GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriİBB'ye ikinci dalga soruşturmasında 52 kişiden 18'i tutuklandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan 52 kişiden 18'i tutuklandı. 34'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
- A-
- A
- A+
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da şüphelileri arasında yer aldığı kapsamlı yolsuzluk soruşturmasında, ikinci operasyon dalgası sonrası yeni tutuklamalar yaşandı. Başsavcılık, şüphelileri “suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “örgüte üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı elde etmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” gibi ağır suçlamalarla soruşturuyor.
26 Nisan'da İstanbul, Ankara ve Tekirdağ'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda Mali Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 47 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında sonrasında 5 kişi daha yakalanarak toplam gözaltı sayısı 52’ye yükseldi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde işlemleri tamamlanan zanlılardan 52’si dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. İlk aşamada 4 kişi adli kontrolle serbest bırakılırken, ifade işlemleri tamamlanan 48 kişiden 18’i hakkında da adli kontrol kararı verildi. Geriye kalan 30 şüpheli için ise tutuklama talebinde bulunuldu.
Tutuklama talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edilen isimler arasında İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İBB Boğaziçi İmar Müdürü Elçin Karaoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun ağabeyi Cevat Kaya, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz, Medya A.Ş. yöneticisi Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun ve İmamoğlu’nun koruması Çağlar Türkmen yer aldı.
Mahkeme, 30 kişiden 18’inin tutuklanmasına karar verirken, 12 zanlı hakkında ise çeşitli adli kontrol tedbirleri uygulandı. Tutuklananlar arasında, İmamoğlu’nun konakladığı bir otelin güvenlik kameralarını kapattığı iddia edilen görevli Çağlar Türkmen de bulunuyor.
Savcılığın mahkemeye sunduğu sevk yazısında, 2021 ile 2023 yılları arasında birçok kamu ihalesine usulsüz müdahalede bulunulduğu ve bu yolla kamu zararı oluştuğu ileri sürüldü. Aynı yazıda, İmamoğlu’nun giriş yaptığı otelin iki yöneticisi hakkında da gözaltı kararı verildiği bilgisi yer aldı.
TUTUKLANAN 18 ŞÜPHELİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
İSTTELKOM AŞ Genel Müdürü Melih Geçek
İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Naim Erol Özgüner
Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı ve İBB Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz
Ekrem İmamoğlu'nun koruması Çağlar Türkmen
İBB Kamulaştırma Şube Müdürü Fatih Özçeliz
İBB'de mühendis olarak çalışan danışman Yakup Öner
İş insanı Mete Mağden
Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcıları Onur Aldı ve Erdinç Çolak
Cevat Kaya,
İBB Boğaziçi İmar Müdürü Elçin Karaoğlu
Kültür AŞ Reklam Müdür Yardımcısı Hakan Karaköse
İBB Eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy
İBB Avrupa Yakası Zabıta Müdürü Hakan Aplak
Kültür AŞ Reklam Şefi Metin Bal
İBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ramazan Gülten
İBB Anadolu Yakası Zabıta Müdürü Nazan Başelli
Kültür AŞ Hakediş Şefi Gökhan Köseoğlu
ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILAN İSİMLER
Hakimlik, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İBB Başkan Danışmanı ve MEDYA AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun'un eşi Zeynep Ayten Gözdem Ongun, İSKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Şanlısoy, iş insanı Rasim Kaya, Mustafa Kemal Özcengiz, Onurcan Tekbaş, Faik Özberk, Dursun Balcıoğlu, Can Akın Çağlar, Turan Aydoğan, Hülya Kırlıkova, Oya Özinan, Mehmet Şahin, Serap Öbekçi, Meral Çakır, Turgut Tuncay Özbilgin, Murat Yazıcı, Mehmet Çakılcıoğlu, İhsan Yılmaz, Arif Gürkan Alpay, Kadriye Kasapoğlu ve Erkan Şimşek hakkında "konutu terk etmemek" şeklinde adli kontrol tedbiri uyguladı.
İstanbul İmar İnşaat AŞ eski Genel Müdürü Onur Soytürk, Sinan Akçiçek, İBB eski Emlak Yönetimi Daire Başkanı Ali Ayçiçek, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen, Ayhan Koç, İBB Eski Mali Hizmetler Daire Başkanı Murat Selvi, İBB Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Nurten Uğursoy ve Tuğba Figankaplan hakkında ise sulh ceza hakimliği diğer adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını kararlaştırdı.
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Kuşadası'nda 23 ülke güzelini ağırlayacak
'Çocuklarımızı korkuyla okula gönderiyoruz'
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
Yükleniyor






