonra furya arttı gitti Türkiye’nin her yerinde… Deprem mağdurları üzerinden bile rant devşirme söz konusu. İçimiz yanıyor, yazık… Fukaranın ekmek alırken KDV’sini bütçeye kaydediyorsun, asgari ücretlinin ödediği gelir vergisini bütçeye kaydediyorsun. Ama harcarken her türlü yanlışlık var. Yönetenlerin kahir eksereyiyeti dürüst değil, işi bilmiyor. Hem işi bilmeyince hem dürüst olmayınca problemler artıyor. Kahir ekseriyette diyorum hala dürüst insanlar var. Ama onların da yapacağı fazla bir şey yok çünkü azınlıktalar.”

'CUMHURBAŞKANI OLURSAM 3 AYDA BİTER'

“Ben bugün Cumhurbaşkanı olayım, bu işler üç ayda biter. Bütün mevzuatı hazırlamak üç aylık bir iştir. Talimatı verdiğinizde mümkün mü, kimse kıpırdayabilir mi? Çıkar yasayı, cezayı da koy… Sistemi sisteme kontrol ettireceksin. Bir işi yapanlar olacak, bir de denetleyenler olacak. İşi yapanların uymak zorunda olduğu kurallar budur, uymayanın cezası budur, bunu denetleyecek de budur… Yürütmenin kendi içinde denetleme mekanizması olur. Artı, yargının da görevi vardır; yargı da denetim mekanizmasıdır. Hatta en büyük denetim mekanizmalarından biri TBMM’dir. Demokrasilerde meclisler aynı zamanda bir denetim mekanizmasıdır. Ancak hiçbirisi çalışmıyor şu anda.”

Babacan, İzmir’in Selçuklu ilçesinde bir evde çıkan yangın sonucu beş çocouğun yaşamını yitirmesine ilişkin, Dün akşam geç saatlerde haber düşünce, dedim ki Türkiye Yüzyılı dediğiniz bu muydu? Sosyal devlet anlayışınız bu muydu? Bakın sosyal devlet ne demektir? Her bir aileyle tek tek ilgilenen, durumunun röntgenini değil MR’ını bilen devlet demektir” değerlendirmesinde bulundu.

'ÖNERİMİZ UYGULANSAYDI İZMİR'DE 5 ÇOCUK ÖLMEZDİ'

“Diyeceksiniz ki 85 milyon nüfusta nasıl mümkün olacak? Çok basit. 14 Eylül 2021’de bunun nasıl çözüleceğini ortaya koyduk. 60 bin aile sosyal devlet uzmanı, istihdam edilecek. Ve bu sosyal destek uzmanlarını tüm ailelere böldüğünüzde, bu uzmanların fert fert gerçek durumu bilmesi mümkündür. Diyeceksiniz ki devlet parayı nereden bulacak? Son beş yılda kamuya 1 milyon 600 bin kişi alınmış. Partili sistemde yılda 300 binin üzerinde işe alım olmuş. Neye göre? Partili mi değil mi diye, mülakatlarda eleye eleye almışlar. Biz demişiz ki 60 bin kişiyi alın, böldüğünüzde her birine 400-500 aile düşüyor. Her iki ayda bir hane hane kapı çalıp bu arkadaşlar ailelerle konuşacaklar. Çocuğunuz okula gidiyor mu? Devlet desteği alıyor musunuz? Hepsini soracaklar. Sayfalarca anlattık, ortaya koyduk. Bu yapılsaydı, dün gece hayatını kaybeden çocukların durumu devletin bilgisi altında olurdu. Baba hapiste, anne kağıt topluyor. Devletin bundan nasıl haberi olur? İşte sistemi anlatmışız… Bunlardan birer set yaptım, Sayın Erdoğan’a, Bakanlara hepsine gönderdim; belki ufkunuzu açar, elemanınız da olmayabilir, bilmiyor da olabilirsiniz. ‘Bakın burada yazıyor, uygulayın’ dedik. Aile sosyal destek uzmanı networkü tüm Türkiye’ye kurulsaydı bunlar olmazdı. Bir ilçeye Türkiye’nin farklı bölgesinden bir aile mi taşındı. Kaydı var, anında MERNİS’e düşüyor mu? Düşüyor…Düştüğü anda o bölgeden sorumlu uzman kapıyı çalacak… ‘Hoş geldiniz mahallemize. Nasılsınız, iyi misiniz? İhtiyacınız var mı? Geliriniz ne, çocuğunuzu okula kaydettirdiniz mi? Soracak… Önerdiğimiz bu sistem devletin imkanları ile ihtiyaç sahibi aileleri buluşturan bir sistemdi. İlle bir evde soba devrilip evlatların can vermesiyle mi bunlardan bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Belki on binlerce aynı durumda aile var; bunları bilmek ülkeyi yönetenlerin, devletin görevi değil mi? Her sorunun çözümü var; ancak ülkeyi yönetenlerin dürüst ve işini iyi bilenler olması gerekiyor.”

 

Yorum Yazın

Binlerce sığır 50 gündür Marmara'nın ortasında mahsur

Risklerle dolu bir dünya düzeni oluşuyor

Trump’tan tehtit: Benim dosyama bakarsanız Clinton’ı açtırırım

Taksim'de 1 Mayıs yasağı hukuksuz bulundu

Ahıska Türklerinin acısını paylaşıyorum

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Türk dizilerinin neden aynı konuyu işledikleri ortaya çıktı

Rus Ordusu Azerbaycan elçiliğini vurdu

Yeni nesil adalet arayışının öne çıkan ismi Enver Mutlu

Kentsel dönüşümÜmraniye'de hız kesmiyor

Ortaköy'de gıda zehirlenmesi bir aileyi yok etti

'Mutsuz bir ülkede ben niye mutlu olayım ki'

22 ilde 'Orkinos' operasyonu, 138 gözaltı

'Kuzey Marmara’da iki deprem bekliyoruz'

Dolar rekor tazeledi

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

'Türkiye ekonomisi 'sert fren' yapmayacak'

Ekim’de konut satışları geriledi

Ahmet Ağırman, İBB soruşturmasında şüpheli

Investco Holding'in 20 şirketine kayyım atandı

COINO Kripto Varlık Platformu'na kayyım atandı

'Sıkmam bu adamın elini'

Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi yine değişti

Orman Genel Müdürlüğü'ne ait uçak Hırvatistan'da kayboldu

9 bin PKK’lıya ne olacak?

Kıbrıs’ta kalıcı çözüm iki devletle mümkün

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

'Süreçte ilerleme Erdoğan'ın oyun planına bağlı'

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Yükleniyor

Trump’tan tehtit: Benim dosyama bakarsanız Clinton’ı açtırırım

Rus Ordusu Azerbaycan elçiliğini vurdu

'Çocukla fotoğrafını gönder, beni gülümset'

Donald Trump’a çocuk istismarı suçlaması!

Gazze’de ateşkesden bu yana can kaybı 245’e yükseldi

'Türkiye’nin desteği en net ve en kararlı olandı'

ABD Şam’da askeri üs kuracak

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7