DÜNYA
DÜNYA HaberleriHem ülkeyi hem de dünyayı yönetiyorum
ABD Başkanı Donald Trump, ikinci başkanlık döneminin ilkine kıyasla daha kararlı adımlar attığını belirterek, "İlk dönemde hayatta kalmak ve ülkeyi yönetmek zorundaydım, şimdi ise hem ülkeyi hem dünyayı yönetiyorum" dedi.
- A-
- A
- A+
ABD Başkanı Donald Trump, The Atlantic dergisine verdiği röportajda, ilk başkanlık dönemine kıyasla ikinci döneminde attığı adımlardan daha emin olduğunu belirtti. Trump, "İlk dönemimde iki görevim vardı; ülkeyi yönetmek ve hayatta kalmak. Şimdi ise hem ülkeyi hem dünyayı yönetiyorum." ifadelerini kullandı.
İlk başkanlık döneminde birçok iç sorunla mücadele etmek zorunda kaldığını söyleyen Trump, sahtekar olarak nitelediği kişilerle uğraşmak zorunda kaldığını vurguladı. Bugün geldiği noktada ise hem iç hem dış politikada daha güçlü hamleler yapabildiğini dile getirdi. Yaptığı işten büyük keyif aldığını belirten Trump, ikinci dönem kararlarında çok daha kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.
3. DÖNEM TARTIŞMALARINA NET CEVAP VERMEDİ
Trump, 3. dönem başkanlık ihtimaliyle ilgili yöneltilen soruya ise net bir "hayır" vermedi. Böyle bir arayışı olmadığını ifade eden Trump, yine de farklı seçeneklere açık kapı bıraktı. Trump, "Bu büyük bir kırılma olurdu, değil mi? Belki sadece değişimi başlatıyorum. Yapmak istediğim bir şey değil, ayrıca çok zor olurdu." diyerek, olasılıkları tamamen dışlamadı.
"PEK ÇOK HAYATI KURTARMAYA ÇALIŞIYORUM"
Röportajda, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş da gündeme geldi. Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in barış görüşmelerinde başarılı olacağına inandığını belirterek, "Pek çok hayatı kurtarmaya çalışıyorum. Bu sadece Ukrayna ve Rusya için önemli değil, Üçüncü Dünya Savaşı riskini de önlemeye çalışıyoruz." dedi.
Öte yandan Yemen savaş planlarının yanlışlıkla bir Signal sohbet grubunda paylaşılması skandalına da değinen Trump, Savunma Bakanı Pete Hegseth ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz’a olan güvenini vurguladı. Waltz’un medyada aldığı eleştirilere rağmen iyi durumda olduğunu belirtti.
Sınır güvenliği konusunda da Biden yönetimini eleştiren Trump, kendi döneminde sınır politikalarında büyük başarı sağlandığını ifade etti. Ayrıca, ikinci başkanlık döneminde Amerikalı milyarderlerle kurduğu yakın ilişkilere de değinen Trump, artık daha fazla saygı gördüğünü söyledi.
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Yükleniyor






