SİYASET
SİYASET Haberleri'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır'
'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır'
- A-
- A
- A+
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu, mesajında koronavirüs salgınına da değinerek, CHP’li belediyelerin salgın süresince yardımlarda kimseyi ötekileştirmediğine dikkat çekti.
Salgın sürecinde çalışan emekçileri selamlayan Kılıçdaroğlu, adalet vurgusu da yaparak, “Hangi görüşten olursa olsun milyonlarca vatandaşımızın, ‘hakkın, hukukun ve adaletin’ hakim olduğu bir Türkiye hedefine doğru, hep birlikte yürümekte olduğunu; ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz susmayacağız’ diyenlerin çoğaldığını görüyorum” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle:
“Kovid-19 salgını, Ramazan ayını huzur ve güven içinde geçirmemizi engelledi; dini ve beşeri geleneklerimizi dahi değiştirdi. Ancak salgın, bu kutsal ayın sabır, bağışlama, bereket, ibadet, paylaşma ve adaletle özdeş olması gereken yaşamımızın ne kadar önemli olduğunu da gösterdi.”
“Salgın nedeniyle daha da ağırlaşan ekonomik buhranın, yüzbinlerce ailemiz üzerindeki etkisini azaltmaya çalıştık. Kimsenin yoksunluğunu ve yoksulluğunu teşhir etmeme, ‘Bir elin verdiğini diğer elin görmediği’ bir anlayışla hareket ettik. Ramazan ayının ruhuna ve sosyal devlet ilkesine uygun olarak kimseyi ötekileştirmedik, yardımlarda kimseyi ötelemedik, kimseyi de kayırmadık. CHP’li belediyelerin bu yardımlaşma ve dayanışma uygulamaları vatandaşlarımızın güvenini kazandı; güven arttıkça yardımseverlerin sayısı arttı; yardımların bereketi çoğaldı.
ADALET VURGUSU
Dünyaya örnek olan bu dayanışmanın, Türkiye’nin güzel, huzurlu ve mutlu geleceğini müjdelediğini biliyorum. Hangi görüşten olursa olsun milyonlarca vatandaşımızın, ‘hakkın, hukukun ve adaletin’ hakim olduğu bir Türkiye hedefine doğru, hep birlikte yürümekte olduğunu; ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Biz susmayacağız’ diyenlerin çoğaldığını görüyorum.”
“Bu duygularla, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını; terör örgütlerine karşı mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimizi rahmetle anıyorum.
EMEKÇİLERİ SELAMLADI
Salgına karşı olağanüstü bir çabayla mücadele eden sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Güvenlik güçlerimiz, apartman görevlilerimiz, kuryelerimiz, bakkallarımız, PTT çalışanlarımız başta olmak üzere salgın boyunca da iş başı yapan tüm emekçilerimizin, tüm milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Sevginin, saygının, barış ve kardeşliğin hakim olduğu nice bayramlara!”
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Döşemealtı Belediyesi'ne operasyon
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon
Parti numarası olmayan gıda ürünü satılamayacak
Bir meslek grubuna daha yeşil pasaport talebi
Mustafa Berat Kasımoğlu görevden uzaklaştırıldı
Hazine iki ihaleyle 45,6 milyar lira borçlandı
'Türk sermayesiyle üretilen bombalar İsrail'e gidiyor'
Petrol fiyatı 119 dolardan 84 dolara çakıldı
'Israrla Kürtlere akıl vermeye çalışanlar var'
Kuyumcukent'te 20 milyon liralık soygun!
'Hakimler, savcılar, polis aynı anda koordine ediliyor'
İBB davasında çekilen görüntülere soruşturma
Yükleniyor






