Emeklinin perişanlık çekmesine itirazımız var

Erdoğan'ın gündem olan, 'hak vaki olana kadar buradayız' sözlerine Özgür Özel, "Erdoğan'ın yaşamasına kimsenin itirazı yok. Ama hak vaki olana kadar, asgari ücretlinin, emeklinin perişanlık çekmesine itirazımız var." dedi.

Emeklinin perişanlık çekmesine itirazımız var
  • A-
  • A
  • A+

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Anahtar Parti ziyaretinin ardından partinin genel başkanı Yavuz Ağıralioğlu ile beraber ortak bir açıklama yaptı. Toplantıda ele alınan konulara değinilmesinin ardından gündemdeki gelişmeler üzerine açıklamalarda bulunan iki lider daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Siyasette artık hiçbir yerin kale olmadığını aktaran Özel şu ifadeleri kullandı:

Tabii ki artık kale siyaseti bitti diyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin varsa kaleleri o da millete feda olsun diyoruz. Hiçbir yer kimsenin kalesi değildir. Kale milletindir bütün kaleler artık diyoruz. Bu anlamda seçmenin kutuplaşan, diğerini ötekileştiren, şeytanlaştıran, bunun üzerinden kendi arkasını kalabalıklaştıran siyasete de bundan sonra prim vermeyeceğini ümit ediyoruz.

ANAHTAR PARTİ SÜRECE NASIL BAKIYOR?

Türkiye gündeminin en önemli konularından birisi olan 'Terörsüz Türkiye' hakkında partisinin bakış açısını aktaran genel başkan Ağıralioğlu şu ifadeleri kullandı:

Çözüm diye konuştuğunuz terörsüz Türkiye diye ambalajlanmış sürecin içerisinde şunun özellikle altını çizerek söyleyeyim. Genel Başkan'da bir şeyler söyleyecektir bu hususta. Biz terörsüz Türkiye diye sunulan şeye terörle Türkiye diye itiraz edecek kadar aklımızı, kalbimizi yitirmiş insanlar değiliz.

Bu memlekette herkes terörsüz bir Türkiye istiyor. Ama hükümetin siyasi sicili, hükümetin yanılma potansiyeli, daha önce yapmış olduğu hatalar bizi her şeye karşı ihtiyatlı, özellikle hükümetin tercihlerine karşı ihtiyatlı hale getiriyor. Hükümetin daha önce bunların hepsini denediğini, daha önce bu denediklerinden milletin hissine bedel ödemek düştüğünü, siyaset bu bedelin altında ağır travmalar geçirdiğini, bu yüzden her hükümetin konuştuğuna ihtiyatla bakmamız gerektiğini söyleyerek ben sorular soruyorum.

  • Sorularım şu: Niçin şimdi başlıyorsunuz? İzah edeceksiniz. Bu terörsüz Türkiye'ye sizi bu başlıkla taşıyan tehdit gerekçeniz nedir? Açıklayacaksınız. Efendim, bu süreç daha önce planlanmış bir süreç midir? Yoksa siz bunu aklınıza geldi de şimdi mi planlıyorsunuz? Açıklayacaksınız. Sürecin detaylarını açıklayacaksınız. Bu sürecin detaylandırılmış haritasında pazarlık yok diyordunuz, şimdi niçin pazarlık yapıyorsunuz? Neyi konuşuyorsunuz?
  • Bunları meclise de, milletvekillerine de, millete de soracaksınız, söyleyeceksiniz. Bunun Suriye ile irtibatı ne? Bunun Suriye'deki kurulmak istenen yeni düzenle alakası ne? Bu bölgedeki hesaplarla bu sizin mecburiyeetlerinize sebep olan şeyin ilgisi ne? Diyet borcu mu ödüyorsunuz? Bu bir milli bütünlük projesi mi?
  • Bunlarla ilgili şeffaflaşma talebimiz var. Komisyon teklifleri dahil bunların hepsini makul buluyoruz ama bu makuliyetin içerisinde sürecin doğru taşınması gerektiğini inanıyoruz. Devlet ciddiyeti diye bir şey var.

