MEDYA
MEDYA HaberleriGazeteci Özköse boğazı sıkılarak gözaltına alındı
Gazeteci Adem Özköse, Saha Expo fuarında İsrail ordusuna silah sağlayan BAE Systems'i protesto ederken güvenlik görevlileri tarafından boğazı sıkılarak çıkarıldı ve gözaltına alındı.
- A-
- A
- A+
İsrail'in Gazze'deki katliamlarına devam etmesine rağmen Türkiye'nin İsrail ile ticareti sonlandırmaması gündem konularından biri olmaya devam ederken gazeteci Adem Özköse, İsrail ordusuna silah tedarik eden BAE Systems'in İstanbul’da düzenlenen Saha Expo fuarındaki varlığını protesto ettiği sırada güvenlik görevlileri tarafından boğazı sıkılarak, ağzı kapatılarak alandan uzaklaştırıldı ve gözaltına alındı.
Olay, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırılarının yoğun tepkilere neden olduğu bir dönemde gerçekleşti ve BAE Systems’in Türkiye'deki devlet destekli bir fuarda yer alması kamuoyunda büyük bir tartışma başlattı.
Fuar Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve diğer sivil ve askeri kamu kurumlarının katılımı ve desteği ile gerçekleştiriliyor.
Adem Özköse
GAZZELİLER BAE SYSTEMS'İN SİLAHLARIYLA ÖLDÜRÜLDÜ
İngiltere merkezli savunma şirketi BAE Systems, İsrail ordusunun en büyük silah tedarikçilerinden biri olarak biliniyor ve şirket, Gazze'deki sivil ölümlerinden sorumlu tutularak dünyanın birçok yerinde protesto ediliyor. Bu bağlamda, Saha Expo fuarındaki katılımı da eleştirilerin odak noktası oldu. İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarında 7 Ekim 2023’ten bu yana 42 binden fazla sivil hayatını kaybetti ve İsrail, bu süreçte BAE Systems tarafından üretilen çeşitli askeri ekipmanları kullandı.

BAKÜ’DE ORTAK FUAR KATILIMI
İstanbul’daki fuar skandalı öncesinde, Baykar’ın İsrail Aerospace Industries (IAI) ile Azerbaycan’da ortak bir savunma fuarı düzenlediği ortaya çıkmıştı. Türkiye'nin İHA ve SİHA üreticisi Baykar, İsrail’in savaş uçakları ve silahlarını üreten IAI ile aynı platformda yer aldı. Bu gelişme de Türkiye’nin İsrail'e yönelik eleştirilerine tezat oluşturan bir durum olarak değerlendirilmişti.
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
Yükleniyor





