'Emeklilerimizin üzerinden hiç kimse siyasi şov yapmasın'

Daha önce taktığı lüks bir saat ile gündeme gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu CHP, Yeni Yol ve İYİ Parti'nin emekliler için zam talebini 'şov' olarak değerlendirdi.

  • A-
  • A
  • A+

Yeni Yol, İYİ Parti ve CHP'li grup başkan vekilleri AKP'nin 20 bin TL olarak açıkladığı en düşük emekli aylığına zam yapılmasını talep etti. Partilerin zam talebine ilişkin konuşan AKP'li Bahadır Yenişehirlioğlu, "Emeklilerimizin yaşadığı ekonomik zorluklar bu Meclis'in tamamının ortak sorumluluğudur. Hiç kimse bu mesele üzerinde siyasi şov yapma, polemik üretme ya da hakaret dili ile gündem oluşturma hakkına da sahip değildir" dedi.

EMEKLİLER İÇİN ZAM TALEP ETMEK 'SİYASİ ŞOV'MUŞ

"TBMM Genel Kurulu'nda muhalefet partilerinin en düşük emekli maaşına zam talep etmesine Emeklilerimizin yaşadığı ekonomik zorluklar bu meclisin tamamının ortak sorumluluğudur. Hiç kimse bu mesele üzerinde siyasi şov yapma, polemik üretme ya da hakaret dili ile gündem oluşturma hakkına da sahip değildir" şeklinde tepki gösteren AKP Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu şöyle konuştu:

  • "Milletimizin bizden beklentisi bağırmak, aşağılamak ya da kürsüyü kişisel öfkenin alanına çevirmek değil, çözüm üretmektir" Emekli maaşları konusunda atılan her adım bütçe dengeleri, sosyal güvenlik sistemi ve sürdürülebilirlik ilkeleri gözetilerek atılmaktadır. Yapılan düzenlemeler bir defalık söylemlerden ibaret olmayıp kademeli iyileştirme anlayışının parçasıdır. Sosyal devlet sorumluluğu popülist rakamlarla değil kalıcı politikalarla yerine getirilir.
  • Bu kürsüden sarf edilen ağır ifadeler, kişisel hakaretler ve seviyesiz benzetmeler emeklilerimizin sorunlarına katkı sunmadığı gibi meclisin itibarını da zedelemektedir. Siyaset empati üzerinden yürür. Ancak empati bağırarak ya da aşağılayarak kurulamaz. AK Parti emeklilerimizin her birinin yaşam standardının yükselmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edecektir. Eleştiri elbette yapılır. Öneri elbette sunulur. Ancak bu çatı altında kullanılan dil milletin vakarına yakışmak zorundadır."

"BUNU ŞOV OLARAK GÖRÜYORSA DİYECEK SÖZÜM YOK"

Yenişehirlioğlu'nun 'siyasi şov' şeklindeki ifadelerine yanıt veren CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, "Hiçbir grup burada şov yapmıyor" diyerek şunları söyledi:

  • "Eğer bunu şov olarak görüyorsa benim kendisine söyleyecek hiçbir sözüm yok. Allah aşkına siz empati yapıyor musunuz? 20 bin emekli maaşı alan bir amcanın, bir teyzenin yerine kendinizi koyuyor musunuz?"

Başarır'ın ardından söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Buğra Kavuncu ise şöyle konuştu: "Bugün yüzbinlerce emeklimiz Meclis'i takip ediyorlar. Çaresizler ve sıkıntılarının gündeme getirilmesini istiyorlar. Az önce şahit oldukları görüntüyle de büyük bir ayar kırıklığına uğradılar. Ben eminim çünkü biz kendi partim adına ve kendi konuşmam adına konuşayım. Tek bir hakaret yok. Emeklilerin bize ilettiği sıkıntıları gündeme getirdik" dedi.

"Sayın Grup Başkan Vekili dedi ki: 'Emeklilerin yaşadığı sıkıntı bütün meclisin sorumluluğu.' O zaman bu kurduğunuz cümlede samimiyseniz size çok açık net bir teklif" diyen Kavuncu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ve yeni yolun bu konu ile ilgili verdiği araştırma önergesini AK Parti grubu olarak 'Evet' oyu verin. Yarın da biz vereceğiz. Bize 'evet' oyu verin. Milletle ne kadar samimi olduğunuzu görsün diyorum" ifadelerinde bulundu.

"YASAMA SORUMLULUĞU SABIR VE NEZAKET VE AKIL GEREKTİRİR. BÜTÜN HEPİMİZDE BU VAR"

İYİ Partili ve CHP'li isimlerin ardından bir kez daha söz alan AKP Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu şunları söyledi.