“ERDOĞAN'A HAK VAKİ OLANA KADAR...”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada şu ifadeleri kullanmış ve sözleri gündem olmuştu: "Gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu, bize haritalar üzerinden güya yer gösterenler oldu, bize alçakça iftira atanlar, bize saldıranlar, şimdi onların hiç birisi yok. Ama biz buradayız. Emri hak vaki olana kadar da yine burada olacağız"

CHP lideri Erdoğan'ın bu sözlerine karşısında yorumunu şu şekilde açıkladı:

  • Erdoğan'ın hancı Erdoğan'ın hancı değil, yolcu değil, hancıyız sözünü de bize ömür biçenler oldu sözünü de bize dair değil de parti içine yönelik söylediğini hepimiz biliyoruz. Yoksa bizim işimiz gücümüz Erdoğan'ı yenmek, iktidarı değiştirmek, vatandaşın yüzünü güldürmek. Buna motiveyiz.
  • Bunda şaşıracak bir şey yok. Ha, tabii Hak vaki olana kadar, biz Hak vaki olana kadar, elbette ki Allah sağlık versin, Sayın Erdoğan'ın yaşamasına kimsenin itirazı yok. Ama Hak vaki olana kadar, asgari ücretlinin sürünmesine, Erdoğan'a hak vaki olana kadar, emeklinin perişanlık çekmesine, gençlerin umutsuzluk çekmesine, susuz siyasetçilerin hapiste tutulmasına itirazımız var.
  • Sayın Erdoğan Allah ne kadar ömür verdiyse o ömrü en iyi şekilde, en sağlıklı şekilde sevdikleriyle birlikte geçirsin. Bizim derdimiz vatandaşın yakasından düşsün. Burada biz yolcu değil hancıyız meselesinde illa bize söylüyorsa ayıptır söylemesi, biz hanı yapanız. Hanı inşa edenleriz.

KURULTAY DAVASI: SONUÇ DEĞİL SÜREÇ ODAKLI

CHP genel başkanı Özel'e, CHP'nin Kurultay davasına ilişkin soru yöneltildi. Özel, bir başka partinin yanında kendi partisinin meselesinin konuşulmasının çok doğru olmayacağını ancak kısa bir değinmede bulunması gerekirse bu davanın bir sonuç değil süreç odaklı bir mesele olduğunu ifade etti:

  • Soruşturma ve bu konuştuklarınız bütünün tamamı sonuç odaklı, sonuç doğuracak bir mesele değil, bu süreç odaklı bir mesele. Cumhuriyet Halk Partisi'ni tartışılır kılmak ve bunu işte akşam televizyon programlarında, yoksulluk konuşulmasın, işsizlik konuşulmasın, dış politikadaki zafiyet konuşulmasın, Türkiye Cumhuriyetleri'nin Kuzey Kıbrıs'ı, Güney Kıbrıs'ı tanıması konuşulmasın, Trump'ın Gazze'yi kumarhaneler merkezi yapmak bahanesiyle Avrupa'ya yüz yıl yetecek hidrokarbon yataklarına çökme planı konuşulmasın, Büyük Ortadoğu Projesi'nin 2.0 versiyonu, Erdoğan'ın orada yeniden üstlendiği pozisyon konuşulmasın, Devlet Bey'le Erdoğan'ın geçmişte birbirlerine söylediği sözler ve onların Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Dem Parti üzerinden söylediği sözler dönüp hatırlanmasın diye yeni bir gazetecilik ekolüyle bu meseleler konuşulsun isteyenlerin sonuç odaklı değil, süreç odaklı bir meselesidir bu.

