GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriElektrik faturaları 214 lira kabardı
Elektrik faturaları 214 lira kabardı
- A-
- A
- A+
CHP’li Ahmet Akın, Karadeniz’de doğalgaz bulunmasının üzerinden geçen bir yılda enerjideki fiyat artışlarını derledi: Akaryakıt, elektrik ve doğalgazda 35 farklı zam yapıldı. Faturalar bir yılda 214 lira kabardı. Elektrikteki artış yüzde 29.
Vatandaşların faturaların gaz müjdesinden sonra düşmesini beklediklerini söyleyen Ahmet Akın, bir yıl içinde art arda gelen zamlarla ne yapacağını şaşırdığını paylaştı. Akın “Isınma amaçlı bir aylık ortalama tüketim üzerinden gerçekleştirilen hesaplamaya göre müjdeden sonra yapılan zamlar doğalgaz faturalarını aylık 102 lira arttırdı.
Benzer şekilde ortalama tüketim üzerinden gerçekleştirilen hesaplamaya göre elektrik faturaları da aylık 52 lira artırdı. Akaryakıt ürünlerine gelen zamlar nedeniyle 50 litrelik bir deponun dolması da 60 lira daha masraflı olmaya başladı. Buna göre bir ayda ortalama değerlerde doğalgaz ve elektrik tüketen ve bir depo benzin harcayan bir vatandaş zamlar nedeniyle her ay artık faturalara en 214 lira daha fazla ödemek zorunda kaldı” dedi.
DÜKKAN 25 METREKARE KİRA 4 BİN LİRA
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da enerji zamlarına değinerek, hükümetin bir an önce elektrik faturalarına yönelik düzenleme yapması gerektiğini ifade etti.
Purçu “Yapılan zamlar yüzünden birçok esnaf kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Bu faturaları düşürün artık, esnaf rahat nefes alsın! Elektrik-su-doğalgaza üst üste yapılan zamlar yüzünden ülkenin geldiği hale bakın! Esnafımızın 25 metrekarelik dükkanına gelen elektrik faturası 4 bin 200 TL...
Her ay yapılan zamlardan esnaf artık belini doğrultamıyor! Saray iktidarının esnafımızı, vatandaşımızı hiçbir şekilde düşünmediği ortadadır. Elektrik zamlarında gelinen nokta ortada.
CHP iktidarında öncelikle elektrik – su – doğalgaz faturalarına eklenen zamları kaldırarak fatura bedellerini düşüreceğiz! Ayrıca, toplumdaki her kesimin dezavantajlı olduğu alana ilişkin ayrı ayrı düzenlemeler yapacağız. Bu toplum iyi bir yönetimi hak ediyor! CHP iktidarında ülke nasıl yönetilir, esnaf nasıl kazanç elde eder, kalkınma nasıl gerçekleşir göreceksiniz.”
Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz
İhracat miktarında düşüş
'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'
Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
'7 ay yattım 7 yıl daha yatarım kimseye iftira atmam'
'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'
'Bu iftiralar karşısında yasal süreçleri derhal başlatıyorum'
Akın Gürlek'in mal varlığının toplam değeri 452 milyon lira
İran’da savaş gölgesinde asgari ücrete yüzde 60 zam
AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal
Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı
'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
Yükleniyor






