GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriEn iyi yağlar Edremit’te yarıştı
En iyi yağlar Edremit’te yarıştı
- A-
- A
- A+
Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası zeytinyağı yarışması Anatolian IOOC, Oleolog Birsen Can Pehlivan’ın direktörlüğünde, Edremit Ticaret Odası ve Edremit Ticaret Borsası’nın katkılarıyla Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirildi. Aralarında dünyadaki birçok zeytinyağı kalite yarışmasının kurucusu, danışman ve eğitmen İtalyan Gazeteci Antonio Giuseppe Lauro ile Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’nin (IOC) duyusal analiz laboratuvarında görevli M.Angels Calvo Fandos da yer aldığı 24 oleolog’un (zeytinyağı tadımcısı) jüri üyeliği yaptığı yarışmada, Fransa’dan Çin’e Ürdün’den Yunanistan’a dünyanın farklı ülkelerinden 267 natürel sızma zeytinyağı yarıştı.
190 Zeytinyağı Ödüllendirildi
Natürel sızma zeytinyağlarının Ülkelerin En İyileri, Kategorisinin En İyileri, Monovaryete, Blend, Çeşnili ve Organik kategorilerinde değerlendirildiği yarışmada, 190 zeytinyağı ödüle layık görüldü. Yarışmada Nora Vera Organik, Türkiye’nin en iyi natürel sızma zeytinyağı seçildi. Kategorisinin En İyileri ise yine Türkiye’den çıktı. En İyi Monovaryete Ania - Yeşilce Pregreen olurken, En İyi Blend Palamidas – Blend seçildi. En İyi Organik kategorisinin kazananı Nora Vera Organik, En İyi Çeşnili kategorisinin kazananı ise Nora Vera – Yeşil Limon oldu.
“Anadolu IOOC'nin ikinci turu için 2022 yılına randevu veriyoruz”
Yarışmaya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Antonio Giuseppe Lauro, şunları söyledi: “Öncelikle herkesi pandemiden büyük ölçüde etkilenen zeytin endüstrisi için zorlu geçen bu yılda gerçekleştirilen Anadolu IOOC'nin tüm organizasyonu için tebrik ediyorum. Bir hafta boyunca Edremit’te, Anadolu IOOC'nin kurucusu Birsen Pehlivan'ın öncülüğünde ve yarışmanın teknik müdürlüğünü üstlenen Leonardo Castellani'nin büyük katkılarıyla, yerel belediyenin ve halkın değerli desteğiyle mükemmel bir organizasyon gerçekleşti. Zeytinyağının mükemmelini belirlemek ve yüksek kaliteli üreticileri ödüllendirmek amacıyla pandemi koşullarına katlanan ve tadım seanslarını mümkün olan en iyi şekilde yapan uluslararası jüri üyelerimiz vardı. Anadolu IOOC'nin ikinci turu için 2022 yılına randevu veriyoruz. Ajandalarınızda yer ayırın, büyük sürprizler yolda.”
Zeytinyağlarını Uluslararası Zeytinyağı Noteri Tasnif Etti
Sadece natürel sızma zeytinyağlarının yarıştığı Anatolian IOOC, dünyanın en önemli uluslararası zeytinyağı yarışmalarında noterlik ve teknik müdürlük yapan, uluslararası zeytinyağı noteri Leonardo Castellani’nin tasnif edilen zeytinyağlarına kod vermesiyle başladı. zeytinyağı tadımı konusunda yetkinliği uluslararası arenada kabul görmüş, tadımla ilgili üst düzey diplomalara sahip 24 oleolog’dan oluşan jüri, kör tadım yaparak bardakların içindeki zeytinyağının hangi çeşitte, kime ve hangi ülkeye ait olduğunu bilmeden değerlendirdi.
Yarışmada Özel Tadım Bardakları Kullanıldı
Jüri numuneleri ilk etapta zeytinyağının içinde bulunan meyvemsi kokularının şiddetine göre puanladı. Uzmanlar türlere göre değişen çimen ve baharlı yeşil bitkiler, elma, çağla badem, narenciye, enginar, baharat, domates, çiçek, muz, orman meyveleri gibi kokulara özel bir önem gösterdi. Koku değerlendirmesinin ardından tadım yapılarak yağın şifasını veren antioksidan maddelerin varlığını gösteren acılık ve yakıcılık kriterleri değerlendirdi ve puanlandı. Oleologlar tadımı, standartları Uluslararası Zeytinyağı Konseyi tarafından belirlenen ve ülkemizde özenle üretilen özel mavi tadım bardaklarında gerçekleştirildi.
Yorum Yazın
Bodrum'da fiyatlar çakıldı, turist Avrupa'ya kaçıyor
İçişleri Bakanına dert anlatan çiftçiyi apar topar götürdüler
Özgür Özel hakkında yeni soruşturma başlatıldı
'Hodri meydan, gel Uşak'ta seçime gidelim'
Peynire yüzde 600 zam geldi
Hanelerin yüzde 57’sinde çocuk yok
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
Yükleniyor
LİG TABLOSU
Takım
O
G
M
B
Av
P
1.GALATASARAY A.Ş.
26
20
2
4
44
64
2.FENERBAHÇE A.Ş.
27
17
1
9
33
60
3.TRABZONSPOR A.Ş.
27
18
3
6
24
60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş.
27
15
5
7
18
52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ
27
12
8
7
14
43
6.GÖZTEPE A.Ş.
26
11
5
10
10
43
7.SAMSUNSPOR A.Ş.
26
8
7
11
-2
35
8.KOCAELİSPOR
27
9
12
6
-9
33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.
27
8
10
9
-10
33
10.CORENDON ALANYASPOR
27
6
8
13
1
31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.
26
7
10
9
-4
30
12.TÜMOSAN KONYASPOR
27
7
11
9
-8
30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ
27
6
14
7
-9
25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR
27
6
14
7
-18
25
15.KASIMPAŞA A.Ş.
27
5
13
9
-15
24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR
27
4
12
11
-27
23
17.İKAS EYÜPSPOR
27
5
15
7
-19
22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK
27
4
18
5
-23
17






