MAGAZİN

MAGAZİN Haberleri

'Hiçbir şey pat diye olmuyor'

'Hiçbir şey pat diye olmuyor'

  • A-
  • A
  • A+

Instagramda geniş kitlelere ulaşan Arzu Sabancı bu yolculuğunu şu şekilde yorumladı “Hepimiz gibi bende çok alıştım bu dijital döneme. İlk resmimi instagrama 2012’de koymuşum. Ben zaten çok fotoğraf çeken, gezen, gezdiğim yerleri paylaşan biriydim. Instagram’da güzel bir mecra oldu. Birçok kişiye bunu gösterebiliyorum. Teknolojiye meraklıyım ondan faydalanıyorum. Müziğe meraklıyım video editliyorum ondan faydalanıyorum. Şu zamanlar çok fazla seyahat edemesem de seyahati seven biriyim. Şuanda pasaportumun nerde olduğunu bile unuttum ama eskiden hakikaten seyahat kıyafetlerim vardı. İyice rutine bindirmiştim. Hiç yorulmadan tak tak bavuluma koyar o kıyafetleri gezerdim. İnşallah o dönemler tekrar geri gelecek. Sanırım paylaşımlarım kişilerin hoşuna gitti ve takip edenler arttı. İlk başta çektiğim fotoğraflarla başladım. Daha sonra binlerce insan arkadaşınız dostunuzmuş gibi hissediyorsunuz sanki onlarla paylaşınca hayat daha güzel hale geldi. Bir süre sonra iş gibi de olmaya başladı. Özellikle koleksiyonlarımı çıkarttığımda, kişilere ulaştırmaya çalıştığımda çok etkin bir mecra görüyorum instagramı.”

“Ünlü bir dj olup performanslar yapmayı çok isterdim.”

Müzik tutkusunu ise Arzu Sabancı öncelikle bilgisayarda başladığını daha sonra çocuklarının ona bir ürün aldığını ve bir dj ile özel çalıştığını anlattı. Bahçeye dj seti aldığını ve dernek yararına canlı performans yaptığını söyledi. Sorulduğunda kendisine ne olmak isterdin diye “Ünlü bir dj olup performanslar yapmayı çok isterdim.” Dedi. Pandemide tutkularının değiştiğini öncelikle örgü ile başladığını daha sonra ticari anlamda yeni bir marka kurduğunu ve onun satışlarının başladığını söyledi.

Sabancı “3. çocuğum olduğunda 30’lu yaşlarındaydım. Moda ile iç içe büyüdüm. Annem dikiş diktiği için küçükken çalışma hayatıma da böyle bir yerden başlamak istedim. O dönemde Sabancı’ya ait Adana’da fabrika vardı kumaş ve koleksiyon olduğu için minimum haftada 1 yada 2 Adana’ya gidip geliyordum. Fason üreticiler bilir. Üretici firma size sipariş verir yada siz elinizdeki kumaşlardan koleksiyon hazırlayıp markalara sunarsınız. İlk koleksiyonum H&M’e oldu zaten. Bu markayı çıkardığımda belki dediler ki popüler bir isim marka çıkardı. Aslında öyle değil ben zaten yıllardır yaptığım bir işti konfeksiyon ve koleksiyon hazırlamak. Sadece kendimi artık geliştirerek kendi adıma bir marka çıkardım. Aradaki fark bu.”

“Hiçbir şey pat diye olmuyor.”

Sabancı, Pinko markasının Türkiye distribütörü iken İtalya’ya çok gidip geldiğini ve o sıralar marka tarafındaki kişilere koleksiyonla ilgili görüşlerini belirttiğini ve markadan ilk kez bir kişiye koleksiyon hazırlamaları için teklif verdiklerini söyledi. Ve şöyle yorumladı “Herhalde bana güvendiler ki 4 sezon üst üste koleksiyon hazırladık.” Arzu Sabancı bunları anlatırken önemli bir şeyin altını çizmek istedi. “Hiçbir şey pat diye olmuyor. Bunun altını çizmek isterim. Uzun süre Adana’ya fabrikaya gitmek durumunda kaldım. Pinko’nun kumaşları için Palermo’ya gidip günü birlik kumaş seçimi yapıp 5-6 defalarca gidip yorulmadan üşenmeden yılmadan gittiğinizde başarı arkanızdan geliyor.”

