BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriGazeteci Uğur Mumcu Kadıköy de anıldı
Gazeteci Uğur Mumcu Kadıköy de anıldı
- A-
- A
- A+
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gazeteci Uğur Mumcu ve Tüm Demokrasi Şehitlerini Anma” programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, gazeteci Barış Doster’in Uğur Mumcu’yu anlattığı gecede, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da bir konuşma yaptı. Odabaşı “Uğur Mumcu ideolojik netliğiyle derleyip, biriktirdiklerini halkıyla paylaşan, laik, demokratik, Atatürkçü Türkiye’yi hayatı pahasına savunan cesur bir gazetecidir. Merttir, yiğittir. Yılmaz bir Atatürkçü, coşkulu bir devrimcidir. Mumcu’nun hedef olmasının tek nedeni de bütün bu saydığım özellikleri ve halkıyla paylaştıklarıdır. Yani Uğur Mumcu sadece bir gazeteci olduğu için değil,12 Eylül faşizmini ve sonrasında güçlenen irticai yapıları teşhir ettiği ve bütün bunları belgeleyip paylaştığı için hedef alındı. Bütün bu plan çerçevesinde asıl hedefin,bağımsız, laik, demokrat, Atatürkçü Türkiye olduğunu ve bugün de aynı saldırılarla karşı karşıya olduğumuzu hatırlatmak isterim” diye konuştu.

“KALPAKSIZ KUVAYİ MİLLİYECİ”
Gazeteci Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerine atfedilen gecede konuşan Alev Coşkun, “Muammer Aksoy, Bedrettin Cömert, Cavit Orhan Tütengil, Bahriye Üçok, ÇetinEmeç, Abdi İpekçi, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlar, Necip Hablemitoğlu, Hrant Dink. Hepsi faili meçhul cinayetlere kurban gittiler. Hepsini bu gece saygıyla anıyorum. Katledilenlerin temel niteliklerine baktığınız zaman Atatürkçü, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) üyesi, Cumhuriyet felsefesine inanmış insanlar olduklarını görürsünüz” dedi. Uğur Mumcu’ya en çok yakışan sıfatın ‘Kalpaksız Kuvayi Milliyeci’ olduğunu söyleyen Coşkun, “Sevgili Uğur, sen ‘kalpaksız kuvayi milliyeci’, ulusalcı, Atatürkçü’ydün. Sen işbirlikçileri karşısına alan bir anti-emperyalistin. Sen mafya-ticaret-tarikat ilişkisini yazan korkusuz gazeteciydin. Temiz toplumun özlemiydin” ifadelerini kullandı.
“UĞUR MUMCU’NUN PALTOSUNDAN ÇIKTIK”
Gazeteci Barış Doster ise Uğur Mumcu’nun katledildiği gün hissettiklerini şu sözlerle anlattı: “Uğur Mumcu’nun fotoğrafına bakarken 27 yıl evvelki karanlık gün geldi aklıma. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgilerde okuyordum. Kaymakam mı olsak, vali olabilir miyiz diye sorarken, pek çoğumuzun Uğur Mumcu’nun ölümü üzerine gazeteci olmaya karar verdiğini anımsadım. Aramızdan Uğur Mumcu yolundan yürümek için bu mesleği seçen çok arkadaşımız oldu. Hani Rus Edebiyatında Gogol için derler ya ‘Hepimiz Gogol’un paltosundan çıktık’, biz de hepimiz ‘Uğur Mumcu’nun paltosundan çıktık’.
Konuşmaların ardından müzisyen Deniz Özçelik ve Erkan Zeki Ar müzik dinletisi sundu. Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü ise müzik dinletisi eşliğinde Uğur Mumcu’nun halen güncelliğini koruyan makalelerini seslendirdi.
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Kuşadası'nda 23 ülke güzelini ağırlayacak
'Çocuklarımızı korkuyla okula gönderiyoruz'
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Yükleniyor





