SAĞLIK
SAĞLIK HaberleriGenerica Gebze’de ilaç üretimine başlıyor
Generica Gebze’de ilaç üretimine başlıyor
- A-
- A
- A+
Generica İlaç Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Alp Karaağaç, 60 yıldır Türk ilaç sanayi içerisinde yer alan bir ailenin üyesidir. Karaağaç, bu satın almayla, portföylerine ve pazara yeni eşdeğer ve OTC ürünleri eklemeyi hedeflediklerinin altını çizerek;
”Global ilaç lideri Novartis’ten üretim tesislerinden birinde üretim bayrağını devralma aşamasındayız. Generica’yı daha da ileriye taşıyacak mükemmel bir üretim tesisini uzman bir ekip ile bünyemize katmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu satın alma tüm paydaşlarımızın beklentilerini karşılayan ve hatta aşan yüksek kaliteli üretimi de beraberinde getirecek. Biz bu aşamadan sonra fabrika çalışanları ile güzel bir çalışma ortamı içerisinde üretime devam edip, genç nesle iş olanakları da sağlayacağız. Türk ilaç AR-GE’sine de önemli değerler katacağız. En önemli hedefimiz global kalite standartlarına sahip bu tesisle üretimde sürdürülebilir mükemmelliğe devam etmek ve başta Avrupa olmak üzere birçok ülke için üretim yapmak. Novartis gibi bir dünya lideri ile yapmış olduğumuz bu iş birliği ve teknoloji transferi Türk ilaç sektörü için büyük bir kazanımdır.” açıklamasında bulundu.
“Üretim tesisimizin planlanan devri aşamasında en temel önceliğimiz; çalışanlarımızın istihdamı ve üretim sürecinin devamı oldu”
Novartis Grup Türkiye Başkanı Dr. Altan Demirdere de üretim tesislerinin planlanan devren satışı ile ilgili olarak; “Halen Türkiye’de mevcut 4 üretim tesisimizi konsolide ediyor ve 2’ye indiriyoruz. Burada amacımız verimliliğimizi artırmaktır. Türkiye’deki tesislerimizde toplam üretimimiz ve ihracatımız önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir. Novartis olarak önceliğimiz hastalarımız, çalışanlarımız ve içinde bulunduğumuz topluma karşı sorumluluklarımızdır. Generica; Türkiye'deki Katı, Pelet, HGC, Yarı Katı, Sıvı ve Supozituvar teknolojileri ile donatılmış olan Gebze üretim tesisi ile EU, Japonya, Kanada, Avustralya dâhil 67 ülkeye ihracat yapan Novartis için üretim ve tedariğe devam ederek tüm dünyada sağlık sistemine ve hastalara kesintisiz ilaç sağlamaya devam edecektir.” dedi.
Devrin ardından tesise yatırım yaparak üretimi optimize etmek ve müşteri tabanını genişletmek için iş geliştirme fırsatlarını takip edeceklerini ve ihracata ağırlık vereceklerini belirten Alp Karağaç; “Devrin tamamlanmasının ardından; çalışanlar, hastalar, müşteriler, iş ortakları ve diğer tüm paydaşlar için kesintisiz bir geçiş hedefliyoruz.“ dedi.
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Yükleniyor






