SİYASET
SİYASET Haberleri'Fethi, işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar'
'Fethi, işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar'
- A-
- A
- A+
Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi açılış töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi'ne ilişkin, 'Hem buram buram tarih kokan hem de vatandaşlarımıza şifa vesilesi olacak bir eser ortaya çıktı' ifadelerini kullandı.
AKP'nin 18 yılda 5 bin 60 eser restore ettiğini söyleyen Erdoğan, 'Osmanlı ve Türk coğrafyasında toplam 120 eseri restore ettik. Arşivlerimize sahip çıkarak 12 milyon belgeyi dijital ortama taşıdık. İstanbul'da kendi haline terk edilmiş pek çok eseri Cumhurbaşkanlığı bünyesine katarak hem restore ettik hem de aktif olarak kullanılır hale getirdik. İnşallah bu eser hem ecdadın hatırasını yaşatarak hem de bölge halkına şifa dağıtarak asırlar boyunca ayakta kalmayı sürdürecektir' diye konuştu.
'Fetih gönülleri kazanmaktır ama bunlar bunu bilmezler'
'Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar' diyen Erdoğan, 'Ecdadımız fethi sadece toprakların ele geçirilmesi değil asıl gönüllerin kazanılması olarak görürdü. Fetih açmaktır, fetih gönülleri özellikle kazanmaktır ama bunlar bunu bilmezler. Ayasofya dini bir husumetle yerle yeksan edilmek yerine daha da güzelleştirilerek fetih hakkı olarak Müslümanların hizmetine sunulmuştur' diye konuştu.
Erdoğan'ın sözlerinin ardından, atıfta bulunduğu kişinin, katıldığı bir televizyon programında “Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u işgal ettikten sonra...' ifadesini kullanan hemen ardından 'fetih' diye düzelten Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy olup olmadığı sosyal medyada tartışılmaya başlandı.
Turizm Bakanı Ersoy, 'fetih' yerine 'işgal' kelimesini kullanmasına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaparak “Katıldığım canlı yayında tamamen dil sürçmesinden kaynaklı yaşanan durumu yayında düzelttim ancak tekrar paylaşmakta fayda görüyorum. Önümüzdeki günlerde fethin şanına yakışır bir anma programı gerçekleştireceğimizin haberini de vermek istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Bayramda yola çıkmak lüks oldu
Hürmüz Boğazı kapandı, Trump faturayı NATO’ya kesti!
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Ayva artık lüks oldu, fiyatlar rekor kırdı
Diyarbakır'da tarım arazilerini su bastı
KudoKudo, Yoluna KUKiDU Olarak Devam Ediyor
Umreciler Havalimanında birbirine girdi!
Motorin 80 liraya dayanacak
İran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Yükleniyor






