Tarih: 14.03.2024 12:33

Hazine'den yabancı finans kurumlarına borçlanma yetkisi

Facebook Twitter Linked-in

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Deutsche Bank, 2024 dış finans programı kapsamında Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan ve Societe Generale'ye 2030 yılına kadar vadeli euro cinsinden borçlanma yetkisi verdi.

Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 yılı dış finansman programı çerçevesinde avro cinsinden 2030 vadeli bir tahvil ihracı gerçekleştirmek üzere bugün Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan ve Societe Generale'ye yetki vermiştir. Piyasa koşullarına bağlı olarak ihracın fiyatlamasının yarın yapılması planlanmaktadır" denildi.

BORCA DAYALI PARA SİSTEMİ TÜRK EKONOMİSİNİ ÇÖKERTİYOR

Borca dayalı para sistemini uygulamaktan geri durmayan mevcut iktidar, aşırı borçlanma stratejisi üzerinden faiz ve borç yükünü artırmaya devam ediyor. Parasal sıkışmadan kaynaklık meydana gelen sorun, faizlerin artmasına faiz artışları ise piyasalardaki finansal istikrasızlığa neden oluyor. Bu durum özellikle borçlanma taleplerini artırıyor ve borcun borçla kapanması gibi sorunu yaygınlaştırıyor.

Ayrıca borçlanma stratejileri açısından yabancı finans kuruluşlarının yetkilendirilmesi ise uluslararası finans çevrelerinin ülke ekonomisi üzerinde tahakküm kurmasına neden olacak sonuçları ortaya çıkarıyor. Dış borçlanma çerçevesinden Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan ve Societe Generale gibi yabancı finans kuruluşlarına yetki verilmesi ise Türk ekonomisinin açısından kaygı verici noktalara geldiğini gösteriyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3