GÜNCEL

GÜNCEL Haberleri

İlker Uyar iddianamesi

İlker Uyar iddianamesi

İlker Uyar iddianamesi
  • A-
  • A
  • A+

Hakim  Mesut Kesayak İlk duruşmayı 14.11.2019 da yaptı. İşte o iddianame.

Gazeteci Dursun Boran’ın Facebook sayfasında, Alkent 7 Tepe girişinde kaçak stünların yıkım haberine, hakaret yorumları yazan, İlker Uyar hakkında Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesinde 2019/ 295 E. Ceza davası açıldı. İlk duruşma 14.11.2019 saat 09.45 de.

Star TV E. Haber Müdürü Dursun BORAN ‘ın 03 Nisan 2019 da Büyükçekmece savcısı Hasan Emiroğlu’na yaptığı 2 sayfalık suç duyurusunda, Alkent 2000 Mahallesi 7 Tepe Bulvarı nda oturan, tanımadığı İlker Uyar’ın, Facebook sayfasında bazı haber ve resimlerin altına hakaretler yazdığını, TCK 125-1,4 Hakaret,  TCK 214 Suç işlemeye tahrik suçlarından, cezalandırılmasını talep etti.  Savcı 2019-15242 soruşturma numarası verip, müşteki olarak BORAN’ın ifadesini aldı.

Şüpheli ( Eski tabirle sanık ) İlker Uyar’ın ifadesinin alınması için, Asayiş Bürosuna talimat yazdı.

Facebook da ki tüm yorumların resimlerini çekip savcıya sunan BORAN’ın suç duyurusuna bakan soruşturma savcısı Alpaslan Işın, 20.06.2019 tarihli 2019- 5484 nolu İDDİANAME hazırladı 10. Asliye Ceza Mahkemesine gönderdi. Mahkeme iddianameyi 2019- 295 E. İle kabul etti. Müşteki (Davacı)  Dursun BORAN ve Şüpheliye duruşma günü davetiyesi gönderdi. 03.07.2019 da tebligatlar taraflara ulaştı.

 İLKER UYAR 2 SENE HAPSE MAHKUM OLACAK. PEK ÇOK HAKTAN MAHRUM KALACAK.

Suçunu 17.04.2019 da Asayiş Büroda verdiği ifadede kabul eden İlker Uyar hakkında dava açan savcı Alpaslan Işın, Uyar’ın TCK 125/1,53 m. Hakaretten suçunun sabip olduğunu söyledi.

5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 125  Hakaret

Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

 Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

 Belli hakları kullanmaktan yoksun kalacak !

TCK Madde 53- (1) Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak;

a) Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten,

b) Seçme ve seçilme ehliyetinden (…) (2) ,

c) Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan,

d) Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan,

e) Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tabi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten,

Yoksun bırakılır.

(2) Kişi, işlemiş bulunduğu suç dolayısıyla mahkûm olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar bu hakları kullanamaz.

(3) Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen veya koşullu salıverilen hükümlünün kendi altsoyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından yukarıdaki fıkralar hükümleri uygulanmaz. Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen hükümlü hakkında birinci fıkranın (e) bendinde söz konusu edilen hak yoksunluğunun uygulanmamasına karar verilebilir.

(4) Kısa süreli hapis cezası ertelenmiş veya fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz. (3)

(5) Birinci fıkrada sayılan hak ve yetkilerden birinin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçlar dolayısıyla hapis cezasına mahkûmiyet halinde, ayrıca, cezanın infazından sonra işlemek üzere, hükmolunan cezanın yarısından bir katına kadar bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına karar verilir. Bu hak ve yetkilerden birinin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçlar dolayısıyla sadece adlî para cezasına mahkûmiyet halinde, hükümde belirtilen gün sayısının yarısından bir katına kadar bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına karar verilir. Hükmün kesinleşmesiyle icraya konan yasaklama ile ilgili süre, adlî para cezasının tamamen infazından itibaren işlemeye başlar.

