Erzurum’da okullar sobalarla ısıtılacak

Erzurum’da doğalgaz dağıtım firması Palen’in doğalgaz bağlamadığı okulda eğitime ara verildi. Okul kurulan sobalarla ısıtılacak.

Erzurum’da okullar sobalarla ısıtılacak
  • A-
  • A
  • A+

Erzurum Köprüköy Yağan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde doğalgaz dönüşünün yapılmasına rağmen Palan firması, gaz tedariği yapmayınca öğrenciler kış günü soğukta kaldı. Veliler, yaz boyunca yapılmayan çalışmanın karın yağmasının ardından başladığını belirterek, “Okulda eğitimin başlayacağı tarih belli. Okulda teknik olarak gerekli altyapı yapılmasına rağmen gaz yok. Çocuklarımız hasta oldu. Şimdi soba kuruldu ancak binanın sobayla ısınması çok da mümkün değil. Palen yüzlerce öğrenciyi mağdur bıraktı” diye konuştular. Erzurum’un Köprüköy ilçesi Yağan Mahallesi’nde okula doğalgaz bağlanmaması sonucunda başlayan gelişmeler hakkında açıklama yapan Vali Mustafa Çiftçi, “Zamanında doğalgaz bağlantısı yapılamadı. Milli Eğitim Müdürlüğümüz kendi üzerine düşen dönüşümü sağlamış, bütün ekipmanlar bağlanmış durumda. Eğer gaz verilmiş olsa hemen doğalgaz bağlanmış ve okul doğalgazla ısınmaya geçebilecek durumda” dedi.

2024 yılı Ağustos ayı içerisinde Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün doğalgaz dönüşümleriyle ilgili toplamda 41 okulla ilgili ihaleye çıktığını vurgulayan Vali Çiftçi, "Bunlardan 40 tanesinin doğalgaz dönüşümü tamamlandı. Okullara doğalgaz verildi ve şu anda ısınmaları doğalgazla sağlanıyor. İşte bunlardan sadece Yağan’da bir problem oluştu. Zamanında doğalgaz bağlantısı yapılamadı. Yani normalde şu anda Milli Eğitim Müdürlüğümüz kendi üzerine düşen dönüşümü sağlanmış, bütün ekipmanlar bağlanmış durumda. Eğer gaz verilmiş olsa hemen doğalgaz bağlanmış ve okul doğalgazla ısınmaya geçebilecek durumda. Yani altyapısı bitmiş. İşin Palen tarafı var. Doğalgazın temin ve bağlanması Doğalgaz Palen sorumluluğunda. Şimdi ana borudan okula doğalgaz bağlantısı yapılabilmesi için bir basınç düşürücü istasyona ihtiyaç var. Neden dolayı? Ana borudan geçen basınç 400 barlık. Bunun okula bağlanabilmesi için 4 bara düşürülmesi gerekiyor. Bunun için de bir basınç düşürücü istasyona ihtiyaç var. Palen Doğalgaz bununla ilgili çalışıyor. Zamanında da yetiştirilemedi” diye konuştu.

Konu ile alakalı herhangi bir şekilde kişileri de suçlamak istemediğini vurgulayan Vali Çiftçi, “Ama Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kendi üzerinde düşenini yaptığını ifade etmek isterim. Palen Doğalgaz ile görüştüğümüzde onlar daha çalışmaların 20-25 gün sürebileceğini ifade ettiler. Tabi şu anda kara kışın da ortasındayız. Değişik alternatifleri değerlendirdik. Yani şimdi 20-25 gün sonra gaz bağlanacak ama biz okulun ısıtmasını nasıl yapacağız? Bu arada eski kömürle ısıtılan kazan da sökülmüş durumda. Artık onu da bağlayamıyoruz tekrar. Çünkü doğalgaz bağlantısı yapılmış. Acaba taşıma doğalgaz versek de onunla okulu ısıtsak diye öyle bir çözüm arayışına gittik. Bunun da yapılması yine bir 15-20 günü buluyor. Dolayısıyla bunu yaptığımız zaman da çok mantıklı bir çözüm olmayacak. Zaten asıl bağlantı 20-25 gün içerisinde yapılabilecek. Geçici taşıma doğalgazı bağlamamız için de bir 15-20 gün gerekiyor. Çok mantıklı olmadığını düşündük, ondan vazgeçtik. Bu arada okulları da üç gün tatil ettik. Çarşamba, Perşembe, Cuma günü. Bu valiliğimizin de bilgisi dahilinde. Şu anda hava sıcaklıkları oldukça düşük, eksi derecelerde seyrediyor. İşte UFO'larla falan da yeteri kadar ısıtma sağlayamayacağımızı düşündüğümüz için bir salgın hastalık riski oluşmasın, çocuklar okula geldiklerinde okulu yeteri kadar ısıtamazsak salgın hastalıklara da sebebiyet verebilir diye eğitime öğretime üç gün ara verdik” dedi.

