SAĞLIK
SAĞLIK HaberleriFransa Türk kuru üzümlerini geri gönderiyor
Türkiye'den ihraç edilen tonlarca patates ve incir ve narın geri gönderilmesinin ardından bu kez kuru üzümde fiyasko yaşandı. Bu kez Fransa Türk kuru üzümlerini geri gönderme kararı aldı.
- A-
- A
- A+
En son Türk narlarında yüksek oranda pestisit tespit edilmesi üzerine tonlarca nar Almanya'dan Türkiye'ye geri gönderilmişti.
Almanya bu kez Türkiye'den aldığı kuru üzümleri iade ediyor. Türk kuru üzümleri daha önce Fransa kapılarından geri çevrilmişti.
Türkiye'den Fransa’ya ihraç edilen kuru üzümlerde insan sağılığını tehlikeye atacak oranda Pyriproxyfen ve DINOCAP bulundu.
Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen bazı ürün insan sağlığını tehdit edecek oranda koruyucu madde tespit edilmesi nedeni ile reddediliyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Gıda ve Yemler İçin Hızlı Alarm Sistemi (RASFF) üzerinden yayımlanan son verilere göre, Türkiye’den Fransa’ya ihraç edilen kuru üzümde insan sağlığı açısından risk teşkil eden Pyriproxyfen ve DINOCAP kimyasal maddeleri tespit edildi. AB, bu maddelerinin oranları normalin çok üstünde bularak “ciddi risk” kategorisine aldı.
İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN RİSKLİ
Tarım ürünlerinde zararlı böcekleri yok etmek için kullanılan Pyriproxyfen ve bitki mantarlarını yok etmede kullanılan DINOCAP, fazla oranda kullanılması halinde insan sağlığı açısından tehlikeli olabiliyor. AB maddelerin söz konusu tarım ürünlerinde yüksek oranda bulunması halinde acil toplatma çağrısı yapıyor.
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Yükleniyor