(6) Belli bir meslek veya sanatın ya da trafik düzeninin gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla işlenen taksirli suçtan mahkûmiyet halinde, üç aydan az ve üç yıldan fazla olmamak üzere, bu meslek veya sanatın icrasının yasaklanmasına ya da sürücü belgesinin geri alınmasına karar verilebilir. Yasaklama ve geri alma hükmün kesinleşmesiyle yürürlüğe girer ve süre, cezanın tümüyle infazından itibaren işlemeye başlar.

NE DEMİŞTİ ? İlker Uyar’a yapılan İŞTE O suç duyurusu !

BÜYÜKÇEKMECE  SAVCILIĞINA

 Davacı:   Gazeteci. Dursun Boran, Alkent 2000 Mah. Dilfeza Sk. ..Büyükçekmece- Istanbul. TC. 1888889. TEL: 212. 889….. https://www.turkhabergazetesi.com/guncel/kamu-yolu-tecavuzden-kurtuluyor/13140

 Şüpheli: İlker Uyar. Alkent 2000 Mh 7 Tepe Bul. Manolya 3 Sk (7 Tepe site binası 0212.889068. )

Suç : TCK 125-1,4  Hakaret, TCK 123 Kişilerin huzur ve sükununu bozma, TCK 214 Suç işlemeye tahrik, TCK Tehdit 106

Açıklama:  

Sanığı tanımam, buna rağmen Facebook sayfamda 28 Ekim 2018 ve diğer günlerde Alkent 2000 Mahallesi 7 Tepe Bulvarı kamu yoluna yapılan, trafiği tehlikeye sokan,  kaçak stünların yıkılacağına dair B.Çekmece Kaymakamlığının resmi yazısı ile kaçakların resmini paylaşmıştım. Sanık, bu resimlerin altına şu hakaret ve tehdit yorumlarını yazdı.

  1. Journalist bozuntusu, her seferinde basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünü savunuyorsun. Ama her defasında benim yorumlarımı gizliyorsun. Bu yorumumuda gizlersen adam değilsin. Sorularıma cevap ver. Bu kadar kaçak varken neden Alkent 2000 Mahallesinde ki kaçakları haber yapıyorsun, yıkımı için uğraşıyorsun? Çocuklarımızı hedef gösteriyorsun? ( Kaçakların yıkılacağı haberini paylaşmak, halkı bilgilendirmenin, çocukları hedef göstermekle ne ilgisi var )

  2. Demek sen çocuk tecavüzcüleriyle , organ mafyasıyla, katillerle ortak bir adamsın. Beni savcılığa şikayet etmezsen NAMUSSUZSUN . Bana klavye delikanlısı demişsin, eğer delikanlıysan O, 6 kaçak stünün önünde röportaj yapmaya gelirsin ( Kendini ne sanıyorsa, neden öne çıkmaya çalışıyorsa )

Oysa ben , yolsuzluğu, hırsızlığı anlatmak hedef göstermekmidir. Kamuoyunu bilgilendirmek ne zamandan beri hedef göstermek oldu? P.Tesi savcılığa hakkında suç duyurusu yapıcam dedim. 

Ek 1 de Alkent 2000 Mh 7 Tepe Bulvarı Kamu yolunda ki kaçak 6 stünün resmi görülüyor.

EK 2 de , İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik  Daire Başkanı Bedri Sinan Gül imzalı 05 Ekim 2018 tarih 215309 sayılı B.Çekmece Belediyesine yazdığı yazıda kamu yolu üzerinde kaçakarı yıkın ,gereğini yapın diyor.

Bu saldırgan, tehdit, iftira suçunu alenen işlediği görülen şahsın yakasına yapışıp, dövmemek suç işlememek, sanık olmamak için bu suç duyurusunu yapma zorunluluğu doğdu.

EK 3 Sanığın hakaret, tehdit yorumları resmi..

Dilekçemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü “ Siber suçlarla mücadele müdürlüğüne “ gönderilmesini, yorumların yapıldığı bilgisayar İP lerinin, ıp sahiplerinin tespitini istiyorum.

30 senelik devamlı basın kartı sahibi gazeteciyim. Star TV de uzun seneler haber ve protokol müdürlüğü  yaptım. Hala mesleğime devam ediyorum. Google ve Yandex arama motorlarında hakkımda 7 milyona yakın haber ve bilgi var. 5 dönem İstanbul 3. Bölgeden milletvekili adayı oldum. Bu iftira ve tehditler, beni ve ailemi zan altında bıraktı. Küçük düşürdü.

