MAGAZİN

MAGAZİN Haberleri

'Hiçbir şey pat diye olmuyor'

'Hiçbir şey pat diye olmuyor'

  • A-
  • A
  • A+

Instagramda geniş kitlelere ulaşan Arzu Sabancı bu yolculuğunu şu şekilde yorumladı “Hepimiz gibi bende çok alıştım bu dijital döneme. İlk resmimi instagrama 2012’de koymuşum. Ben zaten çok fotoğraf çeken, gezen, gezdiğim yerleri paylaşan biriydim. Instagram’da güzel bir mecra oldu. Birçok kişiye bunu gösterebiliyorum. Teknolojiye meraklıyım ondan faydalanıyorum. Müziğe meraklıyım video editliyorum ondan faydalanıyorum. Şu zamanlar çok fazla seyahat edemesem de seyahati seven biriyim. Şuanda pasaportumun nerde olduğunu bile unuttum ama eskiden hakikaten seyahat kıyafetlerim vardı. İyice rutine bindirmiştim. Hiç yorulmadan tak tak bavuluma koyar o kıyafetleri gezerdim. İnşallah o dönemler tekrar geri gelecek. Sanırım paylaşımlarım kişilerin hoşuna gitti ve takip edenler arttı. İlk başta çektiğim fotoğraflarla başladım. Daha sonra binlerce insan arkadaşınız dostunuzmuş gibi hissediyorsunuz sanki onlarla paylaşınca hayat daha güzel hale geldi. Bir süre sonra iş gibi de olmaya başladı. Özellikle koleksiyonlarımı çıkarttığımda, kişilere ulaştırmaya çalıştığımda çok etkin bir mecra görüyorum instagramı.”

“Ünlü bir dj olup performanslar yapmayı çok isterdim.”

Müzik tutkusunu ise Arzu Sabancı öncelikle bilgisayarda başladığını daha sonra çocuklarının ona bir ürün aldığını ve bir dj ile özel çalıştığını anlattı. Bahçeye dj seti aldığını ve dernek yararına canlı performans yaptığını söyledi. Sorulduğunda kendisine ne olmak isterdin diye “Ünlü bir dj olup performanslar yapmayı çok isterdim.” Dedi. Pandemide tutkularının değiştiğini öncelikle örgü ile başladığını daha sonra ticari anlamda yeni bir marka kurduğunu ve onun satışlarının başladığını söyledi.

Sabancı “3. çocuğum olduğunda 30’lu yaşlarındaydım. Moda ile iç içe büyüdüm. Annem dikiş diktiği için küçükken çalışma hayatıma da böyle bir yerden başlamak istedim. O dönemde Sabancı’ya ait Adana’da fabrika vardı kumaş ve koleksiyon olduğu için minimum haftada 1 yada 2 Adana’ya gidip geliyordum. Fason üreticiler bilir. Üretici firma size sipariş verir yada siz elinizdeki kumaşlardan koleksiyon hazırlayıp markalara sunarsınız. İlk koleksiyonum H&M’e oldu zaten. Bu markayı çıkardığımda belki dediler ki popüler bir isim marka çıkardı. Aslında öyle değil ben zaten yıllardır yaptığım bir işti konfeksiyon ve koleksiyon hazırlamak. Sadece kendimi artık geliştirerek kendi adıma bir marka çıkardım. Aradaki fark bu.”

“Hiçbir şey pat diye olmuyor.”

Sabancı, Pinko markasının Türkiye distribütörü iken İtalya’ya çok gidip geldiğini ve o sıralar marka tarafındaki kişilere koleksiyonla ilgili görüşlerini belirttiğini ve markadan ilk kez bir kişiye koleksiyon hazırlamaları için teklif verdiklerini söyledi. Ve şöyle yorumladı “Herhalde bana güvendiler ki 4 sezon üst üste koleksiyon hazırladık.” Arzu Sabancı bunları anlatırken önemli bir şeyin altını çizmek istedi. “Hiçbir şey pat diye olmuyor. Bunun altını çizmek isterim. Uzun süre Adana’ya fabrikaya gitmek durumunda kaldım. Pinko’nun kumaşları için Palermo’ya gidip günü birlik kumaş seçimi yapıp 5-6 defalarca gidip yorulmadan üşenmeden yılmadan gittiğinizde başarı arkanızdan geliyor.”

 “Üniversiteyi kazandığımda ev halkı bile şaşırmıştı Arkeoloji diye”

Arzu Sabancı tarih ile ilgili merakını şöyle dile getirdi. “Hep Arkeolojiye merakım vardı. Ankara’da okurken bir arkadaşım arkeolojiyi yazmıştı. Bende heves edip yazdım. Ne yazık ki o giremedi ben kazandım. Keyifle de okudum. Yıllar sonrada arkadaşlarımla bir dernek kurduk EPOS 7 diye. Dernekle beraber kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmak için arkeolojik kazılarına destek veriyoruz”.

“Mayıs ayında yine herkesi şaşırtacağım.”

