'Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımdır'

Mercedes-Benz Türk’ün, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliği ile yürüttüğü “Her Kızımız Bir Yıldız” programı 21 yılı geride bıraktı.

  • A-
  • A
  • A+

Mercedes-Benz Türk, kız çocuklarının eğitim yolculuklarını desteklemek amacıyla 2004 yılında başlattığı “Her Kızımız Bir Yıldız” programıyla 21. yılı geride bıraktı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile yürütülen iş birliği sayesinde program, bugüne kadar 63 ilde 6.500’e yakın öğrencinin eğitimine dokundu ve yaklaşık 20.000 burs imkânı sağladı.
Program yalnızca maddi destek sunmakla kalmıyor; kişisel gelişim, mentorluk ve kültürel etkinlikler aracılığıyla bursiyerlerin hayata daha donanımlı, özgüvenli ve güçlü bireyler olarak katılmalarını hedefliyor. “Her Kızımız Bir Yıldız”, Türkiye’de kız çocuklarına yönelik en uzun soluklu sosyal fayda projelerinden biri olarak öne çıkıyor.

“Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımdır”

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Her Kızımız Bir Yıldız” programıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Süer Sülün, “Programda amacımız, kız çocuklarının eğitimine yalnızca maddi destek sağlamak değil, aynı zamanda onlara güçlü bir gelecek vizyonu kazandırmak” dedi. Süer Sülün programla ilgili olarak şunları söyledi: “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile başlattığımız iş birliği, bugün 63 ilden 6.500’e yakın öğrenciye ulaştı ve yaklaşık 20.000 burs imkânı sundu. Programımız sayesinde yalnızca bireylerin değil, ülkemizin geleceğinin de şekillendiğine inanıyoruz.

‘Her Kızımız Bir Yıldız’ ile sağladığımız destek; sınıfın dört duvarıyla sınırlı değil, bölge ziyaretleri, mentorluk programları ve kişisel gelişim fırsatlarıyla öğrencilerimizin sosyal hayatta da güçlü bireyler olmalarını sağlıyor. Bu yaklaşım, onları hem kendi potansiyellerini keşfetmelerine hem de toplumda etkin bir şekilde yer almalarına imkan tanıyor. 

Proje kapsamında; kız çocuklarını eğitimde eşit fırsatlara kavuşturmak, kadınların istihdama katılımını artırarak toplumda eşit fırsatlara erişmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Türkiye’de kız çocuklarının eğitime katılımında son 20 yılda büyük mesafe alındı. Ama gerçek hedefimize ulaşabilmek için, eğitime katılan kız çocuklarının istihdamda da güçlü şekilde yer almalarını sağlamak gerekiyor.

Her Kızımız Bir Yıldız projesi kapsamında bugün öğrencilerimizin üniversiteye yerleşme oranları Türkiye ortalamasının üzerinde; öğrencilerimizin %30’a yakını ülkemizin en iyi üniversitelerine yerleşiyor. Önümüzdeki dönemde de, eğitimde fırsat eşitliği için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edecek, programımızın ulaştığı genç kız sayısını artırmak için yeni adımlar atacağız. Çünkü biz, eğitimin ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırım olduğuna inanıyoruz.”

“Yıldız kızlarımızın başarısı bize ilham veriyor”

Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Müdürü Miray Demirel ise, “Her Kızımız Bir Yıldız, 21 yılı aşkın bir süredir yalnızca bir eğitim bursu programı değil; bursiyerlerimizin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerini destekleyen kapsamlı bir yolculuk oldu. Bugüne kadar 63 ilden 6.500’e yakın kız öğrencimize ulaştık, onların hayatlarına dokunduk ve geleceğe daha güçlü adımlar atmalarına katkı sağladık.

İstanbul ziyaretlerinden kodlama eğitimlerine, mentorluk programlarından okul müfredatını destekleyen uygulamalara kadar uzanan geniş içerikli çalışmalarımız, bursiyerlerimizin kendilerini farklı alanlarda geliştirmelerine olanak tanıyor. Özellikle mühendislik ve mesleki eğitim alanındaki programlarımızla genç kızların istihdam fırsatlarını artırmayı hedefliyoruz. Bu süre boyunca edindiğimiz deneyim, bize bundan sonra atacağımız adımlar için ışık tutuyor. Yıldız Kızlarımızın başarı hikâyeleri, bizi her yıl daha fazlasını yapmak için motive ediyor. Onların her biri, hem kendi yaşamlarına hem de topluma değer katma gücüne sahip” İfadelerini kullandı.

Genişleyen sosyal fayda programları

Mercedes-Benz Türk, “Her Kızımız Bir Yıldız”ın yanı sıra Mühendisliğin Yıldızları programı ile  mühendislik okuyan 20 genç kıza, EML’miz Geleceğin Yıldızı projesi ile 30 ilde 34 meslek lisesine destek veriyor. Bugüne kadar 4.000’in üzerinde EML öğrencisi mezun olurken, bu yıl mezun olan 55 öğrenci bayi ve yetkili servislerde işbaşı yaptı. Aksaray’daki Etkinlik Merkezi’nde ise 1.000’den fazla öğrenciye, 25 gönüllü çalışan tarafından eğitim desteği sağlandı.
 

