Enerji ve çevre sektörünün nabzı bu Konferans da tutulacak!

Türkiye’nin enerji ve çevre alanındaki en kapsamlı buluşmalarından biri olan ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, bu yıl 29’uncu kez enerji sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Enerji ve çevre sektörünün nabzı bu Konferans da  tutulacak!
  • A-
  • A
  • A+

Enerji sektörünün yerel ve küresel oyuncularını aynı çatı altında buluşturan ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, bu yıl 29’uncu kez kapılarını açıyor. ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 24-26 Nisan 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde Hall 1-3’te “Geleceğe Güç Ver!” mottosuyla gerçekleştirilecek. Türkiye’nin enerji gündemini uluslararası ölçekte ele alan ve stratejik oturum içerikleriyle de dikkat çeken  konferans, sektör profesyonellerine ilham verecek vizyoner bir platform sunacak.

ICCI 2025, bu yıl sadece Türkiye’den değil, Afrika, Orta Asya, Avrupa ve Körfez ülkelerinden de kamu ve özel sektör temsilcilerini ağırlayacak. Enerji üretimi, dağıtımı, ticareti ve dönüşümüne dair küresel iş birlikleri bu platformda güçlenecek. Konferansta Enerji Üretimi, Karbonsuzlaştırma, Enerji Verimliliği, Arz Güvenliği & Denge, Akıllı Şebekeler, Dijitalizasyon, Hidrojen, Enerji Depolama ve E-Mobilite başlıkları altında enerji sektöründeki en önemli konular ele alınacak. 

Konvansiyonel ve yenilenebilir enerji üretimi ve piyasa dinamikleri Kırmızı Salon’da tüm yönleri ile tartışılacak “Kırmızı Salon” olarak adlandırılan ana salonda, açılış oturumu olan Enerji Diplomasisi Yuvarlak Masa, Hırvatistan, Danimarka ve Belçika’nın İstanbul’daki diplomatik temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Enerji Üretiminde Stratejik Yol Haritası başlıklı keynote konuşması, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürü Zafer Benli tarafından sunulacak. Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) Özel Oturumu’nda ise Dr. Kubilay Kavak, Cem Aşık ve Tamer Çalışır gibi sektörün önde gelen isimleri elektrik üretiminin geleceğini tartışacak. TÜREB’in Türkiye’nin offshore rüzgar enerjisi potansiyelini konu aldığı oturum, COGEN Europe’un Avrupa enerji dönüşümünde kojenerasyonun rolünü ele aldığı panel ve enerji ticaretinde fiyat, talep ve piyasa dönüşümüne odaklanan strateji oturumu da salonun dikkat çeken içerikleri arasında yer alıyor. İstanbul, İzmir, Manisa ve Bursa büyükşehir belediyelerinin temsil edildiği İstanbul Enerji Oturumu ise yerel yönetimlerin enerji vizyonunu yansıtacak.

Elektrifikasyon, dijitalizasyon ve akıllı şebekeler ile ilgili en önemli başlıklar Mavi Salon’da ele alınacak“Mavi Salon”da ise dijitalleşme, akıllı sistemler, e-mobilite ve finansman konuları ön plana çıkacak. IFC, EBRD, US Exim Bank ve TSKB gibi önemli kuruluşların temsilcilerinin yer aldığı Enerji Finansmanı Oturumu; projelerin finansal sürdürülebilirliğini değerlendirecek. OSGP Alliance Yönetim Kurulu Üyesi Mark Ossel’in keynote konuşmasında enerji dönüşümünün dağıtım şirketlerine etkisi tartışılacak. ENSİA Başkanı Alper Kalaycı moderatörlüğünde gerçekleştirilecek Yapay Zekâ ve Dijital İkiz Oturumu, enerji altyapısının akıllı dönüşümünü ele alacak. Ayrıca elektrikli araçlar ve şarj altyapısına odaklanan Elektrik Mühendisleri Derneği (ETMD) Özel Oturumu da fuarın en güncel teknolojik gelişmelerine ışık tutacak. 

Hidrojenin yeni dünyadaki rolü, Yeşil Salon’da konuşulacak

“Yeşil Salon” ise hidrojen, enerji depolama ve karbonsuzlaştırma ekseninde sanayideki dönüşüme odaklanıyor. İlk gün Toronto Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Dinçer’in açılış konuşmasıyla başlayacak oturumda, hidrojenin yeni dünyadaki rolü aktarılacak. Ardından Prof. Dr. Adnan Midilli moderatörlüğünde düzenlenecek Endüstriyel Dönüşümde Hidrojen Oturumu’nda kamu ve özel sektör temsilcileri bir araya gelecek. Sanayinin Karbon Sınavı başlıklı panelde, Borusan, Akçansa ve We Soda gibi firmaların sürdürülebilirlik vizyonları paylaşılacak. Yeşil Yakalı Kadınlar Derneği (YEYKAD) tarafından düzenlenecek olan Tarımdan Güneşe başlıklı oturumda ise tarım ve enerji ilişkisi, kadın liderlerin bakış açısıyla değerlendirilecek.

