SİYASET
SİYASET Haberleriİlk türbanlı vali olarak Afyonkarahisar'a atandı
İlk türbanlı vali olarak Afyonkarahisar'a atandı
- A-
- A
- A+
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla 20 ilin valisi değiştirildi, dokuz ilin valisi ise merkeze çekildi. Merkeze çekilenler arasında aynı zamanda kayyım olarak da görev yapan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, kar yağışlarının ardından günlerce elektriksiz kalan Isparta’nın valisi Ömer Seymenoğlu da yer aldı.

Eşi eski AKP milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın Gezi Parkı davası kararlarını eleştirmesinin ardından merkeze çekilen Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın da kararnamesi resmen çıktı. Kayyum olarak da görev yapan Batman Valisi Hulusi Şahin ise Malatya Valiliği’ne atandı. Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda “Hükümet Grubu”nda görev yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valiliği’ne atandı. Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun ile birlikte TÜRGEV’in “Vakıf Meclisi”nde görev yapan Yiğitbaşı, ilk “türbanlı vali” oldu.

Güran Yiğitbaşı’nın kayınpederi olan Afyon Kocatepe Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı, üniversitede basılan ve “Atatürkçülük karşıtı görüşlerin yer aldığı, laikliğin dinsizlik olarak tanımlandığı, tarihi gerçeklerin tahrif edildiği” belirtilen bir tarih kitabının önsözünü yazması ile gündeme gelmiş, Eylül 1998’de görevinden istifa etmişti. Yiğitbaşı, kayınpederinin rektör olarak görev yaptığı ile vali olarak döndü.
Nesin Vakfı’nın hesaplarına bloke konulmasıyla gündeme gelen İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekili Erkan Kılıç, Bolu Valisi olarak görevlendirilirken terör örgütü PKK’ye karşı gerçekleştirilen operasyonlar sırasında Şırnak Valisi olarak görev yapan Ali İhsan Su, Diyarbakır Valiliği’ne atandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Özel Kalem Müdürü olan mülkiye müfettişi Tuncay Akkoyun da Karaman Valisi olarak görevlendirildi. Kılıç, Akkoyun ve Ekici ile birlikte bakanlıktaki toplam altı bürokratın vali olarak atanması dikkat çekti. İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık Edirne Valiliği’ne, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurtaç Arslan Bartın Valiliği’ne ve Teftiş Kurulu Başkanı Turan Ergün ise Uşak Valiliği’ne atandı.
Göç İdaresi Başkanvekili Savaş Ünlü, başkanlığa getirildi. Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Ergün’den boşalan Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atanırken mülkiye müfettişi olan Selçuk Arslan, İller İdaresi Genel Müdürü oldu.
AKP’DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU
Daha önce OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu üyeliği de yapan Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara ise Kırşehir Valisi olarak atandı. Buhara, 7 Haziran seçimleri öncesinde İstanbul’dan milletvekili aday adaylığı için AKP’ye başvuru yapmıştı. Eski Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP’li Menderes Türel döneminde belediyenin genel sekreterliğini yürüten Birol Ekici, Kırklareli Valisi yapıldı. Mülkiye başmüfettişi Ekici, TBB Genel Sekreterliği’ni yürütüyor.
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Döşemealtı Belediyesi'ne operasyon
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon
Parti numarası olmayan gıda ürünü satılamayacak
Bir meslek grubuna daha yeşil pasaport talebi
Mustafa Berat Kasımoğlu görevden uzaklaştırıldı
Hazine iki ihaleyle 45,6 milyar lira borçlandı
'Türk sermayesiyle üretilen bombalar İsrail'e gidiyor'
Petrol fiyatı 119 dolardan 84 dolara çakıldı
'Israrla Kürtlere akıl vermeye çalışanlar var'
Kuyumcukent'te 20 milyon liralık soygun!
'Hakimler, savcılar, polis aynı anda koordine ediliyor'
İBB davasında çekilen görüntülere soruşturma
Yükleniyor





