SAĞLIK
SAĞLIK Haberleriİnternette satılan ilaçların hepsi sahte
Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, internette veya eczane dışı farklı mecralarda satışı yapılan ilaçların hepsinin sahte olduğunu dile getirdi.
- A-
- A
- A+
Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, kaçak ve sahte ilaç konusunun halk sağlığı açısından önemli bir risk oluşturduğunu vurgulayarak, "İnternette veya eczane dışı farklı mecralarda satışı yapılan ilaçların hepsi sahtedir. Sonu ölüme kadar uzanabilecek sağlık sorunlarının önlenmesi için internet üzerinden satılan ilaç ve diğer sağlık ürünlerinden uzak durulmalıdır" dedi.
Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, İstanbul Emniyeti tarafından dün 73 bin kutu kaçak ve sahte ilaç ele geçirildiğinin açıklandığını belirterek, bu ilaçların halk sağlığını ciddi boyutta tehdit ettiğini vurguladı.
Üney, şunları kaydetti:
"İstanbul Emniyeti'nin yaptığı son operasyonla, kanser, diyabet ve böbrek hastalarının tedavilerine yönelik piyasa değeri 150 milyon lira olan yaklaşık 73 bin kutu kaçak ve sahte ilaç ele geçirildi. Bu umut tacirleri eğer yakalanmamış olsaydı çok sayıda hastamızın sağlığını tehlikeye atacaklar, hatta ölüme kadar gidecek sağlık riskleri yaratacaklardı.
İlacın ve ilaç kategorisinde değerlendirilmesi gereken sağlık ürünlerinin üretiminden, güvenilir saklama koşullarına; dağıtımından akılcı yani doğru kullanımına kadar tüm süreçler eczacı gözetiminde olmalıdır. Sadece hastalarımızı değil, tüm vatandaşlarımızı çok net şekilde uyarıyoruz; internette veya eczane dışı farklı mecralarda satışı yapılan ilaçların hepsi sahtedir.
Sonu ölüme kadar uzanabilecek sağlık sorunlarının önlenmesi için internet üzerinden satılan ilaç ve diğer sağlık ürünlerinden uzak durulmalıdır. İlaca ve sağlığa dair tüm ürünlerin doğru ve yasal tek adresi sadece eczanelerdir."
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Yükleniyor