Sabancı yeni markası Arzu Sabancı Stüdyo ile ilgili “Benim bu markayı bile kurmam arkadaşlarımı heyecanlandırdı. Bu yaştan sonra marka mı kurulur diye yorumlar aldığımı bilirim. Ama Mimar Sinan ilk eserini 55 yaşında yapmış. Her zaman “Never to late” diyip hayallerin peşinden gitmek lazım. Ertelememek , ötelememek   lazım hiçbir zaman. Marka çıkardığınızda bir sürü detayı var. Çocuklarım ticari anlamda başarılı olduğumu yeni markamla görünce “Anne bizde sana nasıl yardımcı olabiliriz” diye  sormaya başladılar.” dedi ve ekledi “Ulaşılabilir fiyatlarla insanlara bu ürünleri ulaştırmak hayalim. Şuan Avusturalya’ya, İsrail’e, italya’ya, Almanya’ya giden kargolarımı gördükçe çok mutlu oluyorum. Sosyal medyanın çok büyük etkisi var. Takipçilerimin %30 yabancı birkaç yabancı siteye de ürünlerimi koymuştum. Mayıs ayında yine herkesi şaşırtacağım. 1 sene evveline dayanan başka bir çalışma ile karşınıza çıkacağım.” Diyerek sürprizi az da olsa duyurdu.

“Ailemiz genişliyor büyüyor.”

3 erkek çocuk büyüten Arzu Sabancı çocuklarının küçüklük zamanlarıyla ilgili “Bizim evde hep bir aksiyon vardı. Tek kale maç yapılır, filmlerimiz bile aksiyondur. Ama şimdi hepsi büyüdü tabi. Haftanın 2 akşamı yemek yiyoruz. Belli kurallarımız var. Hacımız da Nazlı ile güzel bir birlikteliği girdi. Ailemiz genişliyor büyüyor. Allah tamamını erdirsin.” Dedi.

 

Yorum Yazın

TFF, bahis oynadığı tespit edilen teknik direktörleri açıkladı

Uyuşturucu testi pozitif çıkan Mümine Senna Yıldız ayet paylaştı

Emekliliği reddedilince SGK avukatını öldürdü.

Suriye ordusu, YPG ile çatışıyor!

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

2026 ülkemiz için reform yılı olacak

Akaryakıt istasyonunu satacaktı, icra takibiyle dolandırıldığını anladı

'Allah, Erdoğan ile yakın ilişki kuranların yardımcısı olsun'

'Nüfusumuz 25 milyona düşecek'

3 vekil transfer etseniz ne yazar, 10 etseniz ne yazar

Yalova Valiliği’ne Ahmet Hamdi Usta atandı

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

6 ay içinde 60 bin kişi daha tahliye olacak

İlk defa uyuşturucu maddeyi Veyis Ateş getirdi

'TÜRKİYE’DE YARGIYA GÜVEN YÜZDE 18,7’YE DÜŞTÜ'

Tantuni enflasyonu yüzde 53,19 ulaştı

Şimşek'e tepki gösteren esnafın paylaşımına soruşturma başlatıldı

Demirtaş’a 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan hapis cezası

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

'Bizim için esas mesele lokasyon değil'

'ABD'nin Venezuela'da yaptığı haydutluktur'

Kamunun alım yapacağı şirketlere derecelendirme şart

'EKONOMİYİ BÜYÜTTÜK, ŞOKLARA KARŞI DİRENÇLİ HALE GETİRDİK'

'Bu ülkede açlık olsaydı kilo fazlalığı olmazdı'

Maduro'nın duruşması 17 Mart'a ertelendi

Türkiye'nin en zeki şehirleri belli oldu

'ABD başka bir NATO ülkesine saldırırsa, her şey durur'

'Dost Venezuela'dan desteğimizi esirgemeyeceğiz'

Aftan tahliye edilen zanlının saldırısında 2 ölü

2025'in son seçim anketinde CHP zirveyi koruyor

Yükleniyor

Suriye ordusu, YPG ile çatışıyor!

Maduro'nın duruşması 17 Mart'a ertelendi

'ABD başka bir NATO ülkesine saldırırsa, her şey durur'

İsviçre, Maduro'nun malvarlıklarını dondurdu

'SDG gerekli esnekliği göstermedi'

'Bugün Venezuela hedefte, yarın başka ülke'

ABD Maduro’ya görevi bırakıp Türkiye’ye gitmesini önermiş

Donald Trump'tan işgal öncesi iltifat dolu sözler

'Venezuela düzelene kadar biz yöneteceğiz'

Maduro ve eşi yakalandı

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

Demet Özdemir 'En iyi kadın oyuncu' seçildi

Özgü Kaya kaçamağını paylaştı

Mine Kılıç çeketin içine hiçbir şey giymedi

Dua Lipa minicik bikinisinin azizliğine uğradı!

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı

Bakan Bolat’tan "BYD'ye gümrük engeli" iddialarına cevap

Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5’inci otomobil pazarı

Otomobil piyasasında fiyatlar eridi araçlar elde kaldı

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Tavşan kanı çay hilesi ortaya çıktı

Kalp sağlığını korumak için 8 öneri

Türkiye ekmek tüketiminde dünyanın en tepesinde

Küfür etmek fiziksel performansınızı artırıyor, sağlığa iyi geliyor!

Acil gelen hasta'dan 120 bin lira istediler

Türkiye diyabette de Avrupa’nın zirvesinde

'Gazeteciliğin Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz'

GAİN Medya soruşturmasında Okan Karacan itirafçı oldu iddiası

YGD'den “Yılın Haber Ödülleri” için başvuru çağrısı

Cem Küçük, Hande Fırat'ı yerden yere vurdu

RTÜK'ten düşen uçağa ilişkin uyarı

İktidarı savunma işi, yandaş gazetecilere terk edilmiş durumda

YGD Yeni Yıla İki Büyük Ödül Organizasyonuyla Giriyor

Gazeteci Zihni Çakır tutuklandı

'Gazetecilik hiçbir ahlaksızlığın vesilesi olamaz'

Rümeysa Cebeci 'uyuşturucu' soruşturmasında tutuklandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9