 “Üniversiteyi kazandığımda ev halkı bile şaşırmıştı Arkeoloji diye”

Arzu Sabancı tarih ile ilgili merakını şöyle dile getirdi. “Hep Arkeolojiye merakım vardı. Ankara’da okurken bir arkadaşım arkeolojiyi yazmıştı. Bende heves edip yazdım. Ne yazık ki o giremedi ben kazandım. Keyifle de okudum. Yıllar sonrada arkadaşlarımla bir dernek kurduk EPOS 7 diye. Dernekle beraber kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmak için arkeolojik kazılarına destek veriyoruz”.

“Mayıs ayında yine herkesi şaşırtacağım.”

Sabancı yeni markası Arzu Sabancı Stüdyo ile ilgili “Benim bu markayı bile kurmam arkadaşlarımı heyecanlandırdı. Bu yaştan sonra marka mı kurulur diye yorumlar aldığımı bilirim. Ama Mimar Sinan ilk eserini 55 yaşında yapmış. Her zaman “Never to late” diyip hayallerin peşinden gitmek lazım. Ertelememek , ötelememek   lazım hiçbir zaman. Marka çıkardığınızda bir sürü detayı var. Çocuklarım ticari anlamda başarılı olduğumu yeni markamla görünce “Anne bizde sana nasıl yardımcı olabiliriz” diye  sormaya başladılar.” dedi ve ekledi “Ulaşılabilir fiyatlarla insanlara bu ürünleri ulaştırmak hayalim. Şuan Avusturalya’ya, İsrail’e, italya’ya, Almanya’ya giden kargolarımı gördükçe çok mutlu oluyorum. Sosyal medyanın çok büyük etkisi var. Takipçilerimin %30 yabancı birkaç yabancı siteye de ürünlerimi koymuştum. Mayıs ayında yine herkesi şaşırtacağım. 1 sene evveline dayanan başka bir çalışma ile karşınıza çıkacağım.” Diyerek sürprizi az da olsa duyurdu.

“Ailemiz genişliyor büyüyor.”

3 erkek çocuk büyüten Arzu Sabancı çocuklarının küçüklük zamanlarıyla ilgili “Bizim evde hep bir aksiyon vardı. Tek kale maç yapılır, filmlerimiz bile aksiyondur. Ama şimdi hepsi büyüdü tabi. Haftanın 2 akşamı yemek yiyoruz. Belli kurallarımız var. Hacımız da Nazlı ile güzel bir birlikteliği girdi. Ailemiz genişliyor büyüyor. Allah tamamını erdirsin.” Dedi.

 

Yorum Yazın

'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'

'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'

'Savaşın sebebi İsrail’dir'

Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!

Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı

Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi

'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'

İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı

Türkiye kira artışında dünya lideri

'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'

'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'

MGK’da 3 başkanlık kuruldu

İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı

'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'

Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti

Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi

İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi

'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'

Vatandaş ekonomiden umutsuz

'İddianame ortadayken başkanlarımız hala neden tutuklu?'

Motorine 5.70 TL zam geliyor

Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz

İhracat miktarında düşüş

'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'

Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi

'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'

'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'

'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'

'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'

Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın

Yükleniyor

loading

'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'

Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti

'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'

'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'

'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'

Avrupa'dan Trump'a soğuk duş

'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'

Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı

İran'dan ateşkes için 3 şart

'Bu savaşın tek kazananı Rusya'

Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı

Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı

Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu

Yasmin Erbil'den Gülseren Ceylan kararı!

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı

Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Dacia Sandero tahtından indi

'Uzun ömürlü bir kullanım sunuyoruz'

TOGG'un 2025 yılı zararı belli oldu

Fiat Egea'nın üretim ise sona erecek

BYD Türkiye’de 4 modeli birden kaldırdı

İkinci elde yeni dolandırıcılık tuzağı

Çin malı otomobillere talep azaldı

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine takipsizlik kararı

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17