Cahil biri olsa yerimde bu adamı kurşunlardı ! Suç işlerdi. Ben savcıların kamu düzeni adına şahsın cezalandırmasını derhal hakkında kamu davası açılmasını talep ediyorum. 

Deliller:   Facebook sayfasında sanığın, yazdığı hakaretlerin 5 ayrı resimleri..

Netice ve Talep:

Yukarda arz ettiğim sebepler ve sunduğum deliller, dahilinde, RESEN görülecek nedenlerle, TCK nın ilgili maddelerince, suç işlemeyi alışkanlık haline getiren, suçları sabit, şüphelinin cezalandırılmasını, eylemlerine uyan maddelerce hakında kamu davası açılmasını talep ediyorum. 03.04.2019

Yorum Yazın

İsmail Kaani 60 yıllık Mossad ajanıymış

Türkiye, AİHM'e en çok şikayet edilen birinci ülke oldu

'Uzun ömürlü bir kullanım sunuyoruz'

Türk Ekonomisine Katkıları Nedeniyle Çağatay Özdoğru’ya Ödül

Sivas’ın Karlı Dağlarından İstanbul’a Uzanan Bir Sevda Türküsü

Gübrede gümrük vergisi sıfırlandı

Akaryakıta yeniden yeni zam geliyor

285 bin mükellefe 293,9 milyar TL ceza

Daş Tarım Gıda iflas etti

Rektör kendini dekan olarak atadı

Amerikan borsaları çöküşe geçti

'Bu hükümet, kendisini devlet olarak görüyor'

Kürt gruplardan art arda 'İran'a savaş' ilanı

'Bu ülkede hiç kimse güvende değil'

Erden Timur'un şirketlerine kayyum atandı

Bunlar da İsrail'in Müslüman askerleri

TFF bahis cezalarını açıkladı

Muzaffer Yıldırım’ın altı şirketine kayyum atandı

Trump'ın işi Oval Ofis'te duaya kaldı

Zehra Kınık davasında hapis cezası onandı

Meloni, ABD'nin İran saldırılarına üslerini kapattı

'Türkiye'de ekonomik riskler artıyor'

Mehmet Tuna Özcan Bolu Belediyesi Başkan Vekili oldu

Akaryakıta yine çifte zam

'Kürtleri rahat bırakın, biz kiralık silah değiliz'

Vatandaşın tek gündemi geçim derdi

Ümraniye’de Ramazan Çadırı 7’den 70’e Herkesi Bir Araya Getiriyor

Üsküdar’da Anne Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

TOGG'un 2025 yılı zararı belli oldu

İstismar mağduru anne ve kızının mahkemedeki sözleri ortaya çıktı!

Yükleniyor

loading

Amerikan borsaları çöküşe geçti

Kürt gruplardan art arda 'İran'a savaş' ilanı

Trump'ın işi Oval Ofis'te duaya kaldı

Meloni, ABD'nin İran saldırılarına üslerini kapattı

Suriye'den İran'a Azerbaycan kınaması

Trump, Kürt liderleri bizzat aradı ve rest çekti

İran'dan Suudi Arabistan'ın fişini çeken adım!

'Hamaney’in halefi kim olursa olsun öldürülecek'

'İran Savaşı, dünyayı daha güvensiz bir yere dönüştürdü'

Trump'tan Kongre'ye İran resti

Yasmin Erbil'den Gülseren Ceylan kararı!

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

'Uzun ömürlü bir kullanım sunuyoruz'

TOGG'un 2025 yılı zararı belli oldu

Fiat Egea'nın üretim ise sona erecek

BYD Türkiye’de 4 modeli birden kaldırdı

İkinci elde yeni dolandırıcılık tuzağı

Çin malı otomobillere talep azaldı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Fiat Scudo Kamyonet, Yollara Çıkıyor

Sürdürülebilir Gelecek İçin Güçlü İş Birliği

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine takipsizlik kararı

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13