OTOMOTİV

OTOMOTİV Haberleri

Farplas Otomotiv model şirket oldu

Farplas Otomotiv model şirket oldu

Farplas Otomotiv model şirket oldu
  • A-
  • A
  • A+

Otomotiv sektöründe ilk kez hayata geçirilen “SAP Model Şirket” uygulamasıyla, dünyaca geçerliliği olan bir deneyim kazanan Farplas, ikinci 50 yılında, uluslararası platformda, yeni başarı hikayelerini yazmaya hazır. Dünyanın dört bir yanından otomotiv sektöründeki en iyi örneklerden yola çıkılarak elde edilen deneyimler, Endüstri 4.0 teknolojileri kullanılarak Farplas’ın iş süreçlerine entegre edildi.

50 yılı aşkın süredir otomotiv yan sanayi şirketi olarak otomotiv sektöründe bulunan binek – ticari araç üreticilerinin tümüne tedarikçi olan ve bugün globalleşme yolunda 2.000’i aşkın çalışanıyla Fark Holding çatısı altında çalışmalarını yürüten Farplas Otomotiv, küresel bir başarı hikayesine imza atarak, akıllı işletmelerin bugünkü ve yarınki ihtiyaçlarını hazır hale getiren SAP S/4HANA projesiyle Model Şirket oldu.

SAP S/4HANA uygulamasının üretkenliği artırıcı bir araç olduğuna değinen Fark Holding Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter, projeyle ilgili görüşlerini şöyle aktardı: “SAP S/4HANA projesiyle tüm iş süreçlerimizin dijitalleşmesi; bugün pek çok bileşeniyle birlikte iyi kullanıldığında, bizim dönüşümümüze etki edecek bir araç. SAP Model Şirket yaklaşımını kullanmış olmak, yaşadığımız gururun yanı sıra işin sadece yazılımdan ibaret olmayıp, yetenek yönetiminden dijitalleşmeye kadar bütün süreçleri birbirine bağlamamızı ifade ediyor. Bizi daha üretken yapan ve verimizi ölçtüren, başka platformlarla anında bağlantıyı sağlayan bir çözüm modeli. Bu çözüm modeliyle hangi fırsatlara sahip olduğumuzu ve o fırsatları nereye yönlendireceğimizi düşünmemizi sağlayan ve bize ek zaman bırakan büyük bir lüks, müthiş bir fırsat. Aslında dünya bir platform olma yoluna doğru gidiyor. SAP ve Detaysoft ile olan bu çalışmamız üretim verimliliği ve IoT konusunda kendi platformumuzu yaratma arayışımızda bir mihenk taşı oldu. Bir sonraki hedefimiz, dünyada bu işte parmakla gösterilen bir şirket olmak.”

Fark Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ömer Burhanoğlu ise, 2020 yılını, “dönüşüm ve dönüştürme senesi” olarak ilan ettiklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Endüstri 4.0, dolayısıyla dijitalleşmenin; üretim endüstrisine girmesinin en büyük nedeni, uçtan uca entegrasyon, iş gücünü ve hataları minimize etmek, kalite ve üretimde standardizasyonu sağlamaktır. Bu yıl SAP S/4HANA projemizi devreye alarak, yenilikçi teknolojiler ile otomotiv alanındaki ilk “model şirket” yaklaşımını uygulamış oluyoruz. Son iki yıldır Endüstri 4.0 çalışmalarımızı destekleyecek büyük çaplı projeleri başlattık. SAP’nin MES (Üretim Uygulama Sistemi) modüllerini devreye alıyoruz. Fabrikamızda kurduğumuz büyük veri mimarisi ile işletmemizdeki ve makinalardaki hareketi, anlık olarak görüyoruz.

Türkiye’de otomotiv sektöründe bir ilke imza atıldı

SAP Model Şirket uygulamasının otomotiv sektöründe ülkemizdeki ilk örneği olan bu projede, Farplas’ın dijital dönüşüm yolculuğuna Detaysoft olarak eşlik etmekten gurur duyduklarını belirten Detaysoft Genel Müdürü Alkin Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: “Proje kapsamında, dünyanın dört bir yanından otomotiv sektörüne ait en iyi uygulama örneklerinden elde edilen deneyimler, Farplas’ın iş süreçlerine entegre edilerek Endüstri 4.0 altyapısı inşa edildi. Bu sayede Farplas’ta tedarikçi yönetimi ve satınalmadan ödemeye, siparişten ileri seviye planlama ve sevkiyata, MES (Üretim Uygulama Sistemi) ile üretim yönetiminden analitiklere, uçtan uca tüm süreçler yeniden tasarlanarak, büyük veri analizi için platform oluşturuldu.”

