KÜLTÜR-SANAT

KÜLTÜR-SANAT Haberleri

Hayal melodileri anadolu’ya heyecan getirdi

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Hayal Melodileri Resim Yarışması’nın ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Hayal melodileri anadolu’ya heyecan getirdi
  • A-
  • A
  • A+

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Hayal Melodileri Resim Yarışması’nın ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Birinci başarı ödülü Anadolu Üniversitesi öğrencisi Sena Takeş’e Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Rahmi Atalay tarafından verildi. İkinci başarı ödülü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi İnanç Kayra Akyıldız’a yarışma resmi sponsoru AKPA Alüminyum AŞ temsilcisi Esra Kısaoğlu tarafından, üçüncü başarı ödülü ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencisi Muhammed Ergün Çiçek’e Anadolu Senfoni Orkestrası şefi Murat Göktaş tarafından verildi.


Çağdaş Sanatlar Müzesi’ndeki sergi açılışına Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Alper Tolga Kumtepe katılarak sergileme ödülü alan öğrencilerle sohbet etti ve sergiyi inceledi. Sergiye akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katılım gösterdi. Sergi sonrası şef Murat Göktaş yönetimindeki Anadolu Senfoni Orkestrası Carmen operasından parçaların yer aldığı özel bir konser gerçekleştirdi. Konsere solist olarak mezzo soprano Özge Türkoğlu, soprano Bengisu Yaman Koyuncu, bas bariton Umut Kosman ve tenor Emre Akkuş katıldı. Performanslarıyla büyüleyen solistler, sanatseverlerce dakikalarca ayakta alkışlandı. 

Başarı Ödülü Sahibi Öğrenci Venedik Yolunda

Yarışmada birinci olan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Sena Takeş emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Takeş, “Bu ödülle Venedik Contemporary Fuarı’na davet aldım. Sanat dünyasının prestijli etkinliklerinden biri olan Venedik Contemporary Fuarı, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getiriyor. EMART Genç Yetenekleri güçlendirme Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarının varlığı, özel sektörün desteği ve sanatseverlerin ilgisi biz sanat eğitimi alan öğrencilerin ileriye daha umutlu bakmasına yardımcı oluyor. Çok teşekkürler” şeklinde konuştu.

Yarışmanın organizasyonunda ve yaygınlaştırılmasında paydaş olarak katkıda bulunan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gülçin Karaca ise “Güzel Sanatlar Fakültesi olarak sanat eğitimine destek olan EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı ile bu özel projede paydaş olarak yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin çeşitli fakültelerinden gelen kıymetli eserleri hem sanatseverlerle buluşturduk hem de öğrencilerimizin görünürlüklerine katkıda bulunmuş olduk” dedi. 

I.Hayal Melodileri başarı ödül sahibi, EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı gönüllüsü Ayşegül Demir Tatar, III. Hayal Melodileri Resim Yarışması'nda genel koordinatör ve sergi küratörü olarak görev aldı. Organizasyon ile ilgili düşüncelerini paylaşan Tatar, “Bu proje, genç sanatçıların yeteneklerini sergilemeleri için benzersiz bir platform sunuyor. Daha önce ben de aynı heyecanı yaşadım ve sergileme ödülü alan herkesin duygularını hissedebiliyorum. Genç sanatçıları cesaretlendiren ve destekleyen EMART Vakfı’nın bir parçası olmak benim için ayrı bir onur ve mutluluk. İnanıyorum ki burada bulunan herkes için unutulmaz bir geceydi.” şeklinde konuştu.

Hayal Melodileri Anadolu’ya Heyecan Getirdi

Hayal Melodileri Resim Yarışması, Türkiye’deki üniversitelerin sanat eğitimi veren bölümlerinde ve eğitim fakültelerinin resim bölümlerinde lisans veya lisansüstü eğitimini sürdüren öğrencilerin heyecanla beklediği bir resim yarışması olarak dikkat çekiyor. Projenin bu yılki ayağında, Eskişehir Anadolu Üniversitesi paydaş oldu ve G.Bizet’in Carmen operasının kendisinin ya da herhangi bir bölümünün resimsel ifadeye dönüştürülmesi istendi. 

Yarışma Seçici Kurulu; Baksı Müzesi ve Baksı Vakfı kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Atalay, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya ve EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Kurucu Başkanı Serkan Şahin’den oluştu.

