KÜLTÜR-SANAT
KÜLTÜR-SANAT HaberleriEmrah Safa Gürkan ile keyifli tarih yolculuğu
Emrah Safa Gürkan ile keyifli tarih yolculuğu
- A-
- A
- A+
D&R’ın ev sahipliğinde Les Ottomans’ta gerçekleşen buluşmada Emrah Safa Gürkan, konuklarını renkli sohbetiyle keyifli bir tarih yolculuğuna çıkardı. Mirgün Cabas, Tolga Karaçelik, Özgür Mumcu, İlker Canikligil, Mesut Süre, Cansu Canan Özgen gibi pek çok ismin katıldığı söyleşide, Gürkan’ın yeni kitabı üzerine sohbet edildi.
Davete katılan isimlerle tarih üzerine düşüncelerini paylaşan Emrah Safa Gürkan, “Tarih; ekonomi, felsefe, coğrafya, sosyoloji, sanat ve sinemayla da ilişkili olan bir dal. Bir metot aslında... Kitabın içerisindeki bilgileri hem akademik hem eğlenceli bir dille açıklamaya çalıştım. Kitabımı hazırlarken, okuyucuların tarih ve sosyal bilimler konusunda öğrendiklerini günlük hayatta da kullanabilmelerini sağlamak istedim. İnsanların tarihe bakış açısını onarmaya çalışıyorum. Tarihle ilgili sorulan sorular yanlış. Bazı soruların niye o şekilde sorulmaması gerektiğini belirttim. Tarih belli detaylara odaklanan bir bilim değil, derin bir analiz içeriyor. Okuyucu bir üst seviyeye çekmeyi hedefledim. Bu kitabın amacı, tarihle ilişkisini popüler seviyede tutanları ya da yeni başlayanları başka bir yere götürmek, tarihle okur arasında bir köprü kurmaktır” dedi.
Emrah Safa Gürkan, “Bunu Herkes Bilir” isimli yeni kitabında okuyucunun geçmişini ve bugününü daha iyi kavrayıp geleceğini daha iyi planlamasını sağlamayı ve ona entelektüel bir derinlik kazandırarak daha kaliteli bir yaşam sürmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Gürkan’ın mizahla zekâyı buluşturduğu “Bunu Herkes Bilir”, hangi yaşta olursa olsun kendini geliştirmek için öğrenmeye zaman ayıranların zevkle okuyacağı bir başucu eseri olarak öne çıkıyor.
Maliye'den lüks harcama denetimi
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
'İmamoğlu'nun hapiste olması kabul edilemez!'
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Bayramda yola çıkmak lüks oldu
Hürmüz Boğazı kapandı, Trump faturayı NATO’ya kesti!
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Ayva artık lüks oldu, fiyatlar rekor kırdı
Diyarbakır'da tarım arazilerini su bastı
KudoKudo, Yoluna KUKiDU Olarak Devam Ediyor
Umreciler Havalimanında birbirine girdi!
Motorin 80 liraya dayanacak
İran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
Yükleniyor