 

Yorum Yazın

Van Büyükşehir Belediyesi 223 işçiyi işten çıkardı

'Anayasa’nın güvence altına aldığı temel ilkeler ihlal edildi'

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na ekonomistlerden tepki

'Bu rejime minnet edenin Allah belasını versin'

Çekmeköy’deki fabrika yangınına soruşturma

Gelir eşitsizliği artıyor, demokrasi tehlikeye giriyor

Erkek müşteriyi kabul etmeyen kafe ceza yedi!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü'ne bir koltuk daha

Kaymakam karakolda çocuk dövdü iddia

Murat Kapki'den Murat Ongun itirafları!

Haziran'da genç işsizlik yüzde 16,2 olarak açıklandı

Bu betonlar geleceğin çocuklarına nasıl bir yaşam bırakır?

Açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki makas açılmayı sürdürüryor

CHP neye alet edilmek isteniyor?

Katar'ın gümrük vergisi sıfırlandı

500 kuruma grev kararı ilanı asılacak

'Ülkemizin bir eğitim devrimine ihtiyacı var'

Çaya bir zam daha geldi

'Amaç Emlak Konut’un nakit ihtiyacını karşılamak'

'Mehmet Şimşek bizimle eğleniyor'

'Terörsüz Türkiye' Komisyonun ismi değişti

'İsrail açlığı silah olarak kullanıyor'

Elazığ'da da susuzluk alarmı

Karasu’da vergimizi veriyoruz ama hizmet alamıyoruz

DEM Parti’den orman yangınları için Meclis araştırması talebi

Şahin'den havuz kenarında üstsüz poz!

HİTİTLERİN ŞEHRİ SAMUHA’DA KUŞ KEHANET METNİ BULUNDU

Hakan Kural, Gurme TV’nin Marka Stratejisini Üstleniyor

BO Group'a bağlı beş şirket birden konkordato ilan etti

'Seçimlerde birinci parti olmazsak o gece siyaseti bırakırım'

Yükleniyor

Biz İsrail ya da İran değiliz

New York'ta köpekler artık yasal olarak aile üyesi sayılacak

Brüksel mahkemesinden İsrail'e askeri sevkiyat yasağı

İsrail, Suriye de Cumhurbaşkanlığı sarayı ve genelkurmay binasını vurdu

AB’den İsrail’e yaptırım uyarısı

Trump dünyayı değiştirmek için 'Deli Adam Teorisi'ni kullanıyor

Güney Kore'de vatandaşlara karşılıksız para dağıtılacak

Dolar son 50 yılın en büyük değer kaybını yaşadı

Sırbistan'da öğrenciler Vuvic iktidarını protesto etti

Yoon Suk Yeol, sıkıyönetim soruşturması kapsamında sorgulandı

Şahin'den havuz kenarında üstsüz poz!

Mine Tugay da soluğu yaz tatilinde aldı

Özgü Kaya sarı bikinisiyle tatilin keyfini çıkarıyor

Bestemsu Özdemir aşkını ilan etti!

Aslı Bekiroğlu plajda dudak dudağa

Simge Ünal'ı kaçırmaya çalışmışlar!

Yüzmeyi öğrendiğim bir denizdeyim

'Çaresizce yanmayı bekliyoruz'

Ayşe Akın, kalbini Squid Game yıldızına kaptırdı

Sıla Türkoğlu güzelliğiyle büyüledi

Sigaraya 1 ayda ikinci zam

Türkiye yatırım cazibesini kaybetti...

Akaryakıt ve taşıt vergilerine yeni düzenleme

BYD'nin Manisa'daki fabrikasında hâlâ faaliyet yok

TOFAŞ, Bursa fabrikasında üretime ara verecek

Elektrikli araç satışları dizeli geçti

Erdoğan, TOGG T10F’i test etti

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

İkinci el araca Avrupa’dan 2.5 kat daha fazla ödüyoruz

Ali Özçete OSS'de güven tazeledi

Türk markalı zeytinyağında kanserojen madde alarmı

Sıcak Çarpması Hayati Tehlike Oluşturabilir!

Kozmetik ürünlerinde astım riski yüzde 47 artıyor

Enerji içecekleri tehlike saçıyor

Temmuz sıcağında devlet hastanesinde klima skandalı

Uzayan yangın sezonu solunum sağlığımızı da tehdit ediyor

İstanbul'da görünürlüğü artan keneler zararsız

Uzmanlar Diş Sağlığına Karşı Uyarıyor

Yanlış Beslenme Kalp Durmasına Yol Açabilir!

Türkiye'deki nanelerde klorpirifos alarmı

CHP neye alet edilmek isteniyor?

Hakan Kural, Gurme TV’nin Marka Stratejisini Üstleniyor

YGD, ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı bir kahvaltı ile kutladı

'Makam odasına özel tuvalet yaptırdığı' haberini yapan iki gazeteci gözaltına alındı!

Gazze’de gazetecilerden açlık grevi

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, A takımını yeniledi!

Adalet bir şekilde tecelli eder, kimse dertlenmesin

Erdoğan, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’yı aynı göreve atadı

Albayrak Grubu'nun Âdil-i Mutlak Hat Eserleri Sergisi Van'da Açıldı

Fahrettin Altun’un düğmesine 19 Mart sabahı mı basıldı?

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2