İZMİR'DE DEVAM EDEN GREV KRİZİ: KİMSE BİZDEN GREVE ÇIKAN İŞÇİLERE LAF SÖYLEMEMİZİ BEKLEMESİN

Özgür Özel'e, İzmir'de 5 gündür devam eden grev krizi de soruldu. Özel, kimsenin kendilerinden grevdeki işçilere laf etmesini beklememesini ifade edip, belediye yönetiminin de hakları olduğunu, bu konuda bir çözümün mutlaka bulunacağını ifade etti:

  • Sonuçta örgütlenme bizim, sendikal örgütlenme çok arkasında durduğumuz bir haktır. Bu hakka ve bu hakkın doğurduğu yasal, anayasal hakların kullanımına söyleyecek hiçbir sözümüz yoktur.
  • Ancak toplum, yani siyasette bu sendikal siyaset, mücadele de bizim yaptığımız siyasette makul'e göre yapılır. Ortalamaya göre yapılır. Ortalama vicdan, ortalama akıl, ortalama beklentiler. Bunlardan uzaklaştıkça, makuliyetinizi kaybettikçe desteğinizi kaybetmeye başlarsınız.
  • Ben kimseye nasıl hakkını savunacağını söylemem veya işine karışmam ama haklılık zeminini terk edip çok uçlara savrulduğunuzda, bu sefer toplumsal desteği kaybetmeye başlarsınız.
  • Ben yıllarca hak savunuculuğu, yıllarca meslek örgütü yöneticiliği yaptım. Kendi tecrübelerimden hareketle kamu vicdanında işçinin ve onun taleplerinin destek görmesi gerekirken bu bu kadar eleştiriliyorsa o zaman bir dönüp bakmak lazım.
  • Biz bir yerde kantarın topuzunu kaçırdık mı diye. Ya da geçmişte kantarın topuzu kaçtı. Şimdi bunu bir fırsat, daha da iyi yerlere götürmeye çalışalım mı diye bir düşünmek lazım onu. Ama buradan kimse bize greve çıkmış işçiye laf söylememizi falan beklemesin.
  • Ama nasıl oranın hakları varsa, belediye yönetiminin de hakları vardır. Belediye başkanı eee, eldiveni eline geçirmiş, çöp toplarken sen bu çöpü toplayamazsın, grev kırıcılığı yapamazsın, bir başka işçi getirir, sendikasız bir işçi grubunu anlık ücretlendirir ve o çöpü toplatırsanız, bu yasaya aykırıdır, bunu yapamazsınız.
  • Ama bugün çıktı. İzmir halkı kendi evinin önündeki çöpü aldı, kaldırdı. İzmir halkına mı grev kırıcı diyeceksiniz? O yüzden bu meseleler hassas. Cumhuriyet Halk Partisi, örgütlenme özgürlüğünün teminatı, bu işi Türkiye'ye getirmiş, tanıştırmış, savunmuş bir partidir. Nezaket ve kurallar, kanunlar çerçevesinde ilerleyeceğiz. Bir çözüm mutlaka bulunacaktır.
Yorum Yazın

AFAD Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nı güncelledi!

Türkiye, Avrupa da tatile en az çıkabilen ikinci ülke

İndirimli satışlarda gerçek fiyat artık etikete yazılacak

Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riski altında

Esenler Belediyesi'nin 213 milyonluk işi tanıdığa gitti!

'Anayasal düzeni zayıflatmayı amaçlanmakta'

'Ortada bir çalıntı varsa LGS iptal edilmeli'

Milletin onayını almak istiyorlarsa referandum yapsınlar

'Kimseye haber vermeyin, kendi aramızda halledelim'

Ahmet Özer hakkında tahliye kararı!

Açılım istifaları MHP'nin ardından AK Parti'ye sıçradı

İmran Salkan, 'Bulut Gelir Seher İle' şarkısıyla geliyor

Büyükçekmece Belediyesi'nde 'vekilin vekili' seçildi

Patron Bakan, işçiye dinlenme hakkını bile çok görmektedir

2024'te 2,6 milyon kişi göç etti

Yumurta üretimi 13,5 azaldı

Perinçek’ten PKK için af önerisi

Turizim de 10 gün çalış, izin hakkını unut!

104 cm’lik Lahmacunla Rekora Koşuyor!

Hani PKK’lılar sayaç okuyacaktı, ne oldu?

İşsizlik fonu işsizler dışında her şeye kullanılıyor

Borsa İstanbul'da manipülasyon operasyonu

Osman Zolan özel hizmetçisini devlet memuru yapmış!

