DÜNYA
DÜNYA HaberleriGazze'yi satın almaya kararlıyım
Geçtiğimiz günlerde Gazze'yi ele geçirme planını açıklayan Donald Trump, kenti "büyük bir gayrimenkul bölgesi" gibi düşündüğünü söyledi. Trump, "Gazze'yi satın almaya ve sahiplenmeye kararlıyım" iddiasında bulundu.
- A-
- A
- A+
1 yıldan uzun süre İsrail'in soykırım saldırılarına maruz kalan Filistinliler, bu kez de ABD Başkanı Trump'ın yerinden etme tehdidiyle karşı karşıya. Filistinliler evlerine geri dönmek isterken Trump, Gazze'yi ele geçirme tehdidini tekrarlamaya devam ediyor. Gazze'de ateşkesin devreye girmesinden bir gün sonra başkanlık görevine resmi olarak başlayan Trump, "Gazze düzleştirilecek, onarılacak. Orada kimse olmayacak. Hamas olmayacak. Orta Doğu'daki diğer çok zengin ülkeler aracılığıyla inşa edeceğiz." açıklamasını yaptı.
İsrail'in saldırıları boyunca yerinden edilen Gazzeliler bir an önce geri dönmek isterken Trump bunun bir hata olacağını savundu. Filistinlilerin yurtları hakkında "Bunu büyük bir gayrimenkul sitesi olarak düşünün" yorumunu yapan Trump, "ABD ona sahip olacak ve yavaş yavaş, çok yavaş bir şekilde.” dedi.
'GAZZE'DE KİMSE OLMAYACAK'
Gazze'nin geri alınacağını, düzleştirileceğini ve onarılacağını öne süren ABD Başkanı, kentte Hamas dahil kimse olmayacağını iddia etti. Trump, "Orta Doğu'daki diğer çok zengin ülkeler aracılığıyla inşa edeceğiz. İnsanlar için, Filistinliler için, yaşamak için güzel yerler inşa edecekler. Muhtemelen yüzlerce yıldır ilk kez uyum ve barış içinde yaşayacaklar." şeklinde konuştu.
Trump, Gazze'ye yönelik planını ilk kez dile getirdiğinde Filistinlilerin başta Mısır ve Ürdün olmak üzere komşu Arap ülkelerine gitmeleri gerektiğini söylemişti. Mısır ve Ürdün'ün de aralarında olduğu uluslararası kamuoyu ise Filistinlilerin kendi kaderini tayin hakkı olduğunu savunarak Trump'ı eleştirmişti.
'DİĞER ÜLKELERE İZİN VERECEĞİZ'
Ancak Trump, planıyla ilgili detayları açıklamaya devam ediyor. “Gazze'yi satın almaya ve sahiplenmeye kararlıyım” diyen Trump, kentin çok güvensiz olduğunu ileri sürdü, "Biz onu gelecekte birileri tarafından geliştirilecek çok iyi bir yer haline getireceğiz. Diğer ülkelerin bazı kısımlarını geliştirmesine izin vereceğiz. Güzel olacak. Dünyanın her yerinden insanlar gelip orada yaşayabilir.” yorumunu yaptı.
GAZZE VE ABD'YE AYNI DERECEDE UZAK
İsrail tarafından zorla yerinden edilen Filistinlilerin ABD’ye gelmesiyle ilgili ise "mesafe" zorluğundan bahseden Trump, "Buna bakmam lazım, bireysel vakalara bakmam lazım. ABD zaten birçok insanı alıyor, onlar için çok uzak." dedi. Trump'ın mesafeyi gündeme getirmesi, ABD'nin de Gazze'ye gitmek için çok uzakta olduğu gerçeğini akıllara getirdi.
'MUAZZAM MİKTARDA PARALARI VAR'
Gazzelilerin güvende olabilecekleri genel bir bölgede kalmaktan daha çok mutlu olacağını savunan Trump, “Yani göreceğiz. Mısır'ın, Ürdün'ün ve diğer ülkelerin yardım edeceğini umuyoruz. Suudi Arabistan ve diğerleri gibi bazılarının buna biraz para harcayabileceğini umuyoruz. Muazzam miktarda paraları var. İnsanları rahat ve güvende kılmak için biraz para harcayacaklar.” diye konuştu.
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Döşemealtı Belediyesi'ne operasyon
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon
Parti numarası olmayan gıda ürünü satılamayacak
Bir meslek grubuna daha yeşil pasaport talebi
Mustafa Berat Kasımoğlu görevden uzaklaştırıldı
Yükleniyor






