SPOR
SPOR HaberleriGörme Engelliler Satranç Turnuvası Şile'de başladı
Ulusal Görülmeyen Gazete Görme Engelliler Satranç Turnuvası İstanbul, İBB Şile Engelliler Kampı’nda başladı. Yurdun dört bir yanından 60 lisanslı görme engelli satranç sporcusunun katıldığı turnuva 4 gün sürecek.
- A-
- A
- A+
İBB Şile Engelliler Kampı’nda bir araya gelen görme engelliler, turnuvanın ilk turunda Türkiye Satranç Federasyonu hakemleri eşliğinde yarıştırlar. Türkiye’nin en iyi satranç sporcularının kıyasıya mücadele ettiği turnuva 7 Ekim Pazartesi son turla sonuçlanacak. Pazartesi turnuvanın şampiyonları belirlenmiş olacak, kazananlara para ve ödülleri takdim edilecek.
17 yıl önce yayınlanmaya başlayan Görülmeyen Gazete’nin öncülüğünde gerçekleşen organizasyonda, satranç sporcuları ve refakatçileri kampta dört gün ağırlanıyor.

Braille Alfabesi ile hazırlanmış Türkiye’nin ilk görme engelli gazetesi olan Görülmeyen Gazete, bu süre içinde konuklara çeşitli sanatsal etkinlikler de sundu ve sunacak. Turnuvanın ilk gecesinde kendisi de görme engelli olan keman sanatçısı Dr. Bilge Özel bir keman resitali sundu.

Turnuvaya özel konuk olarak Bulgaristan’ın yenilmez görme engelli satranç şampiyonu ve uluslararası usta ünvanlı Rasim Nizam da katıldı. İki kez Dünya Üçüncüsü, 18 kez Bulgaristan Şampiyonu ve 6 kez Balkan Şampiyonu olan Rasim Nizam, Turnuvanın ilk gününde deneyimlerini anlattığı bir söyleşiye katıldı. Satranç dışında bowlingde de şampiyon Rasim Nizam, “Görme engelliler için pek çok dalda spor yapma şansı var. Mesela Türkiye, golball’da dünya şampiyonu, benim de tevsiyem, bu tür faaliyetlere katılıp, sonuna kadar görülmesi” dedi. Rasim Nizam, ayrıca turnuvanın son günü bir de ‘körleme satranç gösterisi’ yapacak.


'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Bayramda yola çıkmak lüks oldu
Hürmüz Boğazı kapandı, Trump faturayı NATO’ya kesti!
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Ayva artık lüks oldu, fiyatlar rekor kırdı
Diyarbakır'da tarım arazilerini su bastı
KudoKudo, Yoluna KUKiDU Olarak Devam Ediyor
Umreciler Havalimanında birbirine girdi!
Motorin 80 liraya dayanacak
İran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Yükleniyor