Yarım asırlık Arslan Alüminyum iflasın eşiğinde

Nurettin Canikli şikayet ettiği Rabia Naz’ın babası hapse girecek

Gülhanlar Güven Gıda konkordato ilan etti

Yeni dönem AK Parti, MHP ve DEM'e çok önemli mesuliyetler yüklüyor

'Devletle müzakere edeceğiz'

'Ahmet Özer doğru söylemiş…'

Bu pazar seçim olsaydı hangi parti birinci olurdu?

Yükleniyor

Trump dünyayı değiştirmek için 'Deli Adam Teorisi'ni kullanıyor

Güney Kore'de vatandaşlara karşılıksız para dağıtılacak

Dolar son 50 yılın en büyük değer kaybını yaşadı

Sırbistan'da öğrenciler Vuvic iktidarını protesto etti

Yoon Suk Yeol, sıkıyönetim soruşturması kapsamında sorgulandı

Hamaney'i aşağılık bir ölümden kurtardım

İran nükleer projesini yeniden inşa etmeyi düşünürse tekrar saldıracağız!

ABD’nin saldırısı, İsrail’in arkasındaki gücü gösterdi

İran'ın nükleer programı yok oldu

İran nükleer silah elde etmek için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip

Aslı Bekiroğlu plajda dudak dudağa

Simge Ünal'ı kaçırmaya çalışmışlar!

Yüzmeyi öğrendiğim bir denizdeyim

'Çaresizce yanmayı bekliyoruz'

Ayşe Akın, kalbini Squid Game yıldızına kaptırdı

Sıla Türkoğlu güzelliğiyle büyüledi

Güzel oyuncu eleştiri yağmuruna karşı olan sessizliğini bozdu

Melisa Döngel soluğu tatilde aldı!

Güngör, Sofia Vergara’nın üstsüz pozunu beğenince...

Aslı Bekiroğlu hastane odasından isyan etti

BYD'nin Manisa'daki fabrikasında hâlâ faaliyet yok

TOFAŞ, Bursa fabrikasında üretime ara verecek

Elektrikli araç satışları dizeli geçti

Erdoğan, TOGG T10F’i test etti

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

İkinci el araca Avrupa’dan 2.5 kat daha fazla ödüyoruz

Ali Özçete OSS'de güven tazeledi

Ekonomik kriz ulaşımı da vurdu

Ticaret Bakanlığı'ndan ikinci el araç ticaretine sıkı denetim

BYD’den 22 modelde beklenmedik indirim

Uzayan yangın sezonu solunum sağlığımızı da tehdit ediyor

İstanbul'da görünürlüğü artan keneler zararsız

Uzmanlar Diş Sağlığına Karşı Uyarıyor

Yanlış Beslenme Kalp Durmasına Yol Açabilir!

Türkiye'deki nanelerde klorpirifos alarmı

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Çete Çökertildi

Tarım Bakanlığı baharatlardaki hileyi açıkladı

İstanbul’da kene vaka sayısı 7 bini aştı

Alparas Tunç: DMD (Duchenne Musküler Distrofi) İle Mücadele Eden Bir Çocuk

Bu kene türü hem hayvanlar hem de insanlar için ciddi risk taşıyor

Erdoğan, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’yı aynı göreve atadı

Albayrak Grubu'nun Âdil-i Mutlak Hat Eserleri Sergisi Van'da Açıldı

Fahrettin Altun’un düğmesine 19 Mart sabahı mı basıldı?

YGD'de Ödül Hazırlığı Heyecanı Başladı

YGD, Haber Siteleri İçin SEO Stratejilerini Masaya Yatırdı

CHP'li 4 ilçe belediyesine daha operasyon için hazırlık yapılıyor

Halk TV ve Sözcü TV ekranları salıdan itibaren kararıyor

Gazetecilikte Sosyoloji, Psikoloji ve Ses-Nefes Eğitiminin Gücü

ROK, Fatih Altaylı'nın tahliye edileceği tarihi açıkladı!

Fatih Altaylı’nın neden tutuklandığı belli oldu!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2