İntim temizleme ürünü doğru seçilmeli

İntim temizleme ürünü doğru seçilmeli

İntim temizleme ürünü doğru seçilmeli
  • A-
  • A
  • A+

Cilt sağlığımız, diş sağlığımız gibi vücudumuzun her bölgesinin özel bakıma ve hijyeninin korunmasına ihtiyacı var. Ellerimiz, , yüzümüz gibi genital bölgenin de temiz tutulması sağlık açısından büyük önem taşıyor. Doğru temizlik yapılmadığı takdirde idrar yolu veya vajina iltihapları görülebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Evrim Aksoy, genital bölgeyi temiz tutma gerekliliğinin ergenlik çağından itibaren kız çocuklarına anneleri tarafından öğretilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Genital bölge temizliği yapılırken aşırı sıcak su, sabunlar, duş jelleri, parfüm, kolonya gibi tahriş edici ürünlerden kaçınılması gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Evrim Aksoy, “Genital bölgenin pH derecesi asidikken, bu bölgede kullanılan sabunların ve duş jellerinin pH derecesi ise alkalidir. Alkali ortam vajinadaki koruyucu laktobasiller dediğimiz mikroorganizmaların ölmesine neden olur. Faydalı olan bu mikroorganizmalar ölürse hastalık yapan bakteriler ve mantar hücreleri buraya kolayca yerleşir. İşte bu yüzden bu bölgeyi yıkarken asidik özellikteki yıkama sıvıları yani intim sıvılar kullanılmalıdır” diyor.

İntim temizleme ürünü doğru seçilmeli

Op. Dr. Evrim Aksoy, genital bölge temizliğinin hiçbir zaman vajina içi derinlere doğru yapılmaması gerektiğinin altını çizerek daha çok dış genital bölgenin yüzeysel olarak köpürtülüp durulanmasını öneriyor. Bu köpürtmeyle yıkama işleminin her tuvaletten sonra yapılmasının çok kolay olmadığını hatırlatan Op. Dr. Aksoy, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu işlem her duşta, sadece 30 saniyede yapılabilir”.

Duşta dış genital bölgeyi yıkarken daha ılık hatta soğuk su tercih edilmelidir. Sadece su genital bölgenin temizliği için yeterli olmazken, dış genital bölgedeki faydalı bakterilere uygun ortamı oluşturacak laktik asit içeren, dermatolojik ve jinekolojik testlerden geçmiş olmalı, içinde alerjen bulunmayan temizleme ürünleri kullanılmalıdır.

İntim temizleme ürünleri gebelik döneminde de kullanılabilir

Kişinin genital akıntısı, alıştığı renkten farklı hale gelmiş ise kötü koku, yanma, kaşıntı, batma gibi belirtileri varsa mutlaka bir jinekoloğa gitmesi gerektiğini, böyle durumlarda intim sıvılarının yeterli olmayacağını unutmamamız gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Aksoy, özellikle adet dönemlerinde mutlaka her gün duş alınması gerektiğinin altını çiziyor. Op. Dr. Aksoy, genital bölge temizliğinde daha fazla dikkat edilmesi gereken diğer durumları da şöyle sıralıyor: “Cinsel ilişki sonrasında genital bölgenin temiz tutulması çok önemli, aksi halde bakteriyel enfeksiyonlar, mantar gibi, vajinal akıntı ve kötü koku yapan durumlar kaçınılmaz olur. Gebelik de vajinal temizliğe çok dikkat edilmesi gereken bir dönemdir. Bu dönemde de intim sıvılar rahatlıkla kullanılabilir. Kadın hayatının bir diğer önemli dönemi olan menopoz çağında zaten azalmış östrojen seviyesi yüzünden kuruma ve gerileme gösteren vajina, sabunlu sularla yıkandığında daha da kötü duruma gelerek yanmalar, kaşıntılar ile seyreden atrofik vajinit dediğimiz sıkıntılı durumlara yol açabilir. Bu dönemde de alerjen olmayan, vajinayı kurutmayan, nemini sağlayabilen yumuşak intim temizleyiciler ile temizlik sağlanabilir.”

Her ihtiyaca uygun bir Gvyna var

Dermatolojik ve jinekolojik olarak test edilmiş Gvyna ürünleri, dış genital bölgenin temiz ve sağlıklı kalmasını sağlarken, asidik ortamını koruyarak zararlı dış etkenlerin üremesini engeller. Dış genital bölgenin doğal yapısıyla uyumlu doğal laktik asit içeren Gvyna ürünlerinde alkol ve sabun bulunmuyor. Uzun süreli ferahlık ve temizlik hissi vermek için özel olarak geliştirilmiş Gvyna Fresh İntim Yıkama Jeli, kendinizi sağlıklı ve güvenli hissetmenizi sağlıyor. Gvyna Hassas İntim Yıkama Jeli, ekstra yumuşak formülüyle dış genital bölgeyi nazik bir şekilde temizlerken rahatlatıcı, yumuşak bir his veriyor. Gvyna Rahatlatıcı İntim Yıkama Jeli ise içeriğindeki pirinç proteini ve Arnika özüyle dış genital bölgedeki batma ve yanma gibi rahatsızlık hissini yatıştırıyor.

 

Yorum Yazın

'İki Boğaz köprüsü ve 7 otoyolu özelleştirmek istiyorlar'

Avrupa’da emekli maaşı sıralaması: Türkiye en alt sırada

Ahmet Mücahit Ören Epstein belgelerinde yer aldı

Emeklinin bayram ikramiyesi eridi

Faruk Gökkuş: Köprüleri özelleştireceğiz

Ümraniye TEM Otoyolu'nda 8 araç birbirine girdi

'AK Parti yargı eliyle iktidar koltuğunda kalmaya çalışıyor'

Cezaevinden izinli çıktı katliam yaptı

'Mesut Özarslan hakkında verilmiş bir karar yok'

Aykut Çakmaklı, TÜGİAD'da güven tazeledi

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

Hazine, 105,9 milyar lira daha borçlandı

Köprü ve otoyollar için 33 milyar dolarlık rant iddiası

Türkiye'nin yüzde 70’i şiddetli kuraklıkla karşı karşıya

'Açıklamalar değerli ama pratikte adım yok'

ABB'ye PORTAŞ müfettiş görevlendirmesi

'Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerini tartışmaya açmayın'

Turgay Ciner hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı

THF 50. Yılı Gala Gecesi Düzenlendi

'Halkın iradesine yapılmış açık bir saygısızlık'

Kumluca-Kemer kara yolunda göçük

Düzce’de üç gündür kayıp olan H.E.’nin eşyaları bulundu

İBB, emeklilere 10 bin lira verecek

Keçiören Belediye Başkanı CHP'den istifa etti!

Sistem hatası bedava ev sahibi yaptı!

Eyüp Aksu yönetimi ibra edilmedi

Tavuğa Ramazan öncesi zam kararı

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Devletin valisi belediye başkanını yok saydı!

Refah için iktidar değişikliği gerekli mi?

Yükleniyor

'ABD saldırırsa, bölgedeki üslerini hedef alırız!'

İran'la ticaret yapan ülkelere ikinci ek vergi

Bill Gates'ten Epstein itirafı

ABD-İran zirvesi iptal

Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfulislam öldürüldü

Oval Ofis'te Epstein sorusu gerilimi

Venezuela'dan ABD'ye ilk LPG sevkiyatı yolda

'Türkiye F-35 alamayacak'

3 milyon sayfa Epstein arşivi erişime açıldı

SDG orduya katılıyor, petrol sahaları Şam'a devrediliyor

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12