MEDYA
MEDYA HaberleriGazetecilerden yeni yılda ’BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ’ mesajı
Bağımsız Medya ve Gazeteciler Derneği ve ‘Basın Güç Birliği’ dernekleri Ataşehir’deki PASCO Restoranda yeni yılı birlikte kutlayarak 2025 yılı için planlarını ve faaliyetlerini konuştular.
- A-
- A
- A+
Bağımsız Medya ve Gazeteciler Derneği Başkanı ve Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Ufuk Bulut’un ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyon, gazeteciler için dayanışma ve birliktelik mesajı verdi.

‘’Birlikte Daha Güçlüyüz’’ sloganını düstur edinen gazeteciler arasında; Gülgün Feyman, Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcıları Erden Aktoğu, Çoşkun Bel, İsmet Akkoç, İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Hasan Hınıs, Başkan Vekili Mustafa Dolu, Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği Başkanı Yaşar Kaba gibi duayen gazetecilerin yanında basın camiasına emek veren ulusal ve yerel basından onlarca genç gazeteci ve yerel gazete sahibi, editör, köşe yazarı, muhabir, fotoğrafçı, kameraman ve teknik personeli vardı.
Ataşehir’deki PASCO Restoranda düzenlene yeni yıl kutlama yemeğine, hafta sonu akşam trafiği ve kötü hava koşullarına rağmen, oldukça yüksek bir çoğunlukla katılım sağlandı.
Katılımcılar arasında, Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz, Başkan Yardımcıları Hikmet Aydoğan Tevfik Erk, Yalçın Bel, Hüzün Yücel, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Turan, Cemil Uçar, Arto Şahinoğullarından, Gönül Yıldırım, Ufuk Sarıgül, Sinan Saygın, Erkan Sarıkaya ve Aydın Özgün gibi gazeteciler vardı.

GECENİN SÜRPRİZİ VE ONUR KONUĞU: GÜLGÜN FEYMAN
Trafik ve hava koşullarından dolayı geceye biraz gecikmeli katılan Gülgün Feyman her zamanki nezaketi ile gecikmeden dolayı özür dileyerek yaptığı konuşmada TRT’den başlayarak spikerlik, gazetecilik ve televizyonculuk hayatındaki önemli anılarını güzel Türkçesi ile anlatırken özellikle o dönemleri çok iyi bilen duayen gazeteciler arasında da duygusal anlar yaşandı.

SERTİFİKA TAKDİM EDİLDİ
Bağımsız Medya ve Gazeteciler Derneği ve Uluslararası Akreditasyon kuruluşu ile yapılan ortak bir sertifikasyon programı ile yalnızca meslek hayatında 25 yılını dolduran gazetecilere tüm dünyada geçerli uluslararası Gazeteci sertifikası verildi.
Gülgün Feymen’a da sürpriz yapılarak Uluslararası Gazeteci Sertifikası takdim edildi ve derneğin onursal başkanı ilan edildi.
Takdim sonrası söz alan Duayen gazeteci Feyman, bu anlamlı gecede olmaktan ve cemiyetin onursal başkanı olmaktan onur duyduğunu ve çok duygulandığını belirtti.
BEN BİR TÜRK’ÜM VE TÜRKÇEYİ ÇOK SEVİYORUM
Konuşmasının bitiminde, meslek hayatı boyunca Güzel Türkçe Konuşmaya ve bu konuda verdiği eğitim ve seminerlere değinen Feyman; ‘’BEN BİR TÜRK’ÜM VE TÜRKÇEYİ ÇOK SEVİYORUM’’ diyerek konuşmasını bitirdi. Salondaki duayen ve genç gazeteciler tarafından ayakta alkışlanan Feyman, daha sonra ulusal ve yerel basından birçok gazeteciye röportajlar vererek hatıra fotoğrafları çektirdi.

DUAYEN GAZETECİLER GENÇLERE İLHAM VERDİLER
Yemek sonunda çaylar içilirken duyen gazetecilerin etrafını saran genç gazeteciler birlikte koyu sohbetlere daldılar. Ülkenin ve dünyanın yaşadığı sorunların, beklentilerin ve önerilerin konuşulduğu sohbetlerde gazetecilik mesleğinin etik sorunları da tartışıldı.
‘BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ’
Gazeteciliğin ve medyanın geldiği durumun1920’lerdeki Türkiye’dan daha da geride olduğunu dile getiren üstadlar bu durumdan duydukları karamsarlığa rağmen mücadeleye devam etmenin, bağımsız ve özgür basın ortamının oluşması için tüm bağımsız gazetecilerin birlikte çalışması gerektiğini vurgulayarak: ‘’BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ’’ sloganının önemini bir kez daha vurguladılar.
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Yükleniyor