  • "Bu çatı altında yapılan her söz, söylenen her ifade temsil edilen milyonların sorumluluğunu taşır. Bu nedenle Meclis kürsüsü gerilimin, polemiğin ya da sokak dilinin değil, çözümün, sağduyunun ve devlet ciddiyetinin adresidir. Son dönemlerde siyasi tartışmaların seviyesinin zaman zaman bu yüce makamın vakarına yakışmayan bir noktaya çekildiğini hep birlikte üzülerek görüyoruz.
  • Meclis sosyal medyadaki reflekslerle konuşan bir alan haline dönüştürmek yasama ahlakına zarar verir. Muhalefet elbette demokrasinin vazgeçilmezidir muhalefet etmek ancak muhalefet gerilim üretmekle kışkırtıcı bir dil kullanmakla ya da sokak üslubunu meclis kürsüsüne taşımakla olmaz. Yasama sorumluluğu sabır ve nezaket ve akıl gerektirir. Bütün hepimizde bu var. Her bir milletvekili bu kürsüye çıktığında meclisin itibarını da temsil ettiğini unutmamalıdır. Ben sadece genel olarak bir tanımlama yapıyorum. Şahsi olarak kimseyi suçlamıyorum."

"EMEKLİ NE DİYORSA, İŞÇİ NE DİYORSA ANLATIYORUZ"

Yenişehirlioğlu'nun sözlerinin ardından cevap vermek için son kez söz alan Başarır, "Meclis'in itibarını eğer ki düşünüyorlarsa Sayın Başkan'ın dediği gibi araştırma önergelerimize el kaldırsınlar bir zahmet. Meclisin itibarını düşünüyorlarsa bu ülkenin temel sorunları bu Meclis'te tartışılsın, konuşulsun. Muhalefetin getirdiği hangi araştırma önergesine teklifine evet dediniz ki? Sokak dili, sokak dili. Vallahi sokak dilini bazen konuşmak da sıkıntı değil. Sokaktaki insanlar birbirine hakaret etmiyor. Yani burada bile üstenci bir yaklaşımınız var sizin. Sokaktaki insanlar ne konuşuyor biz bunu gelip burada anlatıyoruz. Emekli ne diyorsa, işçi ne diyorsa anlatıyoruz" dedi.

TAKTIĞI LÜKS SAAT İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

En düşük emekli aylğına muhalefet partilerinin zam talep etmesini 'siyasi şov' olarak değerlendiren AKP'li Bahadır Yenişehirlioğlu, daha önce taktığı lüks bir saat ile gündeme gelmişti.

akp-rolex.webp

TBMM'de misafir ettiği hemşehrileri ile fotoğraf paylaşan Yenişehirlioğlu'nun kolundaki 562 bin liralık Rolex marka saatle poz vermesi sosyal medyada gündem olmuştu.

Gelen yoğun tepkilerin ardından Yenişehirlioğlu, söz konusu paylaşımı silmişti.

Yorum Yazın

'Beceriksizlik sebep, yoksulluk sonuç'

'ABD ve Avrupa birbirine ait ama kendinizi savunmalısınız'

'2027'nin son çeyreğinde seçim yapılması yüksek ihtimal'

ABD ordusu İran'a karşı uzun soluklu operasyonlara hazırlanıyor!

Kiracılar dikkat, bunu yaparsanız evde oturamazsınız

Park yeri kavgası can aldı

Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili Seçildi

Seçmen, yolsuzluk soruşturmalarında 'Çifte standart var' diyor

Bilal Erdoğan'dan siyasi kariyer açıklaması

Belediye başkanı AK Parti'den ihraç ediliyor

'Boğaziçi Türkiye’nin Geleceğini Yetiştiren Bir Merkezdir'

Köprü ve otoyol özelleştirmeleri tartışmaları büyüyor

12 ilde operasyon: 61 kişi tutuklandı

'Naci İnci öğrencinin protesto hakkını ihlal etti'

'2025 yılında büyük projelerin temelini attık'

'Siyasi bir vagon olmayız'

'Evler ısınmıyor, faturalar cep yakıyor'

MB Başkanı Karahan ekonomistleri ikna edemedi

Epstein'in finans, siyaset ve akademi ağı deşifre oldu

Marmaray'a yüzde 25 zam

'Bu gidişi durdurmaya sizin ne eliniz ne gücünüz yeter'

Aracı muayeneden kalan vatandaş, sunulan gerekçeye isyan etti

'İktidar partisine gitmek onur kazandırmaz'

'Emeklinin bayram ikramiyesi 34 bin TL olmalı'

‘Dünya Duysun Biz Burdayız’

Görele Belediye Başkanı Dede görevden uzaklaştırıldı

Cem Aydın'a Akın Gürlek davasından hapis cezası

Zeytinburnu’ndan 15 Temmuz’un 10. Yılına Özel Anlamlı Yarışma

Benzine yine zam yağdı

'Rakibi hapse atarak siyaset yapamazsınız'

Yükleniyor

'ABD ve Avrupa birbirine ait ama kendinizi savunmalısınız'

ABD ordusu İran'a karşı uzun soluklu operasyonlara hazırlanıyor!

'Adalet Bakanı olan savcının bir başka kurbanı'

Kongre üyesi, Epstein belgelerinde sansürlenen 6 ismi açıkladı

'ABD saldırırsa, bölgedeki üslerini hedef alırız!'

İran'la ticaret yapan ülkelere ikinci ek vergi

Bill Gates'ten Epstein itirafı

ABD-İran zirvesi iptal

Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfulislam öldürüldü

Oval Ofis'te Epstein sorusu gerilimi

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili Seçildi

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12