MEDYA
MEDYA HaberleriGazetecilerin sesinin daha gür çıkması için hep birlikte mücadele etmeliyiz
Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılmaz, gazeteciliğin önemine ve basın özgürlüğünün gerekliliğine dikkat çekti.
- A-
- A
- A+
Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz, gazetecilerin toplumun sesi, vicdanı ve aydınlatıcısı olduğunu vurgulayarak, medya mensuplarının üstlendiği kritik rolü hatırlattı.
Başkan Yılmaz, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir.” sözlerini hatırlattı.
“Gazetecilik, sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir kamu hizmetidir”
Yavuz Yılmaz “Gazetecilik, sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir kamu hizmetidir. Gazeteciler, doğru bilgiye ulaşmamızı sağlarken, aynı zamanda demokratik değerlerin korunmasında da önemli bir görev üstlenmektedirler" dedi.
Basın özgürlüğünün, sağlıklı bir toplumun temel taşlarından biri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Özgür ve bağımsız bir medya, demokrasinin en önemli garantisidir. Gazetecilerin, halkı bilgilendirme ve kamuoyunu aydınlatma görevleri, her zaman desteklenmeli ve korunmalıdır" şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, bu özel günde, tüm gazetecilerin yanında olduğunu belirterek, meslektaşlarının karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.
Özellikle basın çalışanlarının yaşadığı baskılar, sansür ve hedef gösterme gibi sorunların, gazetecilik mesleğini zorlaştırdığını ifade eden Yılmaz, "Herkesin düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini unutmamalıyız. Gazetecilere yönelik saldırılar kabul edilemez ve bu tür eylemlerle mücadele etmek, hepimizin sorumluluğudur" dedi.
Yavuz Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle, tüm gazetecilerin bu özel gününü kutlarken, meslektaşlarının daha özgür, daha güvenli bir ortamda çalışabilmeleri için gerekli adımların atılması gerektiğinin altını çizdi.
Yılmaz, "Gazetecilerin sesinin daha gür çıkması ve basın özgürlüğünün korunması için hep birlikte mücadele etmeliyiz" çağrısında bulundu.
Bu anlamlı günde, tüm gazetecilere teşekkür eden Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz, basın sektöründeki tüm çalışanların emeklerinin takdir edilmesi gerektiğini vurgulayarak, gelecekte daha özgür ve adil bir medya ortamı için umutlu olduklarını belirtti.
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı 4,7 puan geriledi
Natasa Theodoridou Harbiye Açıkhava Sahnesinde
Motorin 80 lira sınırını aştı
'Çamaşır Sepeti' filmi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor
'İran'ı doğrudan vurmaya hazırız'
'Andımız'ın okunmasını isteyen veliye 'terör propagandası' suçlaması
Benzin ve motorine yine dev zam
'Tanıklar duruşmada dinlensin'
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Kapalıçarşı'da altın satışları durdu
ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı
Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi
Türkiye gıda enflasyonunda dünya 3'üncüsü
Bedelli askerlik ücreti ve ÖTV oranları yükseliyor
Haribo, Rekabet Kurumu’nun radarına girdi
'Keyfi kısıtlamalar yargılamaya duyulan güveni sarsıyor'
Ankara’da 'bayat ekmek' 6 liraya satılıyor!
Gazeteci İsmail Arı yine tutuklandı
Tağşiş listesine at ve eşek eti skandalı
Maliye'den lüks harcama denetimi
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
'İmamoğlu'nun hapiste olması kabul edilemez!'
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
Yükleniyor