Yorum Yazın

'Yargıdan ekonomiye, her şey tek kişinin elinde'

MHP’li Yalçın’dan Özel’e ’15 Eylül’ göndermesi

'Ülke olarak tarihin en zor dönemlerinden birini yaşıyoruz'

'Dünyanın en hızlı interneti Türkiye'de' dedi, canlı yayından düştü

'Kayyumu her yere yaymak istiyorlar'

999 kişi zehirlendiği döner skandalında sanıklara tahliye

14 bin 905 hekimin görev yeri belirlendi

Gıda fiyatları yükselişte

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’yi evinde ziyaret etti

'İstihdamda 63 bin kişilik düşüş öngörüyoruz'

'Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımdır'

'Güneşin Karanlığında Kosova' vizyona çıktı

Motorine yine zam geliyor

Elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18,5'e ulaştı

2017 referandumunun mühürsüz oylarını hatırlattı!

'Zulmün karanlığı yerini adaletin gönüllerimizi ısıtan güneşine bırakacaktır'

Her 10 seçmenden 7’si erken seçim istiyor

Z ve Y kuşağının en büyük endişesi yaşam maliyeti

'Şeyh'in 175 milyonluk malvarlığı ortaya çıktı

İktidar emlak vergisi artışına yeni düzenleme getirecek

'Kayyum kararı yetki gaspıdır, hükmü tanımıyoruz'

'Sorunları diyalogla mı çözeceğiz, eski bagajlarla mı yürüyeceğiz'

Kastamonu’da Melek Mosso Tartışması

'Bu meydanda emek ve alın terini görüyorum'

Renault, Ağustos ayında en çok satan marka oldu

Saraçhane'de tutuklanan 13 genç serbest

'Zelenskiy Moskova'ya gelirse görüşürüm'

AK Parti’den PYD’ye ademi merkeziyetçilik cevabı

Gürsel Tekin'i ihraç ettik

Türkiye’nin risk primi artışta

Yükleniyor

'Zelenskiy Moskova'ya gelirse görüşürüm'

İran, 2 milyona yakın düzensiz göçmeni ülkelerine gönderdi

'YPG artık PKK ile bağlantılı değil, bizim müttefikimiz'

Abbas ve 80 Filistinli yetkilinin vizeleri iptal edildi

Gazetecilere 'hayvani' diyen Barrack özür diledi

'Ben diktatör değilim'

'Hamas anlaşmayı kabul etse de işgal sürecek'

Gazze'de kıtlık ilan edildi

ABD göçmenlerin geçici korumasını sona erdirdi

UCM yargıç ve savcılarına İsrail kararları nedeniyle yaptırım

Deren Talu, Ibiza'yı salladı

Ünlü mankenlerin ağzı açık kaldı

Nesrin Cavadzade fiziğiyle meydan okudu

Burcu Özberk tarzıyla tam not aldı

Aslı Sümen pozlarıyla sosyal medyayı salladı

'Evli oyuncunun tacizine uğradım'

Ebrar Karabakan tatilin tadını çıkarıyor

Pelin Akil bikinisiyle poz verdi!

Zeynep Bastık mankenlere meydan okudu

Özgü Kaya'dan iddialı paylaşımlar

'Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımdır'

Elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18,5'e ulaştı

Renault, Ağustos ayında en çok satan marka oldu

Volkswagen, Brezilya'da 30 milyon dolar ceza yedi

Tesla Avrupa pazarında çakıldı

Milyonlarca sürücüyü etkileyecek kararlar

Şarj şirketlerine büyük ceza

Sıfır km olarak aldığı araç kabusu oldu

Ford CEO'sundan BYD'yi endişelendirecek duyuru

BYD, Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

14 bin 905 hekimin görev yeri belirlendi

Bakanlığın son listesi gündem oldu

Lahmacunda kanatlı ve sakatat çıktı

Kimse yorgun bir pilotun uçağına binmek istemez

Pestisitlerde reçete uygulaması başlıyor

SGK'dan malullük aylığı almak için dört şart

Kadına Değer Atölyesi İstanbul’da

Ücretsiz kanser taramasında 'SMS' dönemi

'Her 10 üründen 6'sında pestisit kalıntısı var'

Antidepresan kullanımı yüzde 67 arttı

‘Haraç listesi’ haberini yapan gazeteci tutuklandı

RTÜK Başkanı Şahin'den TELE1 eleştirilerine cevap

İflaslar ve konkordatolar bitmiyor

30 Ağustos, Cumhuriyetimizin Temelidir

Gazeteciye Saldırıda Bir Tutuklama Daha

Psikeart 'dalya' dedi 

Dijital Sesin Yeni Adresi

Flash Haber TV satışa çıkarıldı

TMSF, Ekotürk'e el koydu

'Yerel Basının Susturulması, Milletin Nefesinin Kesilmesidir'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0