GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriFacia göz göre göre gelmiş
Facia göz göre göre gelmiş
- A-
- A
- A+
Erdoğan Süzer'in haberine göre; Gaziantep SANKO Üniversitesi Hastanesi Covid-19 yoğun bakım ünitesinde oksijen tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında 9 hastanın hayatını kaybetmesinin arkasından büyük bir ihmal çıktı.
Covid hastalarının tedavisinde yaygın olarak kullanılan düşük kaliteli oksijen terapi cihazlarının yangın çıkardığı yönünde çok sayıda hastaneden Sağlık Bakanlığı’na bildirim yapıldı, ancak cihazların kullanımına devam edildi.
Sağlık Bakanlığı’nın da Gaziantep'teki patlamadan bir gün önce tüm hastanelere yazı göndererek bu cihazların yangına neden olduğunu bildirdi ve yangınların önlenmesi için eğitime ağırlık verilmesini istedi. SÖZCÜ'ye bilgi veren uzmanlar, kalite sorunu yaşanan cihazları ithal eden firmalar ile bu cihazları tüm hastanelere göndermek üzere satın alan Sağlık Bakanlığı yetkililerinin araştırılması gerektiğini ifade ettiler.
TÜPE BAĞLANIRSA PATLAMA OLUR
Uzman hekimlerin verdiği bilgilere göre, Covid-19 nedeniyle oksijen ihtiyacı artan hastalara hastanelerde düzenli olarak oksijen veriliyor. Sağlık Bakanlığı, hastalara oksijen akımını artıran cihazları hastanelere gönderdi. Cihazlar yaygın olarak kullanılınca aşırı yüklenme nedeniyle hastanelerde ilave oksijen ve enerji ihtiyacı doğdu. Bu cihazlar sayesinde hastalar oksijeni daha fazla hissettiler. Ancak cihazlar yüksek akım nedeniyle sık sık yanmaya ve yangına neden olmaya başladı. Bu yangınlar etrafa zarar vermeden çoğunlukla söndürüldü.
DAHA ÖNCE DE YANGIN ÇIKTI
Temmuz ayında İstanbul'da özel bir hastanedeki yangın da bu nedenle yaşandı. Yüksek oksijen akımına, hasta yataklarının başındaki merkezi oksijen sistemleri yeterli gelmeyince yoğun bakım odalarına bu kez büyük oksijen tüpleri getirilmeye başlandı. Küçük bir kıvılcım ya da elektrik kontağına maruz kalması halinde patlama riski taşıyan bu tüplerin hastaların başucunda tutularak olası felaketlere adeta davetiye çıkarıldığını belirten uzmanlar, Gaziantep'teki patlamayla korkulan felaketin ortaya çıktığını söylediler. Uzmanlar, normalde merkezi oksijen jakına takılması gereken cihazın direkt tüpe bağlanması nedeniyle patlamanın yaşandığını, bunun tamamen eğitim eksikliğinden meydana geldiğini belirtirlerken, tüm hasta odalarındaki tüplerin acilen dışarı çıkarılması çağrısı yaptılar.
Gaziantep'te koronavirüs yoğun bakım ünitesinde patlama! 9 hasta hayatını kaybetti
İŞTE GEÇ GELEN BAKANLIK YAZISI
Gaziantep'te taburcu olmayı bekleyen 9 hastanın ölümüne yol açan patlamadan sadece bir gün önce Sağlık Bakanlığı'nın hastanelere bir yazı gönderdiği ve bu yazıda yangın riskini dile getirdiği ortaya çıktı. Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Tıbbı Cihazların Güvenli Kullanımı' başlığıyla gönderilen yazıda, oksijen cihazlarının yandığına dair bildirimlerin geldiği uyarısı yapıldı.
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Döşemealtı Belediyesi'ne operasyon
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon
Parti numarası olmayan gıda ürünü satılamayacak
Bir meslek grubuna daha yeşil pasaport talebi
Mustafa Berat Kasımoğlu görevden uzaklaştırıldı
Hazine iki ihaleyle 45,6 milyar lira borçlandı
'Türk sermayesiyle üretilen bombalar İsrail'e gidiyor'
Petrol fiyatı 119 dolardan 84 dolara çakıldı
'Israrla Kürtlere akıl vermeye çalışanlar var'
Kuyumcukent'te 20 milyon liralık soygun!
'Hakimler, savcılar, polis aynı anda koordine ediliyor'
İBB davasında çekilen görüntülere soruşturma
'Bu savaşın tek kazananı Rusya'
'Gecikme faizi ticareti durma noktasına getirdi'
Ara tatil kaldırılsın tartışmalarına son nokta
'Amacımız, İran halkının boyunduruğu kırması'
Bireysel borç stoku 6 trilyon lira eşiğinde
Bilirkişi raporlarında süre kısalacak
Yükleniyor







