OTOMOTİV
OTOMOTİV HaberleriElektrikli araç satışları yine rekor kırdı
Kasım 2024’te elektrikli ve plug-in hibrit araç satışları yüzde 32 artışla yeni bir rekora imza attı. Çin, yüzde 70’lik payla liderliğini sürdürürken, Kuzey Amerika yükselişini, Avrupa ise toparlanmasını sürdürüyor.
- A-
- A
- A+
Elektrikli araç sektörü, Kasım 2024’te önemli bir başarıya imza attı. Pazar araştırma firması Rho Motion’un verilerine göre, tamamen elektrikli ve plug-in hibrit araçların küresel satışları yıllık bazda yüzde 32 artış kaydederek üst üste yedinci ayda da büyüme gösterdi. Bu artış, elektrikli araç pazarının üst üste üçüncü kez rekor kırmasını sağladı.
ÇİN PAZARI ZİRVEDE
Küresel elektrikli araç satışlarında liderliği elinde tutan Çin, Kasım ayında 1,27 milyon araç satışıyla dikkat çekti. Bu rakam, küresel satışların yüzde 70’ine yakınını oluştururken, bir önceki yıla göre yüzde 50 artış anlamına geliyor. Çin hükümetinin teşvik politikalarının bu büyümeyi desteklediği belirtiliyor. Rho Motion veri yöneticisi Charles Lester, Çin’deki satışların beklentiler doğrultusunda seyrettiğini ifade etti.
KUZEY AMERİKA VE AVRUPA’DA FARKLI TRENDLER
Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da elektrikli araç satışları yüzde 16,8 artışla 170 bin adede ulaştı. Avrupa’da ise yıllık bazda hafif bir düşüş yaşanmasına rağmen, Ekim ayına göre yüzde 7,7’lik bir toparlanma ile 280 bin araç satışı gerçekleşti. Dünyanın geri kalan bölgelerinde satışlar geçen yıla göre yatay bir seyir izledi.
KÜRESEL PAZARIN BÜYÜME HEDEFİ
Kasım ayındaki güçlü performans, elektrikli araçların daha geniş bir kitle tarafından benimsendiğini ve sektörün küresel ölçekte büyüdüğünü ortaya koyuyor. Uzmanlar, çevre dostu teknolojilere olan talebin artması ve hükümet teşviklerinin etkisiyle, elektrikli araç satışlarındaki bu yükselişin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini öngörüyor.
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Yükleniyor






