'Herkesin şehir yönetiminde söz hakkı var'

'Herkesin şehir yönetiminde söz hakkı var'

  • A-
  • A
  • A+

“Cif / Temizken Güzel @ Zincirlikuyu” adıyla yürütülen çalışmalarda son noktaya gelindi.

İMAMOĞLU VE YILMAZ, RUTKAY’IN SORULARINI YANITLADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, proje için çevrimiçi düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı. Ünlü oyuncu Doğa Rutkay Kamal’ın sunumuyla gerçekleştirilen sanal tanıtım toplantısında, İmamoğlu ile Unilever Ev Bakım Kategorisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Leyal Eskin Yılmaz, Kamal’dan gelen soruları yanıtladı. Unilever ve Cif markası ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin İstanbul’a sağladığı faydaların çok kıymetli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “İstanbul deniz ile çok sıkı ilişkisi olan bir şehir. Fakat ne yazık ki denizlerimizi temiz tutmak konusunda eksiklerimiz var. Çöpkaparlar hem denizlerimizi temizlemek hem de farkındalık oluşturmak açısından önemli bir rol oynuyor” dedi. Halkın faydalandığı aktif yeşil alan sayısını artırmak amacında olduklarını hatırlatan İmamoğlu, “Bu açıdan Kent Ormanlarımızı, Yaşam Vadilerimizi ve birçok yeni parkı, şehre kazandırmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

“ZİNCİRLİKUYU’DA DÜZENLEME YAPILMASI İHTİYACI VARDI”

Firma ile yapılan iş birliği kapsamında, Eminönü ve Karaköy yaya alt geçitlerinin çehresinin değiştiğinin de altını çizen İmamoğlu, “Halkımızın da özeniyle hep böyle temiz, aydınlık ve ferah olarak bu alanı koruyacağımızı umuyorum” ifadelerini kullandı. Zincirlikuyu Metrobüs Durağı’nın da ulaşım hattında önemli bir merkez işlevi gördüğüne dikkat çeken İmamoğlu, “Bu bölgede bir düzenleme yapılması ihtiyacı vardı. Çünkü durağımız konumu nedeniyle çok fazla güneş ışığı almıyordu. Karanlık, tabir-i caizse biraz iç bunaltıcı bir mekandı. Bizlerin de yönlendirmesiyle yapılan çalışma sayesinde şimdi daha ferah, konforlu ve düzenli bir kamusal alana dönüştü. Yine yönlendirme işaretleri sayesinde kalabalık dönemlerde ortaya çıkan karışıklık da büyük oranda ortadan kalktı” bilgilerini paylaştı. 

“YURTTAŞLARIMIZIN KATILIMI ÇOK DEĞERLİ”

İş birlikleri ve kentte kattıklarından dolayı Unilever firmasına ve çalışanlarına teşekkürlerini ileten İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Şehirler, dünyanın neredeyse yüzde 75-80 nüfusunu yaşatan yerler. 21’nci yüzyılın yaşam alanı, şehirler. Dolayısıyla, yerel yönetimlerin iyi bir modelle dünyaya güzel bir yüz yıl yaşatması gerektiğini konuşuyoruz görüştüğümüz yerel yöneticilerle. Yerel demokrasi, gerçekten önemli bir kavram. Katılımcılık, şeffaflık ve ortak akıl, çevrenin korunmasına yurttaşlarımızın, hemşehrilerimizin katılımı çok değerli. Yoksa, hiçbir kurumun tek başına bu sorunların altından kalkması mümkün değil. Dünyada, 15-20 milyonluk kentler var. Bu sorunları çözmek, sürdürülebilir bir kent yaşamı var etmek, bir belediye başkanının, bir belediye çalışanı grubunun işi olamaz. Elbette süreci modere edecek olan, domine edecek olan kurum biziz. Ama her vatandaşın sorumlu bir bireye dönüştüğü kentler ancak mutlu olabilir. Biz, bunu oluşturmakta kararlıyız. Toplumun fikir ürettiği, paylaştığı, hatta dayanışma ruhunu güçlendirdiği, tabiri caizse kent bir tehdit altındaysa, koruma duvarını oluşturan, kentin bir anlamda önünü açacak bir unsur varsa, orada iş birliğiyle yürümeyi başaran bir kitlesel hareketi kentlerde var etmek zorundayız.”

“HERKESİN ŞEHİR YÖNETİMİNDE SÖZ HAKKI VAR”

“Bu şehirde yaşayan herkesin, bu şehir yönetiminde söz hakkı olduğunu sonuna kadar hissettirmek istiyoruz” diyen İmamoğlu, “Bu kentin tasarlanmasında, geleceğin olgunlaştırılmasında herkesin süreci içine katılmasını istiyoruz, ki toplumun sahiplenme gücü de artsın. Onun için; dinlemeye, birlikte üretmeye ve birlikte başarmaya hazırız. Bunun en somut örneğini, tam da bugün paylaştığımız güzel uygulamalarla yaşamının keyfini ve onurunu yaşıyorum. Bu anlamda bütün İstanbulluları, İstanbul’un bütün güzide kurumlarını, kuruluşlarını bu sürece davet ediyorum. ‘İstanbul Senin’ cümlemiz, öylesine bir cümle değil. İstanbul’da yaşayan her bireyin sorumluluğu var. Bunu bize hissettirdi Unilever’le olan bu çalışma” dedi. 