“Endüstri 4.0 otomotiv şirketlerinin dijitalleşmesi için kritik öneme sahip”

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, “Günümüzde müşterilerinin deneyimlerini takip ederek bu geri bildirimi ürüne ve iş modeline yansıtan şirketlerin başarılı olma şansı çok daha yüksek. SAP olarak kurumlara, müşterilerinin ihtiyaçlarını daha iyi anlamalarını sağlayacak ve onlara benzersiz deneyimler yaşatmalarını mümkün kılacak çözümler sunuyoruz. SAP S/4HANA sayesinde kurumlar birer akıllı işletmeye dönüşerek daha doğru ve hızlı karar alabiliyor, elde ettikleri bu hız ve çeviklikle pazarda rekabette öne geçiyorlar. Endüstri 4.0, süreç optimizasyonu ve tedarik zinciri 4.0 gibi farklı alanlardaki yenilikçi teknolojiler, otomotiv şirketlerinin dijitalleşmesi için kritik öneme sahip. Bu alanda sektöründe bir ilke imza atan Farplas’ın dijital dönüşüm yolculuğuna destek olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 

Yorum Yazın

'Trump. ABD normlarını yok etmeye çalışıyor'

'Cumhuriyet tarihinin en ağır sefaletini yaşatıyorlar'

'Erken öten horozun başını keserler'

'Erdoğan, emekli kelimesini unuttu, ağzına almıyor'

Savcı, kadın hakimi odasında vurdu

'Emeklilerimizin üzerinden hiç kimse siyasi şov yapmasın'

Erdoğan'ın Başdanışmanından 'gümrük düzenlemesi' isyanı

'Evlatlarımız için her zaman en iyisini hedefliyoruz'

Başkan Kurt ve YGD Başkanı Yılmaz Bir Araya Geldi

Emekliye bayram ikramiyesi için kötü haber!

'İran’ın iç barışı, Türkiye için 'hayat memat' meselesi'

Oktay Kaynarca ve 5 ünlü gözaltında

Hasan Ufuk Çakır'dan Erdoğan'a ikinci topuk selamı

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Kiracı olmak artık lüks tüketim

'Ekonomi durgunluğa giriyor'

'İyi yönetilseydi maaşlar bugün iki katı olabilirdi'

'Terörsüz ve demokratik Türkiye bir an önce kurulmalı'

Bilal Erdoğan yeşil sahalara indi

Gürcistan eski Başbakanı Garibaşvili'ye 5 yıl hapis cezası

Arnavutköy Belediyesi'nden Bakan Şimşek'i kızdıracak karar

Türkiye'nin zeytin devi Tusem Tarım, iflas bayrağını çekti

'İran'da kaos çıkmasını asla arzu etmeyiz'

'İnsan Odaklı Projeleri Kararlılıkla Sürdürüyoruz'

Köfteci Yusuf'un yeni işi şaşırttı!

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Çoruh Nehri dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttu

Otopark ücretleri el yakıyor

Kara Kuvvetleri ihalelerinde usulsüzlük soruşturması

'Benim katılmadığım seçimde Cumhurbaşkanı’nın meşruiyeti biter!'

Yükleniyor

'Trump. ABD normlarını yok etmeye çalışıyor'

Gürcistan eski Başbakanı Garibaşvili'ye 5 yıl hapis cezası

İran'da ölü sayısı 538'e yükseldi

Fed Başkanı Powell video çekip tehdit edildiğini açıkladı

Netanyahu'nun özel kalem müdürü gözaltına alındı

İran’daki protestolarda can kaybı 116’ya yükseldi

Gazze'de can kaybı 71 bin 412'ye yükseldi

Venezuela'nın yeni yönetimi istediğimiz her şeyi verdi

ABD Rus gemisine el koydu

Suriye ordusu, YPG ile çatışıyor!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

Demet Özdemir 'En iyi kadın oyuncu' seçildi

Özgü Kaya kaçamağını paylaştı

Mine Kılıç çeketin içine hiçbir şey giymedi

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı

Bakan Bolat’tan "BYD'ye gümrük engeli" iddialarına cevap

Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5’inci otomobil pazarı

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Tavşan kanı çay hilesi ortaya çıktı

Kalp sağlığını korumak için 8 öneri

Türkiye ekmek tüketiminde dünyanın en tepesinde

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

'Gazeteciliğin Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz'

GAİN Medya soruşturmasında Okan Karacan itirafçı oldu iddiası

YGD'den “Yılın Haber Ödülleri” için başvuru çağrısı

Cem Küçük, Hande Fırat'ı yerden yere vurdu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9