Yarışmaya 40 farklı üniversiteden 94 öğrenci katıldı. 3 çalışma başarı ödülü almaya hak kazanırken toplamda 30 çalışma sergilenmeye değer görüldü. 

Sergilenmeye değer bulunan çalışmaların sahipleri arasında Adil Öksüz, Ahmet Hakan Akkuş, Barış Erdoğan, Behnaz Ebrahimi, Beren Naz Dede, Beyza Kırtıl, Beyzanur Soyer, Burak Uyanmaz, Buse Karakoyun, Cemil Arslan, Cemile Çolak, Emincan Kale, Fatma İlknur Yıldırım, Feyza Akbaş, Hamit İzmir, İclal Betül Cebeci, İclal Şimşek, İrem Karagöz Terzi, İrem Pekşen, Kenan Filiz, Mavi Melike Çatkın, Pınar Özpınar, Rabia Hazar, Sibel Uslu, Sultan Tayfur, Yusuf Peçe, Zeynep Dua Alkan gibi isimler bulunuyor.

Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı, ülke genelindeki sanat eğitimi alan öğrencilerin sanatsal üretimlerine destek vermek, ülkenin sanat ve kültür hayatına çeşitlilik getirerek katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu. Vakfın kurucu başkanı Serkan Şahin’in yarışmayla aynı ismi taşıyan “Hayal Melodileri-Operaya Yolculuk” isimli bir kitabı bulunuyor.

Sergi 29 Aralık 2024 tarihine kadar Eskişehir Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde saat 09:00-17:30 arasında ziyaret edilebilir.

 

 

Yorum Yazın

'Erdoğan derenin derinliğini MHP’ye ölçtürmek istiyor'

Tüm işletmelere 24 saat kesintisiz takip

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Eski TCMB Başkan Yardımcısı Emrah Şener serbest

'Motivasyon Buluşmaları' öğrencilerinin katılımıyla başladı

Vatandaş pahalı diye ürünü alamıyor

'Neymiş Araplar bizi sırtımızdan vurdu, hadi oradan'

Türkiye İngilizce’de Avrupa’da sondan ikinci

'Anlaşılan Bahçeli, Erdoğan’dan izin alamadı'

İsrail için dikensiz gül bahçesi oluşturma planı

Türkiye’de milyoner sayısı 2,7 milyonu aştı

MHP'den İmralı heyeti için çağrı

Net UYP açığı 327,1 milyar dolara ulaştı

Polislerin ikinci şark görevi olmayacak

2026'da asgari ücret yine açlık sınırı altında kalır mı?

Motorine dev zam yolda

Tarihi Jeffrey Epstein tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti

Trump Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı savundu

Bursa'da midye yiyen 4 genç, hastaneye kaldırıldı

En düşük emekli maaşı 8 çeyrek altındından 1.5 çeyrek altına düştü

Şile'de 21 mahalleye giriş çıkış yasağı getirildi

Yasa dışı bahis'den 3.7 milyar TL'yi yurt dışına gönderdiler

Suudi Veliaht Prensi Selman Beyaz Saray'da

''Hayat pahalılığı meselesini mutlaka çözeceğiz''

Vali Gül'den 'merdiven altı işletme' uyarısı

281 futbolcuya ceza!

Beyoğlu'nda Türk kahvesi içen genç mühendis yoğun bakıma alındı!

Ankara 5. İdare Mahkemesi'nden pestisit kararı

Dünyada milyonlarca siteye erişim kesildi

'Kişi başı borç 123 bin TL'ye fırladı'

Yükleniyor

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Tarihi Jeffrey Epstein tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti

Trump Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı savundu

Suudi Veliaht Prensi Selman Beyaz Saray'da

Avrupa’nın Ukrayna planı çıkmazda

Bangladeş’te eski Başbakanı için idam kararı

Özbekistan'da yükselen 'Medeniyet Merkezi'

Donald Trump Venezuela'ya 15 bin asker sevk etti

Trump’tan tehtit: Benim dosyama bakarsanız Clinton’ı açtırırım

Rus Ordusu Azerbaycan elçiliğini vurdu

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

'1600’den fazla içerik hakkında erişim engeli kararı verildi'

Nagehan Alçı'dan 'otel odası' yanıtı

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7