EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriEzza Home konkordato ilan etti
Türkiye'nin mobilya ihracatında ilk 10 firması arasında yer alan Ezza Home, yaşadığı finansal sorunların ardından konkordato ilan etti. Dev firma dünyanın 30'u aşkın ülkesine ihracat gerçekleştiriyor.
- A-
- A
- A+
Ezza Home, Türkiye'nin önde gelen mobilya üreticilerinden biri olarak, son dönemde karşılaştığı finansal zorluklarla gündeme geldi.
Şirket, konkordato ilan ederek iflasını erteleme yoluna gitti. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin mali tablolarını 3 ay boyunca inceleyecek ve bu süre zarfında şirketin iflası ve icra işlemleri askıya alındı.

Ezza Home, 30'dan fazla ülkeye ihracat yapan ve Türkiye'nin en büyük 10 mobilya ihracatçısı arasında yer alan bir marka olarak, bu zor dönemi atlatabilmek için mahkemeden 3 aylık bir süre aldı.
Konkordato, ekonomik sıkıntı yaşayan şirketlerin iflaslarını önlemek amacıyla uygulanan bir süreçtir. Ezza Home'un iflasının önlenmesi ve mali durumunun iyileştirilmesi için uzman bir konkordato komiseri görevlendirildi. Bu süreç, alacaklıların tahsilat yapamaması ve şirketin mal varlıklarını devredememesi gibi tedbirleri de içeriyor.
Bu gelişme, Türkiye'deki ekonomik koşulların zorluklarını yansıtan bir diğer örnek olarak dikkat çekiyor. Son yıllarda, Türkiye'deki birçok büyük şirket, finansal baskılar nedeniyle benzer bir yol izleyerek konkordato ilan etmeye başlamıştı.

'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
'7 ay yattım 7 yıl daha yatarım kimseye iftira atmam'
'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'
'Bu iftiralar karşısında yasal süreçleri derhal başlatıyorum'
Akın Gürlek'in mal varlığının toplam değeri 452 milyon lira
İran’da savaş gölgesinde asgari ücrete yüzde 60 zam
AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal
Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı
'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Yükleniyor