YILMAZ, ÇALIŞMALARLA İLGİLİ DETAYLARI PAYLAŞTI

Unilever Ev Bakım Kategorisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yılmaz da İBB ile iş birliği içinde yaptıkları çalışmaların kısa bir özetini sundu. “Metrobüs, metro ve birçok kilit otobüs hattının buluşma noktası olan Zincirlikuyu da İstanbul için büyük bir toplu taşıma ağının kalbi konumunda” diyen Yılmaz, çalışmalarla ilgili şu bilgileri paylaştı: 

“Duraktan, metrobüslerin yanı sıra arabalar da geçtiği için bekleyen yolcular açısından, hava kalitesi ile ilgili ne yapabiliriz diye baktık. Havayı ve kendini temizleyen bir duvar boyası ile duvarların temiz ve bakımlı görünmesini sağladık. Biliyorsunuz, Zincirlikuyu Metrobüs Durağı konumu ve mimari yapısı gereği biraz karanlık. Doğal ışığın insanların daha mutlu ve enerjik hissetmesini sağladığı ise bilimsel bir gerçek. Bundan hareketle gün ışığı tonlarında doğal aydınlatma yerleştirdik. Bununla birlikte çok sayıda toplu taşıma hattının bağlantı noktası olduğu için oldukça da kalabalık oluyor. Bu sebeple yaya trafiğini daha akıcı hale getiren yönlendirme işaretleri hazırladık. Durağın temiz görüntüsünü güçlendirmek, doğallık eklemek için bitkiler yerleştirdik. Atık ayrıştırma kutuları yerleştirerek projemizin ilk aşamasında başlattığımız geri dönüşüm çabalarımızı da sürdürmeyi hedefledik. Ayrıca Cif Çöpkaparların Boğaz’dan topladığı atıkların bazılarını da burada özel kutular içinde sergiliyoruz. Boğaz’daki kirliliğe yönelik mesajımızı, farkındalığı ve bilinci güçlendirmek için de bir fırsat yaratmış olduk.”

 

Yorum Yazın

Gazelle Resort SPA otel de kapatıldı

Şara, Kürtlerin Suriye'nin ayrılmaz parçası olduğunu teyit etti

'Ankara’da yapıcı, Suriye’de yıkıcı olunamaz'

11 yeni cezaevine 1,2 milyar TL ayrıldı

Yasal takipteki kişi sayısı patladı

Erken seçim isteyenlerin oranı yüzde 61

Şimşek'in sıcak para turu bitti, Türkiye'ye dödü

Alseko Makina Sanayi iflas etti

Kanal İstanbul'a komşu Millet Bahçesi projesi iptal edildi

Sarıyer'de şüpheli ölüm!

'Suriye’de Kürtler başka SDG başka'

'Vatandaşa döviz yasağı gelsin'

Teröriste 'kurucu önder' diyenler milletin yüzüne bakamayacak!

Caminin dibindeki alkollü ve kaçak mekan Mustafa Demir’in yeğenin çıktı

Cengiz Holding yeni maden arama izni aldı

Yemeksepeti kuryeleri iş bıraktı

Konut krizi derinleşiyor

Atlantik’te yakalanan 10 ton kokain soruşturmasında 7 gözaltı

'Trump'ın Fed savaşı Erdoğan'ın 2019 hamlesine benziyor'

Trump, Gazze Barış Kurulu’ndan 'abonelik' ücreti alacak

Yüksek takipçili 15 sosyal medya hesabına erişim engeli

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

'Yeterli ceza verilseydi belki oğlum hayatta olurdu'

Galatasaray, Gaziantep ile 1-1 berabere kaldı

Esnafın krediye erişimindeki engeller kalksın

TIR'ın üzerindeki ekskavatör tabelayı yıktı

Taksici yine yolcu seçti, trafikten men edildi

Mazotta 24 yıllık hazin tablo: 1 liradan 54 liraya!

En borçlu belediyeler listesi

Trump, 8 Avrupa ülkesine yüzde 10 gümrük vergisi getirdi

Yükleniyor

Şara, Kürtlerin Suriye'nin ayrılmaz parçası olduğunu teyit etti

'Trump'ın Fed savaşı Erdoğan'ın 2019 hamlesine benziyor'

Trump, Gazze Barış Kurulu’ndan 'abonelik' ücreti alacak

Trump, 8 Avrupa ülkesine yüzde 10 gümrük vergisi getirdi

Hamaney binlerce kişinin öldüğünü kabul etti

Suriye ordusu Deyr Hafir'de SDG'yi hedef aldı!

İran: Göstericileri Mossad vurdu

Sisi, Somali Cumhurbaşkanının ülkesini yüzüne karşı kötüledi

İran'dan Türkiye'ye ABD uyarısı

Lindsay Graham'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

'Gazeteciliğin Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9