'FETÖ her partide olacak da, AK Parti’de mi olmayacak'

'FETÖ her partide olacak da, AK Parti’de mi olmayacak'

  • A-
  • A
  • A+

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 'Yukarısı ihanet, ortası ticaret, altı ibadet olan bir piramit tanımı çok da gerçekçi değil. Bu yapıda herkes kendine verilen görevi tereddütsüz yapıyordu. Öyle bir dine inanıyor olmak zaten başlı başına bir sorun. Ticaret dedikleri soygun.  Darbe başarılı olsaydı kimler vali, büyükelçi, kaymakam, konsolos olacaktı. Geçici kabinede kimler yer alacaktı! Yahu FG’nin Türkiye gelişinde yanında olacaklardan İstanbul’da karşılayacak olanlara kadar hepsi belirlenmişti. İlk gün kimler gözaltına alınacaktı. Bu işin dış bağlantılarını kimler sağlıyordu. Bu sorunun cevabı bugün somut olarak ortaya konmuş değil.' düşüncesini dile getirdi. 

Dilipak, 'FETÖ para ve imkan ölçüsünde her yerde vardı. Olmadıkları parti ya da cemaat yoktu. CHP, MHP ya da aklınıza gelen her partide vardılar. AK Parti’de mi olmayacaklar. Niye kimse kendi gözündeki merteği görmüyor da, karşısındakinin gözünde çöp arıyor.. Şeytan gülmekten altına kaçıracak, herkes karşısındakinin şeytanını taşlıyor, kendi şeytanını ise kucağına oturtup koruyor. FETÖ ile gerçekten mücadele edenler önce en yakınlarından, kendi içlerindeki FETÖ'cülerden başlasınlar. Bakın bu işin Media ayağı da çözülmedi, Diyanet ayağı da, YÖK ayağı da. STK ayağı çözüldü mü sanki. Cemaat ayağı çözüldü mü? Olmadıkları tarikat yok ki. Zaten şimdi dışarıdakiler muteber cemaatlere (!) nisbet ediyorlar kendilerini. Zaten birtakım 'cemaat' örgütleri onlara dönüştüler, onların ayak izinden ilerliyorlar.' görüşünü savundu. 

Dilipak şunları kaydetti: 

Biz iktidar ve serveti başkalarını dönüştürmek için istemiştik. İktidar ve servet bizi dönüştürdü. Makam ve şöhret başımızı döndürdü. Meğer dünyanın bilmediğimiz ne hazları varmış. Yılların açlığı ile saldırınca bir anda başka bir kişiliğe büründük. İktidar sarhoşluğu başımızı döndürdü ve ihtirasla sarıldığımız şeyler uğruna değerlerimizden tavizler vermeye başladık. Güç ve iktidar bizdeydi, kim hesap sorabilirdi bize! Böyle düşünmeye başladığımız gün kaybetmeye başladık. Uyarılara önce kulak tıkadık, sonra konuşanları susturmaya kalktık. Yola çıktıklarımızla yolda bulduklarımız yer değiştirdi. 'Bizden' olanları uzaklaştırmaya başladık, 'ötekileri kazanma' hesapları yapmaya başladık. Gidenler geri dönmediler ve gelenlerse ilk engelde bizi terk ettiler. Mukadder olan sonuç ise bugün başımıza gelenlerdir.

Siyaset velayet değil, vekâlet müessesesidir. Halkla inatlaşılmaz. Adalet yara alır, ehliyet ve liyakat gözardı edilir, şûra ve istişare terk edilirse korkular başa gelir.

Peki şimdi ne yapmak gerek: Yerel yönetimler seçimini kaybettiğiniz gün verdiğiniz sözü tutun. Siyasi ve bürokratik kadrolarınızı yenileyin. Allah’ın yardımının size ulaşmasını engelleyen söz, üslup ve tavırlardan vazgeçin. Bu söz, iş ve üslup sahiplerinizi yanınızdan uzaklaştırın. Bunlar Allah’ın yardımının size ulaşmasını engellerler. Eğer Allah’ın yardımı size ulaşmazsa sizi/bizi kimse kurtaramaz. Çok geç kalındı. Bunun bir faturası olacak. Yanlışın neresinden dönülürse orası kârdır. Bundan sonra gösterilecek çaba ve zeka, bu işin maliyetini belirleyecektir. Ne kadar gecikilirse bu işin bedeli o kadar ağır olacaktır.

Haksızlıklar karşısında susanlara gelince, içimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden onlar da ağır bedel ödeyecekler. Elleri, dilleri ile karşı çıkanlar ve bu yanlışa karşı kalplerinde öfke olanlara gelince, umulur ki Allah onlara bir çıkış yolu gösterecektir. Kalplerinden öfke duymaktan daha fazlasını yapanlar, iyiliği ikame etmek için çalışan, emri bil maruf, nehyi anil münker yapanlara gelince Allah onlar eli ile zalimleri cezalandırmaktan öte, yine onları eliyle adalet, barış, hürriyete dayalı yeni bir medeniyetin inşası için vesile kılacaktır.

İnşallah korktuğumuz olmaz. Bize şer gibi gelen şeylerde hayır olur. Dahası bu gelinen nokta Yunus aleyhisselamın kavminin başına gelen örnekte olduğu gibi bir uyanışa vesile olur da kurtuluşa erenlerden oluruz.

Karanlığın en koyu anı, aydınlığa en yakın olduğu zamandır. Tencere yuvarlanacak, kapağını bulacak. Her topluluk layık olduğu gibi idare olacak. Biz kendimizi değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek. Kurtarıcı da yok. Peygamberler kurtuluşa çağırır.

Yazının devamı için tıklayın

Ne olmuştu? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü grup toplantısında 20 madde ile 'FETÖ'nün siyasi ayağı'nı açıkladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'nün siyasi ayağı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu'na Erdoğan da bugünkü grup toplantısından yanıt verdi. Kendisinin FETÖ ile mücadele ettiğini dile getiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün siyasi ayağı olduğu yanıtını verdi. 

Yorum Yazın

Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam

'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'

Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu

'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'

İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli

'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'

İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap

Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!

İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe

'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...

Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde

Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı

Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor

'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'

İran'dan ateşkes için 3 şart

'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'

Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık

78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı

Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi

Akaryakıta yeni zam

'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'

İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti

ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı

'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'

'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi

Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok

Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı

Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı

Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor

'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'

Yükleniyor

loading

İran'dan ateşkes için 3 şart

'Bu savaşın tek kazananı Rusya'

'Amacımız, İran halkının boyunduruğu kırması'

'Bence savaş büyük ölçüde bitti'

'ABD ile anlaşma istiyorsanız İran'ı vuracaksınız'

Birleşik Arap Emirlikleri İran’a saldırdı

'Diplomasiyi sosyal medyadan yapmıyoruz'

İran savaşı Trump’ı köşeye sıkıştırdı

Amerikan borsaları çöküşe geçti

Kürt gruplardan art arda 'İran'a savaş' ilanı

Yasmin Erbil'den Gülseren Ceylan kararı!

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Dacia Sandero tahtından indi

'Uzun ömürlü bir kullanım sunuyoruz'

TOGG'un 2025 yılı zararı belli oldu

Fiat Egea'nın üretim ise sona erecek

BYD Türkiye’de 4 modeli birden kaldırdı

İkinci elde yeni dolandırıcılık tuzağı

Çin malı otomobillere talep azaldı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine takipsizlik kararı

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14