Türkiye'nin en soğuk ilinde eğitime doğalgaz engeli: Öğrenciler soğukta kaldı - Resim: 4

Yağan’da 500 öğrencinin olduğunu ve bunları Köprüköy ilçesine taşıma konusunu da değerlendirdiklerini ifade eden Vali Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Fakat velilerin bu konuda herhangi bir istekli olmadıklarını da gördük. Taşımaya sıcak bakmadılar. Biz 30 tane minibüsle öğrencilerimizi taşıyacaktık. Velilerin karşı çıkması üzerine, istememesi üzerine taşımadan da vazgeçtik. Şu anda soba kuruyoruz. Bugün soba kurulumu tamamlanmış olacak. Yarın itibariyle hazır hale gelecek. Pazartesi itibariyle 15-20 gün kömürle, sobayla ısıtacağız. Ondan sonra doğalgaz bağlantısı Palen tarafından temin edilmiş olacak. Normal eğitimi öğretim bu şekilde devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığımızı konu ile ilgili bilgilendirdik. Gönül arzu eder ki, böyle bir sıkıntı olmasın. Yani diğer yerlerde olduğu gibi, 40 okulda olduğu gibi sorunsuz bir şekilde bağlantıyı gerçekleştirebilelim. Ama maalesef okulumuzun birinde böyle bir durum ortaya çıktı. İdarede gerekli tedbirleri aldı. Yani çocukların üşümemeleri, hasta olmamaları, salgın bir hastalığa sebebiyet verilmemesi için”

Türkiye'nin en soğuk ilinde eğitime doğalgaz engeli: Öğrenciler soğukta kaldı - Resim: 2

 

Yorum Yazın

MHP İlçe Başkanı komşusunun köpeğine kurşun yağdırdı

İstanbul Barosu'ndan gazeteci Uludağ'ın tutuklanmasına tepki

Mahkemeden Donald Trump'a tarife şoku

Gazze'de pazar da Coca-Cola kolileri dikkat çekti

Tercan kaymakamı için sokağa çıktılar

PKK'nın silah bırakmadığı açıkça itiraf ediliyor

Motorine tüm zamanların en büyük zammı

Öztürkmen: Etlerin yüzde 95'lik kısmı baronlara!

Mansur Yavaş’tan Alican Uludağ’ın tutuklanmasına tepki

Çevre konusunda çabalarımızı artırmamız lazım

Eğitim sisteminde kırmızı alarm

Yabancı yatırımcıdan 'vur-kaç' itirafı

Kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 13,1 azaldı

Kadın girişimcileri ihracatçı yapacak proje başladı

AK Parti içinde Mehmet Şimşek çatlağı oluştu

AİHM, kayyım ve ifade hürriyetiyle ilgili düzenlemeler hemen yapılabilir

Fiat Scudo Kamyonet, Yollara Çıkıyor

Adalet ve İçişleri’nde üst düzey atama dalgası

İftar menüleri kişi başı 7.800 TL'ye kadar çıkıyor

'Asker göndermeye hazırız'

'Terörsüz Türkiye çalışmalarında ciddi mesafe alındı'

Ardahan-Çıldır yolunda çok sayıda TIR yolda kaldı

'İran ile anlaşamazsak çok kötü şeyler olacak'

Özlem Çerçioğlu'nun yargılandığı davada, savcı beraat talep etti

Fatih Dönmez İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi

'Ankara’da kime operasyon yapılacağı belli'

Komisyon raporu 'AİHM ve AYM kararlarına uyulmalı' dedi

AK Parti'den zehir zemberek sözlerle istifa etti

Epstein soruşturmasında Prens Andrew gözaltına alındı

'Yasa dışı bahisin kökünü kurutacağız'

Yükleniyor

Mahkemeden Donald Trump'a tarife şoku

'İran ile anlaşamazsak çok kötü şeyler olacak'

Epstein soruşturmasında Prens Andrew gözaltına alındı

'En güçlü ordu bile tokat yiyebilir'

Tom Barrack: Beni uşağın olarak işe al

Trump yönetimi Epstein dosyalarını örtbas ediyor

'Yerel bir Kürt yönetimi istiyoruz'

Navalny’nin ölümünden Rusya sorumlu

'ABD ve Avrupa birbirine ait ama kendinizi savunmalısınız'

ABD ordusu İran'a karşı uzun soluklu operasyonlara hazırlanıyor!

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Fiat Scudo Kamyonet, Yollara Çıkıyor

Sürdürülebilir Gelecek İçin Güçlü İş Birliği

Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili Seçildi

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12