EKONOMİ
EKONOMİ Haberleri'Gençler değişime yön verecek'
'Gençler değişime yön verecek'
- A-
- A
- A+
Yenilikçi ürünleriyle geleceğin bankacılık anlayışını şekillendiren VakıfBank, ikincisini gerçekleştireceği ‘Hack to the Future’ yarışmasında genç yazılımcıları, tasarımcıları buluşturmaya hazırlanıyor. Bu yılki konsepti ‘Dijital Finansın Geleceğine Yön Ver’ olan etkinlik, 20-21 Mart 2021 tarihleri arasında online olarak düzenlenecek. Etkinliğin son başvuru tarihi ise 11 Mart 2021.
Yenilikçi fikirler aralıksız geliştirilecek
Ekipler, yenilikçi fikirlerini geliştirerek, finansal yaşamda gördükleri bir soruna yenilikçi bir çözüm getirecekler ya da mevcut uygulamaları kökünden değiştiren farklı bakış açısı ortaya koyacaklar. Yarışmada sunulacak fikirlerin ilk kez VakıfBank hackathon organizasyonunda kodlanmış, üretilmiş olması gerekiyor.
Gençler değişime yön verecek
Etkinlikle ilgili bilgi veren VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz hackathonu pandemi tedbirlerine uyarak online yapıyoruz. Gençleri, farklı bakış açıları ve yenilikçi fikirleriyle geleceğe yön vermeye çağırıyoruz. ‘Dijital çağ’ olarak adlandırdığımız bu süreçte yapay zekâ, robotlar, sensörler, bilişim teknolojilerindeki gelişmeler ve tüm bunların bulut teknolojileriyle birleşmesi sonucunda oluşan dijital platformlar, tüm sektörleri değişime zorluyor” dedi. “Değişim dönüşüm yaklaşımını benimseyerek müşteri talep ve ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler geliştirmek için çalışan bir banka olarak, bu uğurda gençleri olmazsa olmaz gücümüz olarak görüyoruz” diyen Üstünsalih, “Bu nedenle gençlerle iletişimimizi sıkı tutuyoruz. İnanıyorum ki bu hackathon da hem gençlere hem sektöre yararlı olacak fikirler göreceğiz. Gençler değişimi ve geleceği kodlayacak, bizler gurur duyarak izleyeceğiz” diye konuştu. Üstünsalih, “Yine çok beğeneceğimiz, orijinal fikirler yarışacak. Jüri, yine çok zorlanacak. Bazı fikirleri bankamızda uygulamada görme şansımız olacak” açıklamasında bulundu.
Ödüller sahiplerini bekliyor
Projeleri, bilgi ve bilişim teknolojileri, ödeme sistemleri, dijital çözümler, finans ile stratejik pazarlama, girişimcilik, yatırımcılık gibi alanlarda uzman jüri üyeleri değerlendirecek. Dereceye giren takımlara toplamda 60.000 TL ödül verilecek.
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı 4,7 puan geriledi
Natasa Theodoridou Harbiye Açıkhava Sahnesinde
Motorin 80 lira sınırını aştı
'Çamaşır Sepeti' filmi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor
'İran'ı doğrudan vurmaya hazırız'
'Andımız'ın okunmasını isteyen veliye 'terör propagandası' suçlaması
Benzin ve motorine yine dev zam
'Tanıklar duruşmada dinlensin'
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Kapalıçarşı'da altın satışları durdu
ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı
Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi
Türkiye gıda enflasyonunda dünya 3'üncüsü
Bedelli askerlik ücreti ve ÖTV oranları yükseliyor
Yükleniyor





